Dag 94 - Elle s'appelle la sorcière

Hej mina vänner! Ikväll har jag hemlängtan så det står härliga till. Det beror nog mest på att de här sista veckorna i skolan inte är roliga nånstans. Elle s'appelle la sorcière betyder hon heter/kallas häxan. Jag syftar på min franskalärare. I vanliga fall tycker jag om henne för hon är jättesnäll och jättebra men inte idag. Vi ska nämligen ha prov imorn på le conditionnel (vilket är något jag absolut borde kunna men inte kan) men hon tänker förmodligen slänga in ännu ett prov innan lovet. Då blev jag arg för jag har redan två engelskaprov, ett sam-kunskapsprov, ett matteprov, ett svenskaprov, en  hemtenta i historia, två FFK-uppsatser och jag tycker faktiskt det räcker. Glömde LUCIA har jag också. Det är visserligen kul och jag får skylla mig själv att jag är med men att lära sig flera texter på franska utantill är inte så jättelätt.

En sak som gör mig glad är att det imorgon är december <3 Detta betyder att jag får öppna mina kalendrar, julkalendern börjar och det är mindre än 18 dagar tills jag får åka hem. Det låter hemskt när man säger så, "får åka hem" men just nu vill verkligen alla här bara hem till Sverige. Särskilt jag då jag tror jag är den enda som inte har träffat någon från sin familj på hela den här tiden. Har försökt få tag på mamma på skype men utan framgång och johanna är i Bryssel och pappa är inte inne. Kul för mig.

Förresten nämnde jag det att jag kommer faila matte B?

Puss imorgon är det första december <3 <3 <3

Dag 93 - Fyrverkerimiss och mattekaos

Insåg idag att jag missade fyrverkerierna i Uppsala på första advent för första gången på jag vet ínte hur länge, så länge jag kan minnas. Av någon anledning slog det mig aldrig igår - kändes lite sorgligt när jag kom på det.

Igår kväll satt jag uppe till 02.20 och skrev på min historiauppsats och jag har nu skrivit mer än de max 3 sidor vi fick skriva och jag har ändå killed my darlings ett antal gånger. Idag var jag därför ganska trött och mattelektionen blev droppen. Det är utan tvekan det värsta jag har varit med om. Finns inte en chans i världen att vi kommer klara nationella proven - ALDRIG! Överväger allvarligt att hoppa av kursen och läsa in den på sommarlovet eller nåt sånt. Det är fruktansvärt.

Franskan flöt på ganska bra för utom insikten om konditionalisprovet vi har på onsdag som jag hade förträngt. Vi får se hur det blir med det,, jag kan det i teorin men känner att det kommer bli fel så fort jag ska få ner det på papper.

Nu sitter jag här och roar mig med att göra en jullista på spotify samtidigt som jag försöker förbättra min historiauppsats. Det förstnämnda går ganska bra vilket är mer än vad man kan säga om det andra.

Imorgon börjar jag klockan åtta vilket innebär att jag inte kan sitta uppe till två idag igen. Det finns inte på kartan. Idag var jag så himla trött att jag skrattade konstant hela dagen, med undantag för mattelektionen. Kanske ska börja sova mindre - jag blir ju uppenbarligen trevligare. Tål att tänka på.

En sak som stör mig är att familjens kompis Patrique alltid frågar mig när vi ses om jag har tränat och när mitt svar är nej så insisterar han på att "GÅ UT IMORGON OCH SPRING OCH GÖR SIT-UPS OCH ARMHÄVNINGAR".
Jag svarar då lite förläget "on va voir" dvs. vi får se eftersom att jag vet att det i 95 % av fallen inte kommer hända. Ja det är sant, jag tränar nog i snit avr tjugonde dag nu - det är förfärligt.
Varför denna människa ska lägga sig i min träning är hur som helst för mig oförståeligt.

tillbaka till jullistan på spotify!


Dag 92 - Första advent

Vaknade imorse efter sju timmars sömn (nej det är inte mycket) och funderade starkt på att smsa greta att jag inte skulle komma till kyrkan. Men jag tog mig i kragen trots allt och åkte dit. Bra gjort då mässan var jättefin och all var väldigt mysigt. Sen tillbringade jag tre timmar på basaren med Greta och levde på alla provsmak eftersom att allt är så himla dyrt där. Sen var det dags för mitt pass i ett av stånden. Stressigt men kul! Kom hem för en kvart sen ungefär och är så himla mätt för att om man jobbade fick man också mat. Har fått äta lingongrova, polarbröd och hushållsost för första gången på TRE MÅNADER! Åt därför ganska mycket.
Igår var det cirkus och middag hos kompisar som gällde och det tog precis hela dagen. Gick upp vid tolv och halv ett skulle vi till cirkusen. Kom hem från cirkusen klockan sex och halv sju åkte vi till släktingarna. Detta betyder att den här helgen har varit helt fri från plugg. Skönt fram tills nu när jag har en uppsats som ska vara "klar" imorn och en bok som jag ska ha läst tre kapitel i - Molière på franska... Detta kommer inte att hända kan jag säga er. Ska nog kolla upp en resumée på wikipedia som Greta tipsade om och fokusera på historian istället. Kapitalismens framväxt <3 <3
 Dessutom skickade far min, för att dämpa min glädje över snöfallet här, dessa bilder från Uppsala:


Titta så fint! Det är sådär det ska se ut första advent!

Måste tillägga en sak också: Jag HATAR cirkusar! Eller inte allt med dem. Akrobaterna och trollkarlarna och så det går bra men djuren... Jag tycker så fruktansvärt synd om dem.  Det syns ju på dem att de hatar att vara där. De borde släppas ut, om inte i djungeln så åtminstone i en djurpark.

Det var allt för mig, nu ska jag faktiskt plugga så att Tomas inte blir alltför besviken imorgon.

Puss och kram
Förresten om ni skriver vad ni önskar er så får ni gärna skriva namn, det blir lättare då!

Dag 91 - Hanna Lena Svensson<3

Nu trodde du allt att jag hade glömt bort dig va Hanna? Men nej! Klockan är 23.58 när jag skriver det här så det är fortfarande din födelsedag!

Idag fyller världens bästa Hanna 17 år. Om ni inte känner henne som Hanna är det möjligt att ni känner igen namn som Mytomanen, Turkosa Malins dotter eller kanske Ägaren av världens fetaste katt Rex. Mytomanen är en av mina absolut bästa vänner vilket jag knappast hade kunnat tro för fyra år sen. Min och turkosa malins dotters start var väl inte den bästa. Men oj vad glad jag är att vi blev kompisar till slut. Titta bara så många roliga stunder vi har haft:








Jag kämpade som en galning för att få in smurfbilden men det ville sig inte. Du får titta på den på facebook i såna fall. Ha en underbar brunch med tjejerna imorn, jag önskar verkligen att jag kunde varit där. Grattis på födelsedagen. Jag älskar och saknar dig jättemycket <3

Dag 90 - Julmarknad, Harry Potter och den första snön!

Som ni kanske förstår på inläggets namn så har den här dagen varit bra på alla sätt och vis. En helt underbar dag verkligen. Förutom att jag försov mig och fick ruscha till skolan och ha två timmars engelska så har allt varit perfekt. Efter engelskan åkte jag till La Défense julmarknad med låga förväntningar då det är själva skyskrapsområdet i Paris. Glatt överraskad blev jag dock när det visade sig vara hur mysigt som helst och när man gick in bland stånden blev det som en egen liten by typ. Där spatserade jag runt med Matilda och Julia i väntan på att luciaövningarna skulle börja. Sen var det då sång som gällde och jag önskar verkligen att de skulle sänka tonarten en gnutta bara alltså för vissa toner är bara helt totalt omöjliga. Min röst bara försvinner. Efter det så åkte jag, Thomas, Emma och Ingrid till La Défense och även de ÄLSKADE julmarknaden. Vi möttes sen upp med Hanna, Erik och Felicia och sen bar det av mot Harry Potter! En sak ni bör veta är att det här dumma landet har ingen nummer på stolarna i salongen så det spelar ingen roll när man köper sin biljett så länge man är först in. Idiotiskt system då vi hade köpt våra biljetter väldigt väldigt tidigt. Iaf så ställde sig Felicia i kö medan vi andra köpte snacks och gick på toaletten så sen när vi kom tillbaka var kön ENORM. Men turister som vi är låtsas vi inte förstå systemet och trycker oss emellan alla människor in till Felicia. Ganska arga blev de men bra platser fick vi! Quelle chance! Filmen var helt otroligt jättemegaawesome och jag dör på att det är 8 månader till nästa del kommer ut. Och då är det slut - föralltid. Aldrig mer en ny bok eller film om harry potter. Känns helt sjukt, det är ju ens halva barndom nästan. Hur som helst så var den fantastiskt bra och det var tur att jag och Ingrid hade varandra i de läskiga och sorgliga delarna kan jag ju säga. Efter filmen gick vi till Vapiano där vi hade kuponger så vi fick varsin jättegod bruschetta gratis. Under dagen när vi avr på julmarknaden hade det kommit en par små flingor snö till min stora förtjusning men sen när vi gick ut från Vapiano så snöade det faktiskt verkligen på riktigt. Snö i Paris! trodde aldrig att det skulle hända!

Här är lite bilder från dagen:



Fullkomligt vidrig bild på mig, men det är ju tillsammans med tomten!
I korgen bredvid låg barns önskelistor - sött!

Ett av alla supermysiga stånd, tyvärr var det inte brända mandlar utan varma kastanjer, usch.


DEN FÖRSTA RIKTGA SNÖN! = Hög mysfaktor

Ja efter denna underbara dag kan jag somna gott. Imorgon blir det cirkus och middag hos värdfamiljens kompisfamiljs pappas bror. Förstår  ni? Min värdfamilj har en familj som de umgås med ofta och pappan i den familjen har en bror och det är till honom vi ska och jag får följa med. Jag känner mig älskad! Förhoppningsvis hinner jag med ett besök till julbasaren på svenska kyrkan också. Ska tydligen vara hur mysigt som helst.

Puss och kram på er allihop, hoppas Sverige är lika bra som här!

Dag 89 - HHH = Hemtenta i Historia i mitt Hjärta

Tja bloggen!

Försöker att inte skriva varje dag för att det ska verka som att jag har ett liv men det har jag ju då tyvärr inte så vad ska man göra. Den absolut största stressfaktorn for the moment är hemtentan i historia. Aktör- och strukturprespektiv, idelism, historiematerialism, mentaliteter etc. Allt bara snurrar i huvudet på mig. Tänkte att jag iaf ikväll skulle ta mig igenom de hänvisade sidorna i boken så att jag har kommit nånstans. Uppsatsen ska in på fredag nästa vecka egentligen men Tomas vill att vi ska var i princip klara på måndag hehe...

Idag på FFK:n var vi på Operan. Herregud vilket fint ställe! Hatar att jag inte har en megabra kamera som kan fåna allt bättre. Mina 7.1 megapixel räcker inte långt. Jag, Ingrid och Emma har bestämt att vi ska gå dit och kolla på balett någon helg och vara allmänt sofistikerade och allt sånt.



Föreställ er nu att det där taket är gjort ENDAST utav guld och ädelstenar. Allt som inte glimmar i guld är mosaik av ädelstenar. HUR SJUKT ÄR INTE DET!! Det där är dessutom max en femtedel utav hela taket.






Tyvärrfångade kameran inte alls hur fina juldekorationerna verkligen var :(

Imorgon ska jag Hanna, Ingrid och Emma julklappshandla och på kvällen ska vi se Harry Potter 7! Imorgon kommer bli en awsome dag!
Typ såhär kommer den se ut



Hahah jag försökte verkligen få till det fint den här gången men det är ju jättesvårt!
Ni får väldigt gärna säga vad ni önskar er också annars kmr ni få varsitt minieiffeltorn för 20 cent styck!
Förresten jag glömde, såhär kmr den naturligtvis också se ut:


Nu ska jag plugga historia <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Dag 86 - Ensam hemma ikväll då

Familjen skulle tydligen ut och äta med Imans kusin och hennes dotter. Jag kanske har glömt nämna det att de har bott här över helgen. I alla fall skulle de ut och äta och det var ganska tydligt att jag inte skulle med så nu sitter jag här och har ätit alldeles, alldeles för mycket mat. Mår lite dåligt faktiskt. Dagen har flutit på utan större nämnvärda händelser. På ena håltimmen gick jag, Ingrid och Felicia och fikade och på andra hade jag elevråd. Ångar grovt att jag gick med. Sen på franskan hade vi vår redovisning av Monet. Vår grupp hade gjort vår egna text om honom till ABBAs Money,money, money. Så finurliga är vi. När skolan var slut gick jag, Ingrid, Stina och Thomas och tog en kaffe och typ precis när vi pratade om att de borde tända julbelysningen snart så gjorde de det!


Förresten har trappor blivit mitt nya hatobjekt, inte bara för att de är jobbiga att gå uppför utan för två incidenter som har inträffat de senaste dagarna. Först och främst på Truskel i lördags så när jag gick ner för deras trapp så missade jag ett trappsteg med ena klacken och då blev vinkeln på något sätt som så att jag missade de tre följande också och mitt andra ben hängde inte med utan jag gick istället ned i någon form av spagat där samtidigt som mitt bakre smalben slogs mot trappstegskanterna. SMÄRTA! Jag skrek lite fint där och fick Ville, Emma, Ingrid och Sofie att tro att jag förmodligen skulle behöva köras till sjukhus. Jag klarade mig dock undan med ett skrapsår och några blåmärken. Sen idag så insåg jag när jag kom ut att jag hade glömt mitt navigo så jag var tvungen att gå upp igen och precis då kom min värdmamma så vi gick in tillsammans. Jag hade dock till skillnad från henne lite bråttom och sprang därför uppför trapporna - mkt dumt. Jag lyfte då inte nog på ena foten utan smällde rakt in i kanten av steget och for rakt fram i trappen och slog mig lite smått igen. Efter det naturliga skriket så muttrade jag lite svordomar samtidigt som hörde Imans röst nerifrån och jag grymtade något till svar. Kort sagt så hatar jag trappor, de bara förstör.

Imorgon ska jag lämna in en text om barocken på franskan som jag inte har börjat med så det kanske vore en bra idé att göra det nu. Vi får allt se hur det blir med det.

Tjingeling!

Dag 85 - Mys hos Ingrid

Nu ligger jag här i Ingrids supermegastoramysiga säng och tänker tillbaka på gårdagen och skrattar. Oj vilken lyckad kväll!  Visserligen en ganska dyr kväll då taxiidioten tog 43 euro istället för normala 20 - han borde skjutas. Dessutom stod det en "misstänkt väska" på metrostationen Argentine så vi fick ta taxi till Truskel också och det kostade 20 att komma in på duplex. Så kvällen gick väl på en 60 euro men DET VAR DET VÄRT! Gud vad kul vi hade och jag hade ingen tid utan kunde bara strunta i att tänka på klockan! Sen när vi kom hem började jag blöda MASSVIS med näsblod, alltså sjukt mycket - Ingrid började gråta, hon trodde jag var döende. Funderade på att ringa ambulans ett tag men lyckades sen stoppa forsen med hjälp av en tampong. Mycket bra uppfinning. Nu ska vi bege oss till méderic för att öva inför lucia. Skriver ett till inlägg senare med mer berättelser från gårdagen.

Puss på er alla!

Dag 83 - Kaklådan spräckt och min krav- och önskelista

Jag sitter här nu och kollar på gossip girl och njuter av en kolakaka från farmor. Gud så gott! Skulle inte förvåna mig om jag länsade burken nu ikväll när jag väl öppnat den. Det blev ingen bio för mig och Ville för vi kunde inte besämma oss för om vi orkade gå ut eller inte och sen gick tiden och nu är det för sent.

Till mamma och pappa:
Saker som jag vill ha till middag eller måste finnas hemma när jag kmr hem (mestadels mat, okej bara mat)
Mild vaniljyoghurt
Kelloggs All bran
Pågenlimpa
Hushållsost
Parmaskinka
Frysta hallon
Clementiner, Satsumas och Jätteapelsiner i mängder
Lasagne
Kinamat
Kyckling inrullade i bacon
Kyckling i röd curry - grytan
Wok
Överhuvudtaget mat som smakar något
Choklad

Pepparkakor, lussekatter och kola behöver inte finnas för det är jag gärna med och bakar om det går för sig.

Min önskelista (icke fullständig då jag nästan bara kommit på nödvändiga saker i princip)
Strumpbyxor - de går ju sönder hela tiden! Vanliga men också gärna ett par lite tjockare eftersom att det är så kallt
Puder - det gamla är nästan, nästan slut
Mascara - alla börjar torka ut
Nagellack - har inga här borta. Gärna i lite roliga färger
Örhängen - har insett att jag inte har så många och dessutom har jag tappat bort och haft sönder en del
Mössa - vit, stickad som den jag tappade bort förra vintern
Koftor - som går att ha till både jeans och chinos eftersom att det blir lite kallt med bara linne under skinnjackan
Kavaj - svart/grå, inte för kort. Vet att alla redan har en men då är det väl på tiden att jag skaffar en också
Nyårsklänning - om jag inte hittar en själv här förstås
Fler fina par klackskor

Jaa listan kmr nog byggas på allt eftersom.
Nu ska jag titta på gossip girl

Puss<3


Dag 83 - Åka hem på sportlovet eller inte?

Idag har jag funderat mycket på denna fråga. Väldigt mycket. Jag åker ju hem nu till jul i två veckor efter att ha varit här i 16! Då är två inte så mycket. Det skrämmande är att vårterminen är 24 veckor lång - fatta så länge jag kommer vara hemifrån! På påsklovet kommer familjen och tjejerna ner men det är så mycket som 16 veckor från jullovet till påsklovet i år - alltså lika långt som hela höstterminen! Sen har vi då sportlovet och det var tänkt att Johanna skulle komma ner då och det vore ju awesome. Grejen är bara då att jag kommer inte vara hemma i mitt hus på 22 veckor då, då min syrra tar studenten - TRICKY?

Vad är bäst är då frågan?

Idag har jag haft en lååång skoldag men den flöt ändå på bättre än igår - tack och lov! Det lottades lucia men jag har ju aldrig haft tur med sånt där så jag blev inte och lika bra var väl det kan jag känna. Eftersom att ingen har sagt vad de önskar sig så får ni skylla er själva - det är bara ylva som kommer få en fransk sten, var jag nu ska hitta det nånstans.

Ååhh helvete, var på väg ut till köket och slog i tårna i dörrkarmen - en sådan fruktansvärd smärta! Verkligen AJ!

Ikväll skulle jag egentligen iväg på bio med ville men han loggade ut från facebook så fort och sa att jag skulle smsa men mina pengar är liksom finito så det blir lite jobbigt. Förhoppningsvis loggar han nog in snart igen. Imorgon ska jag ut med Emma och Ingrid och Sofie kanske skulle hänga med också. Ska bli jättekul, då jag sover hos Ingrid så slipper jag tänka på tiden också - awsome <3 Dock är det klackar och trenchcoat som gäller imorn vilket innbär köldskador utan dess like men det kan det vara värt tycker jag.

Nästa helg är det julbasar(?) på svenska kyrkan - allt, verkligen ALLT svenskt kommer finnas där till försäljning och vi hjälper till att jobba. Dock är det nåt så fruuuuktansvärt dyrt så någon shopping blir det nog inte, det är endast de rika överklassfransmännen som handlar där - men som de handlar sen! De är helt galna! På fredagen ska jag julshoppa med Ingrid och Emma och försöka hitta nåt fint till mig själv också faktiskt. Insåg att jag har faktiskt inte köpt något till mig själv här förutom mat, kaffe x 2893523858, tågbiljett, badrumsgrejer och bio typ. Jag förtjänar något fint minsann!

Ikväll ska jag inviga kakburken - wiiihooo

Kommer ett till inlägg senare med min önskelista och saker som måste finnas hemma till jul!

Dag 82 - Min nya glitterjulkalender

Idag var jag inte på bra humör eftersom att jag satt uppe till halv två igår och skrev klart FFK:n. Fick dessutom tillbaka mediauppgiften och det gick ju inte dåligt precis men jag hade hoppats på mer och nu innebär detta att jag måste lyckas med allt annat för att väga upp. Jag orkade bara inte riktigt det. Sov mig sen igenom svenskan och nu sitter jag här. Ska inte göra något annat än att plugga ikväll. Förstår inte hur det kan bli så mycket hopar av saker att göra hela tiden. Det enda som gjorde dagen bra idag var att jag fick min nya glitterjulkalender som mamma hade skickat utan att jag visste om det.


Så fin så fin, och det är inte långt kvar tills jag får öppna den, sisådär 12 dar typ
och förresten en till bra sak, om exakt en månad sitter jag och Ville på flyget hem till Uppsala - längtar ihjäl mig!

Dag 80 - Jag = en ÄKTA FFK:are!

Haha, jag kom precis hem från bion som jag var på ikväll. Kommer mer om det snart. Men iaf så går jag in på min mail för att se om det har hänt något nytt och detta poppar upp:

Tack Frida

 för att du upptäckte min lilla fadäs  i stödorden från sista lektionen vi hade på Rue de Rivoli. Naturligtvis var Marie de Medicis  Henry IV:s make och alltså drottning och INTE hans mor, slarv från min sida,   Sorry !!!

 Hoppas att alla har rättat detta nu!

 Bra jobbat Frida, du är en ÄKTA FFK:are , bravo!

Detta är då ett mail skickat från Britt-Marie till alla elever på gymnasiet. Sen går jag in på facebook och har en miljon inlägg på min wall där alla mina vänner hedrar mig genom att alla skriver den sista mening i mailet. Jag kommer för all framtid vara en smöris och en pluggis. Detta kommer jaga mig för resten av mitt liv tror jag bestämt. Men men kul var det! Nu börjar nya smeknamn poppa upp också - känns fint!

Bion vi såg var No et Moi, precis som boken jag har läst, fast boken var tuuusen gånger bättre men det var mysigt att göra något annat en tisdagskväll än att plugga. Nu blir det tro det eller ej FFK för jag har inte gjort klart ena uppsatsen och jag måste ju behålla min status som en äkta FFK:are!


Dag 79 - En alldeles tråkig måndag

Otroligt tråkig skoldag idag, vet inte riktigt varför men tråkig var den iaf. De femtio procent som inte skolkade från franskan failade så det var väl dagens höjdpunkt tillsammans med att jag stod i matkö i över en halvtimme för att idiotfransmännen inte har några social spärrar utan bara tränger sig som vildar. Sen insåg jag idag också att jag har varit här i 2,5 månader men inte har en enda fransk kompis - det är lite tråkigt. I alla fall jag tycker att det är lite jobbigt och pinsamt att bara gå fram till någon jag inte känner och försöka prata med den på ett språk jag inte kan. Tycker faktiskt att skolan skulle arrangera fler saker för att hjälpa oss att få kontakt med dem. Det är liksom inte som att de är så sugna på att prata med oss heller.
Min värdfamilj frågade idag vad för saker jag skulle vilja göra mer av tsms med dem, vad tusan svarar man på det? Jag hade verkligen ingen aning så jag mumlade ett förläget je ne sais pas, log lite och ryckte på axlarna.

Jag har fortfarande inte läst klart Dorian Gray och jag tror faktiskt inte det kan finnas en tråkigare bok. Flera meningar har varit över NIO rader långa och detta är på gammal engelska. Jag tappar bort mig hela tiden.

Ikväll tror jag att jag ska inviga min kakburk. Ska försöka ransonera den så att den räcker till jul. Visserligen är jag fruktansvärt mätt nu men lite kakor ska nog gå ner.

Kan ni snälla säga vad ni önskar er i julklapp, ska nämligen ut och shoppa i helgen med sofie och linnea.

pussar!

Dag 78 - Fars dag

Idag är det som många av er (alla mina tjugo läsare) redan vet Fars Dag. Därför kommer här en liten hyllning till min far.
Min pappa heter Sture Lars Bertil, bara för det borde han få ett pris. Vem döper sitt barn till nåt sånt - min farmor och farfar uppenbarligen. Han har ett otroligt tålamod vilket har kommit väl till pass när jag blivit arg, vilket jag blev ganska ofta när jag var liten. Inte lika mycket nu dock. Det bästa han vet är hockey och fysik. Jag hatar fysik och jag spelar inte hockey. Det gör dock min bror Erik så han får nya hockeyklubbor och skridskor mest hela tiden. Det enda jag fick var hans korta, hjulbenta ben - tack pappa! Pappa tycker också att om man inte har lungemfysem eller kanske kolera så ska man gå till skolan i alla väder. När jag var sex år gammal och mådde riktigt dåligt på morgonen skickade han mig ändå till skolan. Det slutade med att jag spydde framför hela klassen - tack pappa än en gång! Han tycker också att kroppen sköter sig själv vilket alltid slutar med att han bränner sönder sig på somrarna - detta vägrar han dock erkänna, han ignorerar den lila färgen som han hud får. En annan sak med min pappa är att han tycker att han själv nog är bland topp tre roligaste personerna på jorden. Många tycker nog inte det.
Enda gången han blivit riktigt riktigt arg på mig var när jag bet Johanna i armen. Då blev han jättearg - det var inte kul.
Annars är han väldigt lugn (tålamod som sagt). Släkten brukar skämta om att han har blivit lobotomerad (?). Sture Lars Bertil lagar också fruktansvärt god mat. Sen vi upptäckte det har han bara fått kökssaker i julklapp och födelsedagspresent. En av de bästa sakerna med pappa är att om jag bara frågar snällt och vänligt så kommer han och hämtar mig med bilen i princip oavsett var jag befinner mig.
Han är världens bästa pappa!


Dag 78 - Back on track

Hör och häpna, jag har varit ute och sprungit OCH kört lite styrka! Första gången på över tre veckor och innan det tränade jag knappast mkt. Nu sitter jag iaf här svettig och trött men jag är så himla nöjd. Idag ska bli en dag då jag får saker gjorda. Helgen har jag nämligen tillbringat framför gossip girl och igår kväll hade vi gäster så då socialiserade jag mig med dem. Var en otroligt duktig utbyteselev men det tråkiga finns fortfarande kvar.

Har ännu inte sett mina vita kläder så jag väntar med spänning på resultatet, kan bli mycket intressant. Igår skypade jag också med Ebba och Hanna samtidigt för första gången, de var nämligen hemma hos hanna båda två. Tyvärr är de dock så dumma att de inte kan lista ut hur en webbkamera fungerar så de fick bara se mig medan jag bara såg den lilla bilden som skype har för person liksom.

Insåg precis nu att det kanske är pluggruppsmöte på Méderic och jag kanske borde vara där men hur mkt kan jag göra åt den saken nu egentligen? Nej det får va idag.

Nu ska jag hoppa in i duschen och stå där tills jag känner mig som en människa igen.
Förresten vore det jättebra om alla som förväntar sig julklappar av mig sa vad de önskar sig, ifall ni vill ha nåt från paris vill säga!

Pussar

Dag 77 - Tvättmaskinen

Det är ju lite knepigt här borta för jag kan ju inte tvätta när jag vill utan måste anpassa mig efter familjen. I onsdags hade jag helt slut på kläder så då skrev jag en lapp till Iman och bad henne sätta på tvättmaskinen eftersom att jag inte vet hur man gör. Det jobbiga är dock att de kör aldrig vittvätt. ALDRIG. Alltså har mina vita och ljusa kläder legat i tvättkorgen jag vet inte hur länge och Iman har försökt övertyga mig om att det går bra att tvätta det vita med det andra men jag är inte så säker. Nu idag kastade jag i alla fall in ALLA mina vita kläder i en tvättmaskin fylld med svart, rött och lila. Kändes lite halvjobbigt men lite spännande också. Hoppas för mitt liv att allt inte blir missfärgat som det bli för Rachel i vänner. Det skulle INTE vara kul. Ja om ett par timmar får vi reda på svaret. Fasiken , jag skulle tagit kort innan så att jag kunde jämföra, fan då , nu ligger allt redan i maskinen och jag kan ju inte gärna smyga dit och plocka ur det igen. Jaja, fortsättning följer....

Dag 76 - La princesse de Montpensier

Min värdfamilj har varit på bio idag och sett "la princesse de Montpensier" och nu på kvällen så sa de och deras kompis Mary att jag var väldigt, väldigt, väldigt lik flickan i filmen. Alexandra hävdade dock att jag var snyggare men hur som helst var jag ju tvungen att kolla upp hur hon såg ut.
Här är hon - är vi lika?


Nu blir det mer gossip girl tror jag :D

Dag 76 - Föreläsning av Martin Bengtsson

Idag var jag inte ledig utan flög upp till skolan klockan åtta i morse för att börja med lite historia - aktörs- och strukturperspektiv. Misstänker en stor inlämning på det. Sen var det lite engelska och lite samhällskunskap. hanna vann den gyllene löken (som egentligen var silvrig) för att hon skickade in sitt arbete närmast deadline.


Sen åkte jag och mina ständiga följeslagare Ville och Valle till subway och käkade lunch. Där försökte de para ihop mig med den stackars killen bakom disken som var minst 8 år äldre än jag.
Tillbaka på skolan lyssnade vi på en föreläsning av Martin Bengtsson. Han fick kontrakt med Inter när han var 17 år gammal och efter nio månader försökte han ta livet av sig. Han berättade om alla baksidor med elitsatsningar och om hur det var att leva som fotbollsproffs där borta. Usch stackars pojke kände jag bara. När han var nio år la han upp ett schema för hur han skulle träna för att nå sitt mål. Hans mål var att vid 14 års ålder spela i allsvenskan och två år senare bli köpt av milan. För att nå det tränade han 3 timmar om dagen utöver ordinarie träningar och matcher och körde dessutom styrka varje kväll. Han hade inga kompisar heller för han tränade bara och fick ätstörningar för han var livrädd att gå upp i vikt för då skulle han inte springa lika snabbt. Hur som helst var han en riktigt bra föreläsare, väldigt intressant att lyssna på.

Nu har jag helg, helg, helg <3 Och egentligen skulle jag och Ville ha High School Musical - maraton imorgon kväll (JAAA HAN GILLAR DEM OCKSÅOCH KAN LÅTARNA<3) men sen blev han bjuden till valles värdbrorsas fest - kul för mig. Det får bli nästa helg istället.


Nu ska jag titta på gossip girl
Over and out

Dag 75 - Detta förbannade regnande

Vädret gör mig så deppig att jag vill bara dyka ner i kakburken med huvudet före och stanna där resten av mitt liv. Men nej, kakburken är fortfarande stängd för att förhindra detta och jag sitter här och tittar ut genom fönstret medan regnet forsar ner utanför. Det är som i en sån där film ni vet när man ser någon på ena sidan fönstret, jättedeppig och sliten, som tittar ut på regnet samtidigt som jättesorglig musik spelas.


Det är tur att jag får skypa med Härdan och IslandMountain, de piggar upp mig, särskilt när de bråkar. Väldigt trevligt, känns nästan som att vara i Uppsala. De letar just nu lägenhet att bo i när de kommer hit i april.

Här har vi de två filurerna


Jag bad dem skicka varsin bild på sig själva och de valde de här - Visst är de söta!

Nu ska jag läsa Dorian Gray för jag har ju åtta kapitel kvar typ

Hej hopp

Dag 75 - Sovit bort halva dagen

Jag gick upp för cirkus 45 min sen och jag somnade för cirkus tolv timmar sedan. Så himla skönt att sova men nu har ju hela dagen gått känns det som. Inte lika kul. Hade verkligen tänkt och börjat förberett mig själv på att springa idag men så vaknar jag och regnet vräker ner och då försvann all motivation på en hundradelssekund. Äckelväder. Igår var en trevlig dag, lite skola, mycket god mat, promenix med Ville och trevlig fotbollskväll på kvällen. Sennär jag kom hem tittade jag på två avsnitt gossip girl och sen somnade jag.

Idag måste jag besöka en massa ställen för ffk:n och jag är så  opepp och jag har inte förstått instruktionerna riktigt heller. Dessutom känner jag mig jätteasocial mot min värdfamilj för jag har verkligen inte varit med dem på jättelänge. Ikväll ska jag i alla fall äta middag med dem.
Men en glad sak är ju att jag faktiskt är ledig idag, det glämde jag kanske säga. Det hade känts så mkt värdare om jag gått upp lite tidigare men vad gör man?

Något jag ska göra är ett litet styrkeprogram tror jag som jag kan göra på kvällarna och morgnarna - då slipper jag ju gå ut också. Dessutom ska jag skype med min syster idag som jag inte har hört ifrån på snart tre veckor för hon har varit i Ghana!

Här kmr lite bilder från igår.

På väg mot Valles hus

Glad kille på McDonalds - Förresten har de ett jättebra system här så att man på alla muggar och glassbägare får som små kuponger som man kan vinna något på - brilliant!

Stackarn - vi plågade honom lite - han ville inte vara med på kort utan spelade mobilspel och där försöker jag vrida hans ansikte mot kameran, hehe



Nu ska jag äta frukost, tjingeling!


Dag 74 - Uppe med tuppen

Vilken äckelnatt! Jag tog en kopp kaffe igår klockan halv tolv - smart drag - vilket gjorde att jag inte somnade förrän halv två och sedan vaknade jag varje timme fram till klockan sex då jag skulle upp. Undebar start på dagen. Kan ju trösta mig med att jag bara har två timmars lektion idag dock innefattar det ett prov men jag kunde inte bry mig mindre. Jag har försökt lära mig det så om det inte går är det inte mitt fel.

Nu tog jag mig tid till ett blogginlägg sådär klockan sju för jag orkar inte ta itu med sminkningen. Har nämligen en finne med storleken av kina på min haka och försöker fundera ut ett lämpligt sätt att döda den eller täcka den för resten av dess patetiska liv. En hård nöt att knäcka.

Hörde förresten att den första snön har kommit nu till Uppsala - guud vad mysigt. Hos mig är det bara regn och rusk. Ska lägga upp en bild i eftermiddag.

Gick precis in på facebook och såg att Kajsa hade lagt upp en bild från i somras. Oj vad jag saknar det kan jag ju säga. Dessutom är Kajsa i USA så jag kommer få tröffa henne först nästa sommar - hur galet är inte det!


Nu ska jag göra mig iordning och sen bär det av mot metron och vidare till Méderic!

Pussar

Dag 72 - Första skoldagen efter lovet

Och så var man tillbaka i sadeln igen. Skolan är igång och de tvekar inte att ge oss läxor direkt men men vad ska man göra? Fick tillbaka Medeauppsatsen och det gick bra mvg - på skrivuppgiften och mvg på momentet som helhet. Men oj vad jag skulle behöva har grammatik och lära mig meningsbyggnad och sånt trams för det var ju helt rött i papprena men det verkade det vara för många så det var nog rätt lugnt. Matten fick vi också tillbaka, 35/35 på den så det var ju skönt. Imorgon är det nk - prov som varken jag eller valle har pluggat till så det kan ju bli kul eftersom att jag inte kan plugga nu heller utan skriver en uppsats till franskan.

Dagens stora dilemma är om jag ska fortsätta på fotbollen här eller inte. Imorgon måste jag i såna fall skriva på ett licenspapper och söka upp en läkare som kan intyga att jag är frisk nog för att springa (ja man måste ha det här och ja de är dumma i huvudet). Jag kan verkligen inte bestämma mig för hur jag vill göra. Visserligen är det jättekul att lira fotboll men jag kommer inte ifrån att jag tkr det är extremt obekvämt att försöka komma in i laget och dessutom är 200 euro för 7 månader, en/två träningar i veckan ganska mycket. Eftersom min självdisciplin är på ungefär noll så är det bra för mig att ha en bestämd träningstid men jag kan också tycka att det är skönt att kunna träna preis när jag vill och känner för det. Till exempel inte idag då det spöregnar och är svinkallt ute. Jaa detta tåls att tänka på. Får skypa med mamma och pappa om det ikväll.

Här kommer förresten den enda bilden från moulin rouge för det var förbjudet att fota där inne och jag fick en utskällning när jag gjorde det.


och här är kakorna och chokladkalendern! Jag försökte fota in i kakburken för jag ville inte öppna den och förstöra inpackningen och dessutom skulle jag ätit upp hela då.


ja de syns inte så bra men de finns där <3

Puss och kram, ni får jättegärna kommentera på mina inlägg om ni vill <3

Dag 71 - Tio veckor, den ni!

Har varit i denna stad i tio veckor nu ch öven om jag verkligen älskar Paris på många sätt så är man ju glad att man bor i Sverige alltså. När killarna var här kom jag på ännu fler dumma saker de gör här som jag bara vatn mig vid. Till exempel kan de varken parkera eller köra bil. Och när ambulansen eller polisen kommer med sirenerna på flyttar de sig knappt. I alla fall här kommer bilder från veckan! Ni får ursäkta att alla kommer på en rad men jag greppar inte hur man sätter dem bredvid varandra.

Notre Dame

Helvetestrappan



Högst upp i Notre Dame - något slut efter trapporna




Jag älskar den här bilden - ingen av dem var medvetna om att jag tog den så den är helt äkta
Det var förresten precis när vi kommit fram till Eiffeltornet.



Pojkarna på Louvren

Vatten på kamerna som förstörde allt men iaf - Julia, Anders och Fia

På restaurangbåten vi åkte på Seine

Världens sötaste kusin - " Det är bara jag som har byggt ett konstgalleri"
Konstgalleriet är huset på bilden om ni inte förstod det.

Nu orkar jag inte ladda upp fler bilder, har hållt på i över en timme. Nu ska jag plugga inför imorgon istället - SKOJ! Något annat som var skoj, eller jag och Andreas tyckte iaf det, det var blåsen utanför Moulin Rouge. Tänk er typ en jättestor sån som Marilyn Monroe står på. Aja den underhöll oss iaf väldigt väldigt mycket.

Pussar!

Dag 70 - Världens bästa höstlov

Jag kan utan tvekan säga att jag har haft det bästa jävla höstlovet i världshistorien! Minns inte när jag hade så kul senast. Bered er på ett låååångt inlägg.
Jag och grabbarna grus har gjort allt och ingenting så jag vet knappt var jag ska börja. På tisdagen sa jag hej då till Ville och Madame och dök upp hemma hos killarna vid elva vilket visade sig vara enormt för tidigt. De hade nämligen suttit upp till halv nio kvällen innan och i princip inte gjort nånting - idioter. Där satt jag då och väntade på att de skulle vakna och roade mig själv med att städa. Runt ett kom de upp och vi styrde frukost och sen bar det av mot Notre Dame. 400 trappsteg i en minispiraltrappa dödade oss på vägen upp, helt slut blev vi. Efter det köpte vi crepes och åkte sen tillbaka hem och lagade middag och sen drog vi ut. Otroligt lyckad kväll för oss alla.

Dagen därpå vaknade jag halv tio och underhöll mig med att diska, titta på film, städa på toaletten, gå ut med sopor och annat kul. Vid halv två var killarna på benen och vi käkade frulle och åkte sen till eiffeltornet. Vi åkte inte upp dock för det var stängt på toppen så då kändes det ovärt. istället gick vi vilse i väntan på att adam skulle svara på våra sms så sen tog vi metron hem och "lagade" pizza, blev mer deg med tomatsås och fett men det funakde det med. Sen spelade vi kort och sen drog vi ut. Vi var på en bar som kan har varit det roligaste jag varit med om. Vad ska man säga, en ganska homotät bar men vilket innebar att man inte behövde oroa sig en sekund för äckliga, tafsande killar etc utan man kunde bar dansa. Dessutom var dans i det här fallet precis vad man kände för bara. Jag, Isak och Andreas dansade i lätt tre timmar till klockan halv fem när klubben stängde. vi körde alla de bästa movesen inklusive breakdance i ringen från oss alla tre. Jag fick smått panik när jag tvingades till det. Ännu en otroligt lyckad kväll. Sen gick vi hem där martin och P väntade och så mycket som vi skrattade kvällen/natten/morgonen har jag nog aldrig gjort.

Dagen efter vaknade jag såklart först som vanligt och strosade runt i lägenheten som förövrigt var hur nice som helst. På dagen åkte vi till triumfbågen och gick hela champs elysées och ända till louvren som tyvärr hade stängt då (ni förstår själva vår dygnsrytm) men grabbarna fick iaf se slottet och en bit av insidan. Kvällen blev blandad på alla möjliga sätt, bl.a. en idiot till taxichaufför som lurade oss att betala det dubbla och vi orkade inte bråka då han inte kunde engelska (IDIOT). På fredagen så var jag tvungen att gå runt elva för jag skulle iväg och träffa Fia, Anders och Julia. Andreas och Marre sov fortfarande så de fick varsin kram i sömnen och dessutom lämnade jag en lapp. Sen när jag skulle åka och träffa Fia så ångrade jag mig och tänkte att jag nog hinner tillbaka för att säga hej då på riktigt kom dit exakt två då de skulle åka men såklart hade de redan åkt och allt var förgäves och istället kom jag jättesent till Fia och Anders. Åt en smarrig lunch och åkte sen hem för att byta om inför Moulin Rouge som var vad som gällde på kvällen. Fantastiskt god mat och en otrolig show, det var verkligen något att se.  Sen tog jag en taxi hem vilket var guld eftersom att jag hade klackar. Idag åkte vi en tur på Seine och såg alla sevärdheter samtidigt som vi åt lunch. Jag åt oxkind vilket var fruktansvärt gott och sen på kvällen fäljde jag med dem på middag med deras kompisar. Jättetrevligt verkligen och ännu mer god mat. Nu sitter jag på mitt rum och tittar med kärlek på min säng och mina kakor och chokladkalender som farmor skickat med Fia.

Det är ganska uppenbart att mitt lov var bäst och imorgon ska jag sova ut precis så länge jag vill och sen ska jag plugga eftersom att det är back to school som gäller på måndag.
Imorgon ska jag lägga upp ett inlägg fullt med bilder bara men det orkar jag inte göra nu.

Den definitivt mest spelade låten är iaf Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan och den lyssnar jag också på just nu.

Förresten hur äckligt är det inte att känna att något sitter fast på tån och man böjar sig ner för att ta bort det och märker tt det sitter fast i huden och att mina idiotklackskor har gjort en äcklig hudslamsa av min pektå. Lite halväckligt tycker jag.

Puss och kram

Dag 65 - Happy as a Hippo

Asså jag är så glad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Har precis kommit hem efter en helt otroligt bra kväll med killarna. Oj vad jag har saknat dem. Ni skulle sett återföreningen, den var fin nog att vara med på film om det hade varit lite musik i bakgrunden.

Sedan åt de middag på buffalo burger för jag hade ju redan ätit hos ville. Sen gick vi hem till dem ett tag och sen släpade jag med dem uppför berget till sacre coeur. De blev nöjda när vi väl kommit upp. Sen slutade metron gå en timme tidigare än den skulle så jag fick gå hem men Andreas och Isak sällskapade mig tills jag träffade Ville men nu är jag orolig för att de kanske inte hittar tillbaka. Känns inte så bra.

Imorgon så tar jag mitt pick och pack och flyttar in hos killarna, funderar nu på att be om att få bo där sista natten också. Vill vara med dem så mycket som möjligt verkligen. Vi får se hur det blir med den saken. Tror nog att det inte skulle vara några problem.


Boizen vid Sacre Coeur








Imorgon blir det notre dame och louvren förmodligen och så ska det fixas metrokort åt pojkarna mina <3

Dag 65 - Äntligen!

Om sisådär fem timmar kommer jag träffa grabbarna igen! Oj oj vad jag längtar men innan det ska jag plugga eftersom att jag inte gjorde det igår. Istället åkte vi till Ingrid och sen gick vi till en bar och sen vidare till Freedom. Mycket lyckad kväll minsann - bra att Ville drog med mig ut.
 Nu kommer lite bilder från Pyrenéerna



Lägg märke till att jag precis vunnit och tagit hennes kung - yes

Muséet om Bernadotte - en fin liten utställning om kungafamiljen





Okej nu ger jag upp det tar sån jävla tid att lägga upp bilder. Kanske kmr mer en annan dag men förmodligen inte.

Nu ska jag ta mig samman och plugga

Puss

RSS 2.0