Dag 3 - Båttur längs Seine

Idag så träffades vi klockan 9 för att ta en s.k. bateau mouche längs Seine för att titta på alla sevärdheterna. Efter det så åt vi picnic i parken vid eiffeltornet. Det var hur mysigt som helst och det var strålande sol och jättevarmt. På eftermiddagen gick vi runt lite i latinkvarteren och skaffade också franska kontantkort, tyvärr är det mkt dyrare att ringa och smsa här än i Sverige. Sen tog jag metron hem till familjen och åt middag tillsammans med dem. Nu har jag precis spelat 25 omgångar domino och läst två kapitel ur nån bok för Alexandra, det gjorde jag igår också och hon rättar mig hela tiden :P
Imorgon ska vi samlas 13.30 så jag har sovmorgon och det ska bli hur skönt som helst för man blir helt utpumpad av att springa runt hela dagarna och få information och sen när man kommer hem inte kunna gå och lägga sig utan behöva umgås med familjen. Inte för att jag inte vill umgås med dem men det kan va lite påfrestande.
 
Dagens bästa är utan tvekan...... ATT MINA FAVORITGRABBAR HAR BOKAT FLYGBILJETTER HIT PÅ HÖSTLOVET!!! Den första november kommer Ice-attack, P, Marre och Andy och stannar till den femte. Detta betyder att imorgon är det exakt två månader tills jag får träffa dem! Jag är överlycklig!

Här har ni grabbarna:


P kom tyvärr inte med för han gick inte i vår klass, osis för honom.

Här är lite blandade bilder från dagen:

Egentligen från igår när vi var vid Sacré coeur


Caféet som är med i Amélie från Montmartre


Mitt hus, jag bor på andra våningen.


Ni ser själva


Valle, Ville och Hanna


Här har du Lina - min trädgård

Nej nu får det vara nog, det tar sån fruktansvärt lång tid att ladda upp bilder så förmodligen kmr det bli mindre och mindre utav det. Nu ska jag sova precis hur länge jag vill och sen ska jag hämta min andra väska imorn, yes alla min skor kmr då :D

take care now, bye bye then


Dag 2 - Information x 94295792550

Idag skulle vi ses på skolan kl 09.00 och eftersom att jag ändå bor väldigt centralt jämfört med de andra eleverna tänkte jag att det kan max behövas en halvtimme för att ta sig till skolan.... FEL! I tron om avgång runt halv nio så satte jag klockan på kvart över sju. Klockan sju tyckte jag att jag hörde mitt namn men tänkte att jag hade hört fel och struntade i det. Kvart över sju hörde jag definitivt mitt namn och gick då upp. Åt frukost (frukost = toast med honung, apelsinjuice och yoghurt helt totalt utan smak) ensam i köket och försökte konstruera en fin mening med innebörden att jag ville duscha. Kvart i åtta var jag klar med frukosten, tog en himla tid men yoghurten var så äcklig. Frågade då Jean när jag var tvungen att vara klar... Svaret blev "Om tio minuter är det okej?" Jag svarar " Självklart, inga problem. Inombords : VAAAAA?!?!?

In på rummet - av med pyjamasen - på med ny kläder - deodorant - tandborstning - parfym - KLAR på mindre än fem minuter!

Sen gick vi prick och tog bussen var på skolan 35 min senare - irritationen steg i mig då men men, bra att vara i tid första dagen iaf. Tack och lov så var vi i grundskolans lokaler idag och gymnasieskolan tar det bara tio minuter att gå till så det är awesome.

På skolan tryckte de i oss information och jag har en hel mapp med papper att läsa och mitt schema är usch, håltimmar överallt men ingen sovmorgon eller sluta tidigt. Jag slutar efter fyra varje dag - YES, KÄNNS ASBRA
Det bästa är att jag har idrott från 16-18 på onsdagar<3<3<3<3
Dock finns det lite olika grupper inom vissa ämnen så det finns fortfarande en chans att få lite bättre schema.
Ska lägga upp en bild så fort jag vet exakt.
Dessutom pratade Britt-Marie med mig om att eftersom att jag bor hos en av lärarna på den franska delen av St. Dominique så har jag lite extra press på mig att vara trevlig osv.


På eftermiddagen gick vi en promenad i Montmartre och tittade på Moulin Rouge, Sacré Coeur, caféet där de spelade in Amélie från Montmartre. Otroligt fint alltihop.

Efter skolan så skjutsade Stinas värdmamma mig, henne och Sofie till Monoprix, vilket är typ som Ica, så att vi kunde köpa mellanmål att ha hemma. Sen körde hon omkring oss i vår stadsdel Neuilly sur Seine för att vi skulle lära oss lite. Sen när jag kom hem visade det sig att klockan var halv sex och Jean hade börjat bli orolig för mig och ringt skolan men Iman hade sagt åt honom att lugna sig och att jag faktiskt inte var Alexandra (deras nioåriga dotter) utan kunde ta hand om mig själv. Vi satt och pratade jättelänge och de är så himla trevliga, jag trivs verkligen jättebra! Det bästa var när Alexandra frågade mig om jag skulle börja i hennes klass, hon är så söt! Sen bad hon mig att läsa djungelboken för henne - på franska förstås. Självklart gjorde jag det och rättade mitt uttal vilket är jättebra för då lär jag mig ju men hon rättade mig också på sättet jag läste - alldeles för lite inlevelse tydligen.

Nu har vi ätit middag och jag är proppmätt och håller på att läsa igenom mappen från skolan med all info.
Imorgon ska vi träffas vid Pont de Neuilly vilket är typ 3 min ifrån mig och åka båt på Seine och titta på Paris och sen är det picnic i parken vid Eiffeltornet tror jag. Dte blir nog hur bra som helst. Skoan börjar på riktigt på måndag, de här dagarna ska vi bara göra roliga saker tror jag.

Det här blev mycket längre än jag hade tänkt mig, ska socialisera mig lite med familjen nu innan de går och lägger sig.
Förresten så sa Iman idag att jag fick dua henne, SKÖNT, det har dock inte Jean sagt så jag får väl fortsätta med monsieur och vous ett tag till.

Take care now, bye bye then

Dag 1 - Ankomst

I morse kom Hanna och Ebba förbi och sa hej då, usch. Fick en jättefin medaljong med två jättefina bilder på dem, den kommer hänga runt min hals de närmsta månaderna. Sen åkte jag, familjen och 30kg av min 50-kilospackning till arlanda. Resten av packningen kommer på onsdag. Satt bredvid Valle på planet och de var nog tur det för jag har aldrig varit så nervös i hela mitt livoch ännu mer nervös blev jag när familjen kom och hämta mig på skolan. Jean och Iman är otroligt trevliga och så himla intresserade av Sverige och deras dotter Alexandra kan vara det sötaste jag sett. Hon pratade non-stop hel bilfärden hem och berättade allt om sakerna vi åkte förbi och det slutade med att Iman fick be henne att vara tyst emellanåt så att hon och Jean kunde förklara för mig vad Alexandra hade sagt.


Sen kom vi hem till lägenheten som är jättefin och ligger precis vi Seine. Mitt rum är typ dubbelt så stort som här hemma och jag har två garderober varav den ena är enorm. Ena vägen består i princip bara av fönster ut mot gatan så det blir jättefint i rummet när solen lyser. Det har den visserligen inte gjort men jag tror det blir det.

Igår när jag avskedsfikade med Ebba, Lina, Sara och Sofia
Igår när jag avskedsfikade men Ebba, Lina, Sara och Sofia

Hanna och Ebba när vi sa hej då imorse



Min enorma garderob - tom

Min enorma garderob - full

Alla fina foton och välkomsteckningen från Alexandra. Världens finaste fotoalbum från Lina som jag fick öppna först på planet

Alexandras porträtt av mig. Lägg märke till att hon till och med fick med mitt kors.

Nu har jag hållt på med det här i en evighet, ska sova snart.

take care now, bye bye then


Sista kvällen i Sverige

Hej! Nu har jag precis startat min första blogg och jag vet verkligen inte hur det här går till. Jag har ingen aning om hur man gör en bloggdesign och ni ser ju själva hur fantasifullt mitt namn var. Jag ska försöka lägga upp bilder i alla fall men inte ikväll för det orkar jag inte.
 
Sa hej då till Sara, Sofia och Lina för en timme sen ungefär och jag tror inte jag har varit med om något jobbigare. Vill inte ens tänka på hur det kommer bli att säga hej då till familjen + Ebba och Hanna imorgon, fy fan.
Har fått så fina foton att ta med mig till mitt nya hem och tjejerna från klassen + Max bjöd mig på middag igår, tack så jättemycket!

Nu ska jag gå och säga hej då till Isak och P och sen en sista titt på packningen och sen är det bara sängen som gäller. Planet lyfter 10.10 imorgon så jag måste upp kl 07.00. Tack och lov att jag har Filip att åka med annars skulle jag nog bryta ihop.

Take care now, bye bye then.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0