Dag 173 - Anser mig ha lov

Nu har jag lov. Jag skrev mitt sista prov nu i eftermiddags och imorgon återstår bara en liten redovisning som inte ens är en redovisning och sen är det officiellt. Nu sitter jag här och försöker trycka ner all min packning i två små väskor. Vill inte släpa på de enorma nämligen. Har insett att allt skulle lösa sig om jag har på mig min vinterjacka när jag åker istället - frågan är bara hur varmt det kmr bli imorgon...
Ska prata med Iman ikväll också och se ifall jag får skjuts eller inte. Vore ju så himla praktiskt och skönt att slippa RER:en. Hoppas hoppas hoppas. Nu ska jag sluta fundera och läsa lite och sen ska jag titta på film eller sova - jaaaaaaaaa, känns som att jag inte sovit ut riktigt på hundra år.

Förresten, igår när det var massa folk här på middag var jag världens bästa värdsyster och målade naglarna på flickorna, lekte med alla barnen, lät flickorna sminka mig och allting. Min snällhet tog dock slut när femåringen började kräva smycken av mig, alltså inte att låna utan att få.

Ha det bra allihop - snart ses vi!

Dag 169 - Färdigt, finished, fini, finito!

Hemtentan är skriven. tre timmar och trekvart innan deadline. Inte inskickad än dock. Tänk om jag skulle komma på något liksom. Men den är klar. Jag tänker inte skriva mer på den nu utan istället ska jag gosa ner mig i sängen och titta på en massa tv-serier. Jaaaaa, det är jag så värd. Imorgon är det alla hjärtans dag och jag är ensam men det gör inget. Vet ni varför? Jo för min hemtenta är klaaaaaaaar! Och till yttermera visso ska jag äta lunch ute med mina fina kompisar (också ensamma) imorgon och så har jag teater. Kommer bli en awesome dag iaf!

Puss och kram <3

P.s. Agnes jag saknar dig också - din kommentar gjorde mig happy, happy, happy!D.s


Dag 169 - Nu gäller det!

Okej jag ahr exakt 14 timmar på mig innan hemtentan ska in. Om fjorton timmar är mitt liv bra igen. Igår så var vi hos Felicia och Erik och lagade middag och det blev hur gott som helst och jag åt hur mycket som helst. Åkte därifrån vid tolv och kom hem halv ett och satte mig vid datorn för att skriva men insåg att det var lönlöst. Vid ett gick jag och la mig och nu är jag uppe igen.

Imorgon börjar vår temavecka så det kan bli intressant att se hur det blir. Oavsett så blir det säkert mer chill än vanlig skola. Och imron är det teater igen - JAA! Gud så mysigt!

Nu ska jga plugga, hej dååå

Dag 168 - Update från hemtentelägret

Klockan är nu fem och jag har skrivit mina fyra frågor men de måste finslipas rejält. Det känns bra men jag är väldigt väldigt osäker på om jag ens träffat rätt gällande frågorna. Men nu har jag i alla fall något att lämna in. Vore detta i något annat ämne hade jag nöjt mig nu men eftersom att jag inte presterat så bra i samhällskunskapen hittills så måste jag verkligen sätta det här. Om jag gör det återstår att se. Jag måste också lägga fram för min värdfamilj att jag ska iväg på middag ikväll. De kmr tycka att det är jättekonstigt eftersom att jag har sagt att jag ska plugga hela helgen. Frågan är hur jag ska lägga fram det alltså....
Om en vecka är jag i Sverige igen - galet vad fort tiden gått!

Dag 168 - Fortsättning på hemtentan <3

Igår kväll satt jag uppe till tre och skrev på hemtentan. Det var bra. Nu är klockan halv tio så det blev 6,5 timmars sömn men nu ska det fortsättas. Även om texterna är långt ifrån färdigarbetade så har jag ändå skrivit nästan tre sidor nu = tre frågor. Idag ska det bli så klart som det bara går för att jag vill så himla gärna vara med och käka middagen som de andra planerat. Min plan är som följande:
9.30-10.30 - Skriva klart tredje frågan helt
10.30-11.15 - Fixa med fotnoter på de tre första frågorna
11.15-11.45 - frukost och lite vila
11.45-15.00 - skriva klart fråga 4
15.00-15.30 - äta lite och vila
15.30-18.00 - börja finslipa alla texterna
19.30 - förhoppningsvis middag!

Dag 167 - Historiauppsats och hemtenta

Dagen började i gryningen med att jag släpade mig upp vid halv sju för att en och en halv timme senare vara i skolan beredd på seminarium och rasismens historia. Surprisen kom då att nej det blir inget seminarium utan ni ska två och två skriva en uppsats under den här lektionen. Jag hade strategiskt nog satt mig bredvid Ingrid och jag måste nog säga att jag tycker den blev ganska bra för de 60 minuter vi hade på oss. På engelskan fick jag tillbaka min paragraph om homelessness i Paris. Gick inte bra alls. Tack och lov att jag kan stava känner jag för annars vore jag helt körd. Sen kom den fruktade samhällskunskapslektionen och jag har nu fått mina fyra frågor som jag ska besvara med en sida var tills på söndag kl: 23.59. Det är alltså 54 timmar kvar. Jag hade tänkt kuta hem efter svenskan för att börja plugga direkt men tjejerna övertalade mig till att följa med till Montmartre och ta en kaffe och bara njuta av det UNDERBARA vårväder vi har här nere. Idag var det lätt 15 grader och solen sken och jag frös inte en sekund i min skinnjacka och chinos.


Försök ignorera att felicia har på sig en päls och förstör hela den våriga känslan

Nu är jag iaf hemma och efter att ha hämtat kraft i en underbar fruktsallad ska jag nu sätta igång att plugga. Jag har lagt upp min plan så att jag ikväll ska skriva två, kanske tre frågor, imorgon skriva klart alltihop så att jag har något att skicka in och sen på söndag finslipa allt.

Okej om vi bortser från hemtentan så är livet väldigt bra just nu. Vädret är som sagt underbart, lovet närmar sig, nästa vecka är temavecka så vi har knappt några riktiga lektioner men nu kommer det bästa. Det har länge varit tal om att vi ska försöka göra en skolresa tillsammans, uöver den till Loiredalen som lärarna ta rmed oss på. Dock har vi alla trott att det aldrig skulle bli något för det kändes inte som att någon tog tag i det eller styrde upp det och så men oj så fel vi hade! Idag kom Viktor och presenterade resan som vi ska åka på som kommer bli så sinnessjukt roligt. Mellan den 23 och 27 mars ska vi åka till Portes de Soleil (tror det hette så) och åka skidor. Hotell, helpension, liftkort och hyrning av skidor för 239 euro! Fattar ni vad bra och framförallt VAD ROLIGT! Man kunde lägga till 27 euro för att få ett liftkort som täckte ännu fler backar men bara på det lilla ställe vi ska vara på fanns 5 svarta, 17 röda och ett stort antal grönda och blåa också så jag tror det räcker. Åh jag är så himla taggad på det! Dessutom så delar man rum fyra och fyra så jag , Emma, Hanna och Felicia ska kanske bo tillsammans. Det enda tråkiga är att Ingrid inte kan följa med för att hennes kompisar kommer på besök då. Verkligen jättetrist.

Nu ska jag sluta och börja plugga istället.
Puss och kram på er!

Dag 165 - Busy busy busy!

Dåligt med uppdatering men jag är otroligt upptagen just nu. Känns som att jag har saker att göra precis hela tiden men hellre det än tvärtom. Senast jag skrev var i fredags så jag skriver lite kort om helgen.  I lördags tog jag mig ut och sprang (8km) efter att ha haft en hetl slapp vecka så när som på skolidrotten. Var sjukt nöjd med mig själv hela dagen. Åkte sen till la défense för att shoppa lite vilket bara var jobbigt - inte kul någonstans. Det enda som var bra var att jag hittade en liten affär med stört mycket rea så jag fick nytt balsam, rakgel och två nagellack för 6 euro = 54 kr. VÄRT! Glömde dock köpa tandkräm vilket snart kmr behövas men men man kan inte lyckas med allt. På kvällen åkte jag till Pop In med Emma och Ingrid och avr där i ett par timmar innan Emma drog vidare och jag och Ingrid åkte hem. Söndagen tillbringades på meddan med att göra tacos. Trots en liten felbedömning i mängden mat så blev allt bra. I måndags var det fullt upp med skola och efter det blev det middag på Méderic tsms med teatergänget - supermysigt. Vi har nu fått tillskott i gruppen också utav två tanter/kvinnor som verkar hur trevliga och roliga som helst. Tror pjäsen kan bli hur bra som helst.

Igår var det bara skola som gällde och franskan totalt dödade mig sista timmen med subjonctif. Det gjorde den även idag. Idag hade jag dock bara franska och idrott så det var nice och dessutom hittade jag ett utav mina två borttappade sudd (mina älsklingssudd som är hur bra som helst) på golvet utanför köket på méderic. Nu sitter jag här efter en rätt hård idrottslektion och en välbehövlig dusch och känner mig rätt fräsch. Ikväll är det historia och samhällskunskap som gäller. Gjorde en att-göra-lista och det blev vääääldigt lång så at är bäst att jag sätter igång känner jag. En kul sak är att jag börjar 10.25 imorgon <3 Överlycklig för det.
Idag hade jag också ner min spegel så att den slog sönder en bit av listen. Inte lika kul. Iman blev tack och lov inte arg - tror inte hon kan bli det. Inte på mig iaf.

Igår vid matbordet trodde jag att jag skulle dö. Vi började diskutera hur pingviner håller värmen och så sa Alexandra något om att de bodde på nordpolen eller nåt men då upplyste jag henne om att de faktiskt bor på Sydpolen. Då sa Iman: jaha det visste jag faktiskt inte. Är det kallt på sydpolen? Jag har alltid tänkt att det blir varmare ju längre söderut man kommer.
Haha jag visste inte riktigt vad jag skulle svara då utan jag nickade bara och sa att jo det faktiskt kallt där också. Visst är det lite märkligt att inte veta det?

Jag fick klagomål på att min förra veckans babe var för mesig/söt/gullig/fjollig - ja jag vet inte men iaf så tänkte jag att jag skulle kompensera för det den här veckan dårå

Veckans babe blir Cristiano Ronaldo!


Nej nu ska jag faktiskt plugga och inte sitta oh klippa och klistra med bilder på snygga fotbollsspelare på bloggen.
Puss och kram!


Dag 160 - Fransk argbigga och supertrevlig middag

Idag fick jag en rejäl utskällning av en fransk lärare. Eftersom att skolan är en stenåldersskola så måste man vara ute på skolgården under rasterna. Duktiga som vi var så var jag och Ville det. Ville satte sig då på bänken men eftersom att det var blöt så tänkte jag spara mina byxor genom att sitta i hans knä istället. Efter kanske två minuter kände jag någon knacka mig opå axeln och dra mig upp i armen. En liten franska madame säger då till mig att "oavsett man är fransk eller svensk så måste man faktiskt vara lite avhållsam/hålla fingrarna i styr/ visa lite återhållsamhet". Minns inte ordagrannt vad hon sa men poängen var iaf att vårt beteende var klart inte acceptabelt. Jag skrattade så jag dog efter den incidenten - INGENN lärare i Sverige skulle någonsing göra så. De är ju helt sjuka i det här landet. Nog för att skolan är katolsk men nån gräns får det väl finnas.


Ikväll iaf så var jag och åt middag på "Livio" med Ingrid, Emma och Hanna. Det var hur trevligt och mysigt som helst. Maten vasr supergod och restaurangen jättetrevlig. Dit kommer vi definitivt gå igen. Inte hutlöst dyrt heller - 20 euro för middag och kaffe - överkomligt. Särskilt när man har så trevligt sällskap :)

Nu blir det The Vampire Diaries!

Puss och kram!

Dag 159 - Senaste veckan

Hej allihopa!
Efter böner och förfrågningar om ett nytt inlägg så sitter jag nu här och skriver. Jag har haft så fullt upp den här veckan att det liknar ingenting. Grejer att göra precis hela tiden så tiden har gått sjukt snabbt.

Fredagskvällen blev lyckad och det var superkul allting - lite tråkigt bara att jag var tvungen att åka hem och missade undergroundklubben men men.
Här är lite bilder:















smeyesbilden <3 (smile with your eyes /Tyra Banks)

I lördags övade vi på FFK-pjäsen och likaså i söndags. I måndags var det skola och efter så lagade vi i teatergruppen mat tillsammans och hade sen vårt första möte tsms med Niklas. jag tror att det kommer bli hur bra som helst. I tisdags var det skola från 8-17 och sen var det bara till att skriva reportage om runsvenska - mkt kul och intressant. Efter franskan på onsdagen var det dags för att öva ännu mer FFK och idag visade vi upp det. Hur skönt som helst att ha det gjort. Dessutom skickade jag in reportaget igår så det är också klart och på rasten gjorde jag engelskaläxan. Det enda som återstår är därför historian tills imorgon. Imorgon ska jag också käka middag med lite fina tjejer - förmodligen på Livio vilket är en restaurang nära mig :)

Dessutom så fick vi reda på att v.7 som är lovvecka för fransmännen (de har två veckor) inte blir en vanlig skolvecka för oss heller utan vi ska ha temavecka med lektioner på förmiddagarna och utflykter på eftermiddagarna. Dessutom är vi lediga hela fredageftermiddag för att alla ska hinna med sina flyg :)
Nästa helg är den fruktade hemtentan i samhällskunskap och jag har sån ångest när jag tänker på att att jag inte vet var jag ska ta vägen. Den fredagen ska jag iaf vara barnvakt åt Alexandra och Celia. Först när Iman hörde om min hemtenta så avbröt hon alla planer på att Celia skulle få sova här och att jag skulle passa dem och då blev alexandra jätteledsen. Tack och lov så lyckades jag till slut övertala dem om att det var lugnt.

Förresten så stämde teorin jag berättade om. Nu har jag ätit gröt mellan 10-15 gånger och jag tycker på riktigt om det! Är det inte otroligt hur man kan vänja sig vid saker och ting!

Veckans babe blir Heath Ledger!


Puss och kram på er - det här inlägget har tagit 45 minuter att göra så nu får det räcka!

RSS 2.0