Dag 245 - Valborgsmässoafton

Idag är det valborg. Inte något större drag här i Paris kan jag ju säga. Jag antar att det är fruktansvärt kul i Uppsala nu så jag försöker att inte tänka på det. Dagen till ära lyckades mina värdföräldrar timea med att öppna sillburkarna mamma och pappa hade med. Jag äter ju, som de flesta av mina läsare säkert vet, inte sill men nu blev jag ju så illa tvungen. Jag kunde ju inte gärna som svensk sitta där och INTE äta och förvänta mig att de skulle göra det. Så första gången jag smakade den klassiska svenska rätt blev alltså i Paris. Så lustigt det kan bli! Har tillbringat större delen av förmiddagen med att försöka få tag på Ville och Valle men inte lyckats. De vaknade nämligen nu så det var förklaringen. Idag ska jag köpa en födelsedagspresent till Alexandra och ikväll ska jag kolla på en majbrasa som ordnas av Svenska institutet (tror jag). Det blir en klassisk valborg med sill och brasa utan ekonomikum. Insåg precis att det här är sista dagen som spotify free kommer var något att ha, imorgon ändras det ju och det blir till att börja betala 49 kr/mån. Det är visserligen rätt överkomligt.

Veckans babe blir Jude Law!


Ha en riktigt bra valborg!
Pussar!

Dag 244 - Långhelg

Idag är vi lediga för att lärarna har någon slags utbildningsdag alltså har jag bara gått tre dagar i skolan den här veckan. Tänk om det alltid var så<3 Igår var vi på bio och såg Bon à tirer (hall pass) med Owen Wilson, skitdålig film verkligen. Se den inte, det var typ tre roliga skämt och resten var bara tragisktoch motbjudande. Idag har jag kollat på One Tree Hill (min nya favoritsysselsättning) och varit och införskaffat fler tops + ny deodorant. Är femtio/sextio spänn normalpris för en deodorant i Sverige med? Klockan fem ska jag springa med Sofie för hon var lite för trött nu imorse. Det blir nice. Vill verkligen komma igång men det är så fruktansvärt tråkigt att springa själv. Vädret är sämst just nu och ännu värre ska det bli imorn på valborg - spöregn och åska! KUL! Hoppas ni får det bättre i Uppsala, det är ju trots allt där man ska va när det är valborg. Jag antar att det är kvalborg idag alltså, hoppas det blir kul också. Själv ska jag läsa ut min engelskabok hade jag tänkt. Vore soft om den var utläst innan klassresan. Vi ska ju åka till Val de Loire på tisdag (samling 06.45!) och titta på en massa slott. Det blir nog trevligt. Om exakt fyra veckor flyger jag hem till Sverige för studenten - sjukt va?! Tiden bara springer förbi. Måste hitta en present till Johanna också - det kmr bli svårt. Jag har redan gått och funderat i flera månader men inte kommit på något...
Får fortsätta tänka på saken helt enkelt.
Pussar!

Dag 240 - Sista dagen på lovet

Nu är familjen på flygplatsen och jag kom bokstavligen precis innanför dörren. Jag ligger här i sängen och känner mig hur trött som helst. Fyra dagar som Parisguide tar på krafterna. Vi har haft det jättemysigt och jättebra väder så allt blev väldigt lyckat. Imorgon börjar skolan igen så då blir det på med de heltäckande kläderna fast det är 25 gradig värme, Himla bra skola. Nu ska jag sova och försöka återhämta mig.

Pussar!

Dag 236 - They're here!

Idag kommer familjen - äntligen! Om 4,5 timmar kommer jag att ha träffat dem :D Helt galet! nu hade jag tänkt ta mig ut och springa lite för att sen duscha, packa, äta och sen ge mig iväg. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer så ni får ha det så bra!

Pussar!

Dag 234 - Ca n'avance pas

Det går inte framåt. Inte alls. Kan inte komma på en bra sak att skriva om vare sig Martin Luther King eller Malcolm X. Det hjälper inte heller att jag gett mina krigsteoripapper + egna anteckningar till Ville och nu inte kan förklara det marxistiska perspektivet på konfliktuppkomst. Utöver detta har jag även lyckats tappa bort min planering för uppsatsen på vilken det stod alla källor och hemsidor jag skulle använda. Det går bra nu.

Tog mig dock ut och sprang idag med alexandra. Först joggade vi över till Île-de-Puteaux och bort till stadion där vi sprang. Alexandra mådde inte så bra dock så hon sprang inte sen. Vet inte om hon spelade dålig eller inte men det spelar ingen roll. Själv sprang jag tio varv och sen gick vi hem. Tio varv (4km) tog 23 minuter för mig att springa och då gick jag ändå ett litet tag när jag fick kramp. Det är rätt bra tempo ändå tkrj ag för någon som inte tränat ordentligt sedan förra vintern och inte rört sig överhuvudtaget på en månad. Det är jag nöjd med. egentligen skulle jag nu vilja gå ut och lägga mig i den stekande solen (det är sjukt varmt) och få lite färg men jag måste faktiskt skriva på min uppsats. Sätter som mål att skriva 800 ord idag och 800 ord imorgon. Om jag gör det så är det inte jättemycket kvar sen.

Önska mig lycka till!

Dag 233 - Hälsning till Kajsa

1. Nej du har inte haft skola i fyra månader. Det har inte gått fyra månader sen jul och dessutom var du på Hawaii. Det räknas som lov.
2. Dina betyg spelar ingen roll = du behöver inte plugga = skolan är chill
3. Du har själv sagt att det inte är svårt att få bra betyg i USA

Du ser lilla vän, jag hade rätt, du hade fel.
Puss på dig, jag saknar dig massor <3

Dag 233 - Il faut profiter

Tänkte skriva en text på franska först men det gick inte så bra så jag gav upp. De senaste dagarna har jag gjort en himla massa saker. Jag har varit mer med min värdfamilj och pratat mer franska den här helgen än vad jag har gjort på hela året. Det är nice. Vi har vari i Chantilly och kollat på slottet och parken, vi har haft picnic med en massa kompisar och jag har varit hemme hos Mary med Iman och fikat. Så himla trevligt allting. Verkligen synd att vi inte har umgåtts så här tidigare. Tyvärr har jag inte skrivit ett ord på historiauppsatsen och idag ska vi till Normandie så det blir nog inte mycket idag heller. Men jag tänker så här: vad kommer jag minnas om tio år - att  jag umgicks med min värdfamilj och verkligen fick testa min franska eller att jag skrev någon dum historiauppsats som jag inte kunde bry mig mindre om? Just det, il faut profiter. Igår fick jag också reda på att min värdpappa är 52 år och inte 59 som det stod i mitt brev - surprise. Innan trodde jag nämligen att skillnaden var 13 år men så var den bara 6. Apropå ingenting så är Iman typ världens bästa. Ett så är hon så himla snäll och två så är hon så himla rolig. Jag tycker så himla mycket om henne.

Idag ska vi som sagt till Normandie, Deauville heter staden. Vi ska titta på havet och lite sånt. Det blir säkert trevligt. Förhoppningsvis ska Mary med också. Mary kommer från Irland,är cirka 60 år gammaloch har bott i Paris i säkert tjugo år om jag har förstått det rätt. Hon är också supersnäll. Det är bra när hon är med fördå är det vi tre som pratar, hon jag och iman alltså, och ingen av oss har ju franska som modersmål så då behöver man inte skämmas. Det är bra. Nåt annat som är bra är att om tre dagar så kommer familjen. Det ska bli så himla mysigt. Sen på söndag ska alla vi hem hit på påskfirande. Kommer vara säkert tjugo personer i den här lilla lägenheten. De flesta från Egypten och Libanon occh alla ropar jalla och wallah hela tiden. Det är trevligt. Det ger lite stämning.

Nu ska jag göra mig i ordning så att vi kan åka. Tror nästan att de väntar på att jag ska bli klar:P
Pussar!


Dag 230 - PÅSKLOV<3

JA! Äntligen! Nu har jag lov och kan äntligen pusta ut lite. Gud vad skönt det ska bli. Ska inte gå genom portarna till St.Do förrän den 26 april igen. Känns bra. Om mindre än en vecka är min familj här. Känns ännu bättre. En annan bra sak är att både vecka 17 och 18 är tredagarsveckor. V.17 är vi nämligen lediga på fredagen av nån anledning och måndagen är ju annandag påsk och sen v.18 så åker vi till Val de Loire tisdag-onsdag. Skitbra! Himla soft alltså. Hade tänkt gå ut och springa men så blev det ju såklart inte utan jag kollade på One Tree Hill istället. Vad ska man göra för att få lite självdisciplin och/eller en kompis som vill träna med en? Är i enormt behov av detta. En enda sak gnager längst bak i huvudet (förutom min bristfälliga träning) och det är historiauppsatsen. Den ska egentligen vara inne om  9 dagar men det blir 6 i mitt fall eftersom familjen kommer på torsdag. Jag tycker faktiskt att det är sjukt taskigt att lägga nåt sånt här över lovet men vad ska man göra? Lärare är ju inte precis kända för att vilja kompromissa eller samarbeta så det är väl bara att acceptera. Det ska bara bli bättre och bättre väder iaf och det är ju positivt. Strålande sol och 27 grader som det var förra helgen tack! Då kanske jag till och med kan få lite färg. Vore ju trevligt.
Nu ska jag läsa lite i Tom Sawyer.

Pussar och Glad Påsk i förskott!


Dag 229 - Nationella och städning

Det är precis vad jag har gjort idag. Flög upp vid halv åtta och gjorde mig i ordning. Satt i skolbänken med dator och matsäck redo 25 minuter innan provet skulle börja. Mycket bra. Ville verkligen inte komma för sent. Skrev i nästan fyra timmar, en recension om Kill Bill. Blev nog helt okej tror jag eller hoppas jag iaf. Sen kom jag hem och chillade lite och nu har jag tillbringat nästan två hela timmar med att städa. Har dammsugit och dammat, vikt om alla kläderna i garderoben, ordnat alla böcker och bytt sängkläder. Tvättat nästan hela skrivbordet då det var så mycket ingrodd blyerts att det nästan hade blivit grått. Kom på efter cirka en timme att jag hade kunnat fota röran och visa skillnaden men ni kan få se garderoben iaf. Jag hade bara hunnit ordna en hylla när jag kom på det.
Före:

Efter:


Skillnad va?! Slänger in en bild på skrivbordet också, kan tänka mig att det är fruktansvärt intressant för er att se.


Shit asså, jag är typ helt slut nu. Fatta att städa ett helt hus - vilken mardröm. Nu är jag klar och mycket nöjd med mig själv. Ska kolla på One Tree Hill och sen är det nog middag snart.

Pussar!

Dag 228 - Nervositet

Jag börjar bli nervös nu. Riktigt nervös. Om lite mer än tolv timmar har jag nationella i svenska B. Fem timmars skrivande. Tack och lov får vi ha datorer men min mellanslagstangent har nästan upphört att fungera... Inte lägligt. Oj, oj, oj vad jag är nervös nu alltså. Jag hoppas så himla mycket att det ska komma en krönika om något kul ämne så att jag har en chans. Det värsta vore om det bara blev massa essäer och inlägg. Har ingen aning om hur man skriver det. Gud lyckokänslan jag kommer känna om cirka 17 timmar. Då kan jag lägga allt mitt fokus på historiauppsatsen. Imorgon är det också precis en vecka tills familjen kommer. Det kmr bli nice.
Idag åt jag och en massa andra kina/sushibuffé. Gud vad gott det var! Har gått omkring och varit sugen på sushi i flera dagar nu. Himla gott! Nu ska jag läsa igenom artiklarna en gång till och sen ska jag sova. Sömn är den bästa inspirationen sa Linus nämligen - samma kille som värmde upp inför sitt nationella med lite vin.

Åh snart påsklov <3
Puss och kram!

Dag 226 - Början på slutet

Nu är sista veckan innan lovet påbörjad och oj vad jag och alla andra förtjänar lov snart. Det är inte helt okej att ha sju veckor mellan sport- och påsklov. Förra året var det bara fem och jag gick bara fyra för att jag var borta en. Det blir lite skillnad. Nu är iaf engelskauppsatsen skriven och jag har ingen riktig aning om hur det gick men den är gjord och det känns bra. En annan kul sak, en väldigt kul sak faktiskt var att Isabelle (min fransklärare) idag pratade med mig om att jag kanske kan tenta av steg 7 också, fast bara kanske. Men iaf! Känns hur kul som helst att hon tycker att jag är så duktig och då borde jag rimligen ligga väldigt bra till för ett mvg i steg 6. Spelar ingen roll hur det blir med steg sju grejen egentligen, jag är bara jätteglad att hon övervägde det.

Hade en liten förberedelselektion inför nationella på torsdag, franskatest och så engelskan idag så förutom det har det varit chill. Inte så jättevarmt idag dock ca 20 grader men vid halv fem typ kom solen ändå fram lite så det var nice. Jag, Felicia och Thomas chillade i ett par timmar i parc Monceau och hade det mysigt. Resten av veckan ska vädret dock inte bli bra alls, typ bara 14 grader och regn. Inte så kul.

Vi kom på idag också att nu är det tio veckor kvar här. Bara tio veckor. Det är ingenting. Jag kommer ihåg när jag hade varit här i typ två och fick enorm hemlängtan för att jag tyckte att tiden gick så otroligt långsamt och förstod inte hur jag skulle klara mig fram till jul. Nu är det snart femton veckor sen jullovet. Visserligen var jag hemma på sportlovet men iaf. Vårterminen har varit något så sjukt mycket lättare när det kommer till hemlängtan. Det är solen, ljuset och värmen som gör det. Det blir en himla skillnad. Skolan känns dock som att den är värre. Jag vet att jag klagar mycket på den här i bloggen men det är faktiskt sant att vi har väldigt mycket att göra och att det känns som att det aldrig tar slut. Hur som helst så komemr det ju göra det snart. Alltihop. När skolarbetet tar slut gör också min tid i Paris det. Inget mer Paris - vad konstigt det känns.

Dag 225 - Megahumla

Jag har en enorm humla inne på mitt rum! Jag skojar inte - ENORM

 Nu har den flygit ut!

Dag 225 - Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag sitter inne

Så synd är det om mig just nu. Idag ska det bli 25 grader, klar himmel och strålande sol men jag har en recension att skriva så osis för mig. Jag kan inte gå  ut förrän den är klar (och min outline och min franskaläxa). Nu tänker ni i Sverige att jag ska sluta klaga för att jag har sån tur att vädret är så bra men nej. Jag hade mkt hellre velat att det regnade och var fem grader så att jag utan problem hade kunnat stanna inne och plugga istället för att sitta här och längta ut genom fönstret.

I fredags efter vårt första nationella (svenska muntliga) gick vi till en liten bar i latinkvarteren och tog en happy hour drink som belöning.
 

Det var mycket trevligt och vi blev kvar där ganska länge men sen åkte jag hem och åt middag med värdfamiljen och deras kompisar. Min värdpappa och mannen i det andra paret berättade glatt och med entusiasm för mig om hur deras pappor hade slaktat hästar när de var små och fångat upp blodet och druckit det på plats - för det är ju så gott och varmt då! Jag trodde jag skulle spy - usch säger jag bara. Igår var det tidigt upp för att åka till louvren och få en guidad rundtur. Det var ganska trevligt till en början men efter två timmar typ börjar man tröttna. Sen gick jag och Erik och mötte Felicia vid Centre de Pompidou, sen kom Gad och William också och så käkade vi lite lunch.


 Sen tog jag en promenad nästan hela vägen hem. Eller ja 7 metrostationer vilket är väldigt långt kan jag säga. Det var bra eftersom att jag aldrig hinner träna. Skypade sen med familjen i två timmar. Tid som borde ha lagts på att plugga men det får va. Jag hade ändå inte fått något gjort. Försökte sen plugga i några timmar men det gick skitdåligt verkligen så vid åtta åkte jag och mötte Gad, William och Erik oc så lagade vi mat tillsammans. Det blev hur gott som helst faktiskt och jag är ganska stolt faktiskt då det var jag om la en halvtimme på att få bort allt det vita som satt på köttet. Jävlar vad det satt hårt. Senare kom även Hanna, Gustaf, Ville och Valle och deras två kompisar och vi hade det väldigt trevligt. Sen hade jag och Erik vårt eget lilla äventyr när vi skulle försöka ta oss hem med spårvagnen men vi kom hem till sist iaf så slutet gott allting gott.

Idag återstår som sagt bara att plugga så det är det jag ska göra nu. Är den någon duktig recensionsskrivare därute som läser så får den gärna dela med sig av sina tips.

Pussar!

Dag 222 - Uttrar, bara ben och två veckor kvar

Idag efter en ytterst ovärd skoldag gick vi några stycken till en mysig liten park i en del av Bois de Boulogne. Lite jordgubbar och otrolig värme gjorde det hela perfekt. Vi bortser ifrån att våra kamrater som kom senare hade hittat mycket bättre jordgubbar för en fjärdedel av vårt pris. Ja ja sånt som händer. Sen såg jag något som satt ute på ön i dammen och tyckte först det liknade en kanin men blev avfärdad med att det var en fågel men nej. Där satt vi länge och iakttog det besynnerliga djuret och till slut fick vi fram att det var en utter! Ni vet såna som åker runt Pocahontas kanot. Det var lite lustigt. Såhär ser de ut:

 Nu sitter jag och skriver stödord till mitt tal som jag ska hålla imorgon. Skulle ju pluggat igår men eftersom jag la mig i sängen för att läsa vid åtta så somnade jag såklart och vaknade inte förrän två på natten och då var det bara att borsta tänderna och gå och lägga sig igen. Nu börjar jag längta lite efter att ma famille ska komma faktiskt och idag är det bara två veckor kvar!

Pussar!

Dag 221 - Stekande värme och volleyboll

Idag var det supervarmt. Det står på google att det är 23 nu men under dagen måste det ha varit upp mot 27 i alla fall. Jag höll på att svettas ihjäl i mina svarta strumpbyxor. Färg får jag ju dock inte tack vare mitt nordiska pigment men det är väl sånt man få leva med. Hade franska på morgonen och var sedan ledig fram till idrotten klockan fyra. Vi spelade volleyboll och det var nice. Vi var alldeles för många dock för den enda planen vi hade så man fick spela väldigt lite. Imorgon ska det bli lika varmt och jag undrar just vad jag ska ha på mig. Man får ju varken ha shorts eller korta kjolar på min fascistskola så urvalet är ju något begränsat. Nu sitter jag och väntar på mat och engagerar mig halvt i min FFK-uppsats och halvt i att höra vad som försigår i föräldrafällan som spelas i rummet här intill - på franska förstås. Nu äntligen - MAAAT <3


Dag 220 - Slutspurt innan påsk

Efter en supermysig helg med världens bästa Hanna (tänk så många det finns - fattar ni hur bra hon är då) så är jag nu tillbaka i skolan. Ska lägga upp lite bilder från helgen när jag orkar och har tid men tills dess blir det mest text. Kul. Om två veckor och två dagar kommer familjen hit och hälsar på vilket ska bli hur mysigt som helst och om endast tio dagar har jag påsklov! Galet alltså! Insåg också idag att jag endast har tre naturkunskapslektioner kvar det här året. Fattar ni eller - 6 timmars naturkunskap sen behöver jag ALDRIG mer så mycket som titta åt orden atom, kemisk formel, fotosyntes etc. Hade också utvecklingssamtal med Britt-Marie och det gick bra. Fick dock höra att hon förväntar sig att jag skriver mvg på de tre uppsatser vi har kvar. Jag kan få mvg även om jag inte gör det men hon förväntar sig att jag ska göra det. Jag upprepar det därför att hon gjorde det.
Dagens bästa var ändå att få tillbaka mitt franska grammatikprov och min rédaction. Hade två fel sammanlagt och fick ett: c'est toi la meilleure, av Isabelle. Jag sprudlade av lycka sen. Nu ska jag bara hålla i sista biten här innan lovet så att jag sen verkligen kan njuta. Idag vid maten frågade förresten Alexandra om jag skulle följa med dem till Corsica. Blev lite obekväm stämning där mellan mig och Jean men vi konstaterade att vi inte kan bestämma nåt nu då vi har olika lovtider.

Slänger upp en liten veckans babe eftersom det var så längesen nu.
Veckans babe blir Ryan Gosling!


Ska läsa min svenskabok nu, Jane Eyre, kan vara världens tjockaste bok men det är bra så det funkar.
Pussar!

Dag 216 - Hanna's in town!

HannaBanana har landat och hon är nu här i Paris. Här hos mig! Jaaaaa! Gud vad glad jag är - happy happy happy! Det enda som återstår nu är att duscha och sen ta mitt pick och pack för att åka och möta henne. Jaaaaaa :D


Köpenhamn för snart två år sen <3

RSS 2.0