Dag 213 - Les Alpes



CSC - cool sans casque





bjuder på den bara för att mitt hår är helt otroligt fult

Ville i sina snabba brillor

Smärre olycka när vi var ute på äventyr








Kommer kanske lite fler bilder sen. Nu ska jag plugga inför mitt prov imorgon :D

Dag 212 - Tillbaka från Alperna

Hej allihopa, kmr inte skriva mkt idag för jag orkar verkligen inte. De senaste dagarnas hårda liv har satt sina spår och att börja nio imorse och komma hem från teatern klockan tretton timmar senare har gjort mig helt utpumpad. Tror inte jag har sovit mer än sammanlagt 20 timmar de senaste fyra nätterna om man bortser från nu i natt. Alperna var hur bra som helst och jag har haft så sjukt kul. Finns inte en enda fin bild på mig därifrån tyvärr men ni kan få se de andra iaf. Bilder kommer dock imorgon för nu ska jag sova eftersom jag börjar åtta imorgon. På fredag kommer Hanna och det kommer bli awesome :D Har en del plugg att ta tag i innan dock men det får väl gå.

pusspuss

Dag 206 - Hackers i biblioteket

Jag och Clara har lyckats hacka systemet. Vi har numera tillgang till facebook aven i biblioteket! Whoohoo! Imorse var jag inte glad da jag sag att det var fyra grader har men FEM i Uppsala.Det skulle tydligen ocksa bli 13 grader hos er idag. Inte okej! En annan sak son inte ar okej ar at jag pallrar mig till skolan tio over atta for att lyssna pa ett foredrag som de inte tar narvaro vid och som endast ar 45 minuter langt. Efter foredraget har vi heller ingen lektion utan min nasta lektion borjar halv tolv. Och tack mamma och pappa for pliktkanslan som gor att jag inte kan skolka. Jag har har jag alltsa suttit har i snart tva timmar. KUL! Nagot som ar bra dock ar att jag har gjort en laxa och rattat en annan. Mkt bra jobbat och nu ska jag borja lasa min engelskabok.

Ha det trevligt i varma Uppsala!
Det ar ganska varmt har med.


Dag 205 - Chill i Parc Monceau + teater

Strålande dag idag. Vädret var fint och jag hade mina nya byxor från H&M som jag fick flera komplimanger för. Dock lyckades jag nästan spräcka dem pga av mina något för stora vader och något för ostretchiga tyg. Efter några lektioner innehållandes förberedelser för muntliga nationella och matteresultat så åkte vi till Méderic och käkade. Inget överdrivet gott men det fanns hummus vilket var ett plus. Sen gick vi till Parc Monceau där vi chillade i två timmar tills vi hade 45 minuters franska för att sedan gå tillbaka till parken. Gjorde också idiotkompendiet vi fått i engelskan. De försöker kompensera för att vi inte gjorde någonting förra terminen pga att de inte kunde ordna med salar så därför får vi megamycket nu. Puckon. Sen lagade vi middag på meddan för att sen ha teater. Vi körde improvisationsteater idag vilket var så sjukt kul. Skrattade så himla mycket. Ingrid och Hanna gjorde min dag med sina uttalanden. Om två dygn kommer jag vara beredd att gå på bussen till Alperna :D Shit vad nice det ska bli alltså!
Nu ska jag sova för imorgon klockan åtta ska jag lyssna på ett föredrag av någon tjej från ELLE. Kanske kan bli kul - vi får väl se.
Pussar

Dag 203 - Helgen hittills

Igår hade vi världens myskväll med middag hemma hos Ingrid och sen sov jag där. Hade lämnat en lapp till värdfamiljen om att jag kanske skulle göra det och skickade sen ett sms. Fick inget svar men eftersom att de inte hade hört av sig på hela kvällen antog jag att det var okej. Börjar pusha lite på gränserna - känns fint. Jag och Ingrid tittade sen på generation fett innan vi somnade nöjda över att inte väga 270 kg var. Idag tog vi oss sen upp och åkte in till Étienne Marcel och gick runt i en massa affärer. Jag var så trött där på slutet att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Kan he berott på att jag inte hade ätit någon lunch då jag inte ville äta på KFC. När vi satt på KFC så såg vi förresten den franska polisen in action när de sprang och tog fast zigenare. Låter mycket rasistiskt när man skriver det så här men de zigenarna de tog är såna som lurar folk på pengar och stjäl. Det är rätt hemskt när man tänker på det egentligen för de är ju fast i en omöjlig spiral liksom. Alla tycker illa om dem och ser ner på dem när de stjäl och lurar folk men då de inte kan göra annat för att försörja sig så har de ju inget val och folk tycker bara ännu mer illa om dem. Någon jag tycker illa om är Marie Le Pen. Jag och Thomas drog ner hennes valposter häromdagen. Kalla oss rebeller.
Imorgon ska jag nog åka till H&M och unna mig lite kläder, t.ex. ett par byxor som jag hittade idag och kanske en byxdress som jag såg på nätet som iaf var fin på modellen. Kan bli nice. Om fyra dagar åker vi till Alperna - JAAAAA! Kommer bli awesome, dock kmr det rulla iväg pengar kan jag tänka, och sen när Hanna kommer också. Men det är det värt. Spara får jag göra sen i April, lr kanske i sommar, lr aldrig. Nu skypear jag med min syrra fast det är helt värdelöst för vi säger ingenting. Jag har skrivit klart min filmartikel till franskan också, eller den är inte översatt än från svenska till franska men nästan klar iaf.
Nästa inlägg kommer bilder - lovar.
Pussar!

Dag 201 - Fruktansvärd FFK-promenad men nice samhällskunskap

Dagen började med en fullkomligt fruktansvärd promenad runt Place de la Concorde och Champs Élysées m.m. Det var så kallt och ruggigt idag att det var helt omöjligt att tro att det igår var typ 20 grader! Sen hjälper det inte att lärarna är dumma i huvudet. Samhällskunskapen var nice iaf för vi fick tillbaka hemtentorna, eller omdömet av Gustaf iaf, inte Tomas men ändå. Och på en skala från 1-5 fick jag 5 på alla frågor. SÅ skönt med revansch för media-uppgiften och provet! Efter det hade vi svenska och glädjen dämpades något när vi alla insåg hur mycket vi ska göra innan nationella provet. Inte kul. Har inget mer att säga så nu ska jag titta på One Tree Hill.
Pussar!

Dag 200 - Picnic i Le Jardin du Luxembourg

Idag hade jag INGA lektioner. Det var hur skönt som helst. Vaknade av mig själv runt åtta men snoozade en timme till nio då jag gick upp och gjorde mig iordning för att gå ut och springa med Sofie. Löpturen var hur nice som helst, sol och blomdoft i luften. Det enda problemet var att mitt knä bråkar lite med mig. Jag tror jag har sträckt en sena eller nåt i det sen i fredags så om jag inte spänner benet och håller det i linje med låret så gör det ont. Det MÅSTE gå över tills vi åker till Alperna. Det är bara EN vecka kvar nu! Hur sjukt är inte det? Och när vi kommer hem är det bara fem dagar tills Hanna kommer <3 Och när hanna har åkt är det bara två veckor till påsklovet och två pch en halv vecka tills familjen kommer! Det är sjuuukt vad tiden kommer gå fort. Jag blir nästan lite rädd när jag tänker på det. Har lovat mig själv att jag ska ägna mer tid åt värdfamiljen de kommande veckorna och att jag ska PRATA mer franska. Min muntliga franska suger nämligen. Läsa och skriva, visst, men prata... Gäller att jag ligger i nu de sista veckorna. Det är ju nu jag har min chans! Nog om det. Efter löpturen så duschade jag och sen drog jag ut för att fixa lite picnicmat innan jag åkte till Le Jardin du Luxembourg och mötte de andra. Gud vilken härlig dag det blev! 18 grader, sol, mat och vänner. För deras del var det kakor, nutella, rosé och chips också men med löpturen på minnet avstod jag från det och gnagde istället på mina äpplen.
Imorgon ska jag lägga upp bilder.
Idag har jag varit här i 200 dagar! Är det inte galet så säg!
Eftersom jag kollat så mycket på One Tree Hill på sistone så....
Veckans babe blir Chad Michael Murray!


Nu ska jag kasta mig in i samhällskunskap och olika teorier om uppkomsten av krig - whoohoo!
Puss och kram <3

Dag 196 - Bildbomb!

Bilder från igår



Godnatt Sverige, Frankrike och alla ni andra!

Dag 196 - Superlyckad utekväll

Hallåhallå! Nu är jag hemma igen efter en utekväll som blev hur lyckad och kul som helst tack vare det underbara sällskapet. Jag har dock tappat rösten och aldrig i mitt liv haft så ont i benen som jag har nu, men det var det värt. Igår efter skolan satte vi oss först på ett fik och njöt av att den här helvetesveckan är slut och att vi kan andas ut lite lite granna. Sen gled jag hem och tog en powernap och sen var det utgång som gällde. Först firade vi Ingrid som fyller arton idag med middag på Indiana. Självklart glömde servitrisen min beställning så jag fick min mat när de andra hade ätit upp. Värt. Sjukt god var den dock och sjukt mkt. Blev hur mätt som helst. Vi överraskade också Ingrd med en liten surprisebrownie som bars in medan vi sjöng ja må hon leva. Sen gick vi till Pompon och träffade en massa andra från klassen och hade det trevligt. Där firade vi också Ingrid på tolvslaget när hon blev 18 for real liksom. Efter det bar det vidare till Chacha som var hur nice som helst och vi bara dansade och dansade. De andra drog hem runt tre men det såg inte jag Hanna och Emma någon anledning till utan vi stannade och drog från Chacha nån gång efter fyra. Sen på nattbussen hem träffar vi av en slump en svensk kille och hans kompisar som övertalar oss att följa med till Madame. Vi hoppar alltså av på Champ-Élysées och den här Fredrik leder oss förbi hela kön och kindpussar vakterna och vi kmr in lätt som en plätt. Nice. Där inne var det hur bra som helst och vi träffade ännu lite fler svenskar och vid kvart i sex drar vi därifrån och tar första metron hem. Riktigt värd och rolig utekväll. Inte lika kul att somna kvart i sju och gå upp kvart över tio. Därför ska jag sova nu. Ikväll kmr en bildbomb. Förresten ska det bli sol och 18 grader på tisdag. Nice. På tisdagkväll ska vi gå på bio med franskan vilket betyder att jag blir ledig HELA onsdagen. Ännu mer nice. Om elva dagar åker jag till Alperna. Vi konstaterade det idag, jag ingrid och emma, att just nu vill man ju aldrig åka härifrån. Det enda som skulle göra det bättre vore om skolan inte fanns men man kan ju inte få allt.

Dag 193 - Dans och lite shopping

Avklarade franskan utan större problem och chillade sen på Méderic och gjorde halva engelskan tillsammans med Thomas - soft. Vi + Emma hann även åka till vinodlingen och kolla upp lite fakta till FFK:n. Båda texterna är nu inskickade och den här veckan återstår nu endast en engelskaparagraph och stort seminarium om Madame Bovary. Det sista stressar mig lite men snart är det helg - SKÖNT! På eftermiddagen hade vi idrott. Började med teori och sen hade vi dans ledd av Ingrid och Felicia. Ganska nöjd med min insats måste jag säga. Helt klart över förväntan med tanke på min koordination. Efter idrotten åkte jag, Ingrid och Emma till La Défense och kollade lite kläder. Fick även med mig en klänning hem från Zara. Jättesomrig och fin men absolut inget jag kan använda på St.Do om jag inte har jeans under och yllekofta över måhända. Dagen avslutades dock med en smått obehaglig händelse som jag nu börjar komma över.

Vill även säga grattis till mina vänner P och Agnes som båda fyller 18 år idag. Grattis på er! Hoppas ni läser och ser det här.

Ha det bra allihopa och sov gott!

Dag 192 - Matteprov men strålande sol!

Jag tänkte först att rubriken på inlägget rimmade men insåg precis att så var icke fallet. Synd. Idag skrev jag mitt tredje och näst sista matteprov för det här läsåret. Om man bortser från nationella - i såna fall har jag två kvar. Vädret har varit hur fint som helst, 15 grader och sol, och det ska förhoppningsvis bli lika bra imorgon. Då har jag och Ingrid bestämt att vi ska köpa picnicmat och sätta oss i parc monceau och bara njuta av livet liksom. Kanske plugga lite också, ytterst lite. Skolan är hysterisk just nu. Känns som att alla är sjuuuukt skoltrötta och håller på att gå in i väggen. Längtar som en galning till om två veckor då vi åker till Alperna. Hur kul kommer inte det bli? Så himla taggad. Något annat jag är taggad till är på fredag då vi ska ut och äta och fira Ingrid som fyller arton på lördag. Kommer bli så himla kul - äntligen får jag vara ute också! Sen på lördag ska jag på bio med ville, valle och villes lillebror Isak (om jag inte minns fel). Det blir säkert trevligt.

Lite bilder från de senaste dagarna

Eya, Alexandra och Emma




Efter nästa helg ska jag slänga upp massor med bilder.
Kom förresten på att veckans babe har legat nere ett tag och det går ju inte så nu kommer det tillbaka.

Veckans babe blir Wentworth Miller!



Nu är det les philosophes du 18ième siècle som gäller!


Dag 189 - Shopping och fika i Étienne Marcel

Idag har jag varit och shoppat och köpt mina första plagg till mig själv här i Paris. Två par jeansshorts som tyvärr är nästan precis likadana pga av att man inte fick lämna tillbaka på Kiliwatch men det får väl gå. De var ändå på secondhand och kostade bara drygt 300 kr tillsammans så det var inte så farligt. Vill köpa några snygga tröjor också att ha till. Och ett par skor som jag kan ha i alperna. Har insett att det ser dåligt ut på den fronten just nu.

Igår var vi i Montmartre och käkade på en indisk restaurang. Det var jättemysigt om man bortser från den förjävliga personalen. Sen drog de andra vidare men jag åkte såklart hem eftersom att jag har begränsad utetid. Kul för mig. Nästa helg fyller dock Ingrid år så då ska jag sova hos henne eller Emma så att jag också kan vara ute :D Ser fram emot det så himla mkt!

Nu är jag helt slut och har bestämt mig för att skippa bion jag hade tänkt gå på med de andra ikväll för att om jag ska hinna måste jag åka om typ tio min. Det kmr inte att hända. Istället kanske jagoch Ville ska ha vårt efterlängtade high school musical - maraton ikväll. Det vore nice det. Dock blir det jobbigt för då kmr jag inte kunna springa imorn kanske och då borde jag  ha gjort det idag men det har jag ju inte. Vi får väl se hur det blir med den saken. Misstänker att jag håller på att få benhinneinflammation också. Gör så sjukt ont, även när jag bara går.

Jag ska lägga upp bilder men jag orkar inte nu. Inte orkar jag plugga heller. Ska nog sova tills middagen.

Puss och kram!

Dag 187 - Vinprovning och dolda kameran

Idag hade vi vinprovning och specialitetsprovsmak på FFK:n. Det var trevligt. Synd bara att så många av provsmaken var ostar och sötsaker för det kunde ju inte jag smaka. Vinet smuttade jag ytterst lite på och gav resten till Felicia och Sofia. Efter det käkade vi lunch på meddan fast jag inte fick. Kommer säkert få skit för det sen men det får det va värt. Sen hade vi två timmar på oss innan samhällskunskapen började så jag, Ingrid, Sofia och Agnes gick till parc Monceau och satte oss på en bänk i solen och PANG så har mina fräknar poppat fram. Inget stoppar de små liven. Men jag är nöjd iaf för det ger ett intryck utav av att jag inte är ett levande lik iaf. Då iaf sitter vi där och njuter och helt plötsligt kommer en blind man fram och ställer sig ca en halvmeter ifrån mig vänd mot staketet. Sen knäpper han upp byxorna och börjar kissa och vi blir alla fyra jätteobekväma och börjar viska och vända och vrida på oss. Sen när han är klar tappar han sin blindkäpp och vi vet inte om vi ska hjälpa honom eller inte men han tar iaf upp den själv men sen går han in i mig och min väska. Då ber han om ursäkt för att han har uträttat sina behov så nära oss och att han inte visste att vi satt där osv. Vi stammar fram Ce n'est pas grave... (det är ingen fara) Sen lägger han handen på min axel och säger: där borta sitter mina kompisar och där är en dold kamera - kan ni tjejer vinka till kameran? Vi vinkade glatt och fick sen förklarat för oss att det var ett program som hette Clickicam eller nåt sånt och som skulle visas i USA. Hahah det var nog dagens det alltså.

Sen hade vi två lektioner - samhällskunskap med en urdeppig film om jordbruksbidragen och sen svenska då vi fick tillbaka våra reportage med både Linus och våra klasskamraters kommentarer. Det gick superbra och jag är så himla nöjd. Det var ju ändå mitt livs första reportage. Hade också utvecklingssamtal och allt såg bra ut och jag hade inget att oroa mig för - NICE. De kommande veckorna är dock späckade utan dess like med saker att göra så stressen kommer jag nog inte undan iaf. Tog mig ut och sprang i solen idag också men möttes av en smärre besvikelse när jag såg klockan när jag kom hem. Jag trodde jag hade sprungit superfort men icke sa nicke. Sen fick jag vänta megalänge på middag så jag höll på att gå under och sen när det väl blev middag var det världshistoriens tråkigaste mat. Ingen smak alls men jag åt iaf för att överleva.

Imorgon slutar jag halv ett för vi har ingen svenska. DÅ ska jag Hanna och Ingrid åka till jardin des plantes där det ska finnas en vinodling som vi ska besöka å FFK:ns vägnar. Sen ska vi sätta oss på cafét i Paris Moskés innergård och dricka något som ska vara ett deliciöst mintte. Det blir nog trevligt. Imorgon har jag engelskaprov och jag har inte börjat plugga. Bra. Det är dock inte stort men kan ju vara bra att få bra på det iaf då Britt-Marie tydligen säätter betyget till 70 % grundat på nationella så om man failar där kan det ju vara bra att ha gjort nåt annat så att man har en chans iaf. Kanske bäst att jag börjar, har nämligen en förtjusande historialäxa tills imorgon också.

Puss och kram <3

Dag 186 - Back in town!

Tjatja bloggen - I'm back! Efter ett välbehövligt lov som dock kantades av ångest för allt skolarbete så är jag nu tillbaka i Paris. Första skoldagen hade jag igår och idag första provet och har ett till på fredag - det drar igång direkt! Ikväll ska jag kanske på en gratiskonsert med några kompisar. Det är Peter,björn och john som spelar för er som vet vilka det är (jag har ingen aning). Förutom provet hade jag idag inga lektioner utan chillade sen och åt lunch på meddan. Hade också mentorssamtal med Karin tillsammans med Hanna. Vi gick och fikade och hade det jättemysigt. Vädret har varit strålande fint även om det inte var jättevarmt. Tog mig ut och sprang efter mentorssamtalet och fick ta av mig tjocktröjan och springa i t-shirt för att det blev så varmt. Var tung i kroppen nästan hela vägen, släppte lite på slutet men jag tog mig iaf runt så jag är nöjd. Dock överskattade jag värmen när jag efter att jag hade duschat tänkte att jag kunde sätta mig på balkongen i linne och chinos och plugga - det gick inte. Om exakt tre veckor kommer jag sitta och packa inför alperna! Jag är så gaaalet taggad - kmr bli hur kul som helst!

Nu är det lite plugg som gäller ifall jag ska kunna gå ut ikväll :D
Pussar och kramar <3

Jag, Viktor och William framför les Invalides före lovet. Mitt hår :(

taget från mitt fönster idag - sol <3

RSS 2.0