Dag 32 - En månad och massa med plugg

Efter upprepade förfrågningar av fröken Härd, som jag förövrigt saknar väldigt väldigt mycket, skriver jag nu ett inlägg.
Här har ni henne, Härdan - 13 år




 Idag hade jag bara franska och idrott och jag pratade faktiskt en del på franskan tro det eller ej. På idrotten var det mest teori men också lite fotboll - kul!
Jag skulle egentligen spela med det äldre laget ikväll men jag backade ur för jag har så löjligt mycket läxor så det är vad jag har hållt på med hela kvällen. Jag slutar nämligen sex så det finns ingen eftermiddag. Det är nu exakt en månad sen jag kom hit och ungefär 8,5-9 kvar innan jag kommer hem för gott

En annan rolig grej är också att igår på nk B var jag helt ensam med Alla de 30 första minutrarna och då kom hon på att vi skulle ta lite foton till skolans hemsida. Där stod jag då i min rock och skyddsglasögon och låtsades blanda kemikalier. Sen kom Johanna och rädda mig men då blev det blider på båda två istället.
Här har ni ett smakprov:





Nu ska jag faktiskt fortsätta plugga

Puss och kram

Dag 31 - Ebba Carin Fredrika Bergs Födelsedag!

Idag fyller en av mina absolut bästa vänner år. Ebba Berg blir idag 17 jordsnurr. Hon är en alldeles exceptionell vän med undantag för hennes kommunistiska åsikter men ingen är ju perfekt. Nu kan jag tyvärr inte vara med och fira henne idag men jag hoppas att hon ska kunna ha lite kul ändå.
Grattis Ebba ha en underbar dag och kom ihåg att jag saknar och älskar dig!

Vi inleder med en fin bild - det kommer värre


Vår förmodligen bästa bild någonsin



Det är uppenbart hur mycket vi tycker om varandra



Så här glad är du att du har mig



Så här glad är jag att jag har dig



Så här glada är vi att vi har varandra



Ibland önskar jag att vi var små igen



Sen ångrar jag mig ganska snabbt


 Ha en underbar födelsedag och så ses vi när du kommer ner i vår<3











Dag 30 - Never say no to Panda

Hahahah asså jag måste bara lägga upp det här. Alexandra visade mig precis det här klippet som är en reklam för en ost som heter Panda i Egypten. HAHAHAHAH jag dör av skratt.
Dessutom tror jag att jag håller på att bli lite franskskadad. Idag skulle jag slå upp ordet notaire för att se om det var det jag trodde på svenska. Det var det också - notarie. När jag skulle uttala det dock tog det flera minuter innan jag insåg att man inte säger "notari" utan just "notarie".
Här är klippet:
http://www.youtube.com/watch?v=AwCWiDfr-fU&feature=fvsr

Dag 30 - Mattediagnos och kyla

Hejhopp
Det har trots namnet på inlägget varit en alldeles fenomenal dag. Nu undrar alla som träffat mig idag hur jag kan säga det eftersom att jag mest gnällt hela tiden men just nu känns allt super. Först och främst gick det en gnutta bättre på franskan idag fortfarande katastrof men ändå. Skulle nog kunna säga att jag gick från att ha levt på gatan till att bo hos familjen Dursley (ja, jag drog precis en Harry Potter - parallell). På tal om Harry Potter så kommer här coolaste grejen som vi fick lära oss i onsdags. Ni som inte gillar Harry Potter kan sluta läsa för jag vill inte ha några tråkiga kommentarer om hur töntig jag är. Iaf tillbaka till det coola. Nicolas Flamel har funnits på riktigt! Han var en väldigt rik fransman som levde under 1300-talet. Det knepiga med honom var att han hade massa pengar men ingen synbar inkomst - tricky. Därför kom man upp med myten om DE VISES STEN! Som kunde ge silver, guld etc. På 1700-talet bestämde man sig för att gräva upp hans grav för att ta reda på nånting, kommer inte riktigt ihåg vad, och då fanns inget kvar!! INGA RESTER! Efter det startades legenden om att han fortfarande lever - livselixir - och folk hävdar att de har sett honom här och där i Europa. Senaste gången var i Schweiz på 70-talet tror jag. Hur coolt är inte detta? Jag är nu helt övertygad om att trollkarlsvärlden finns på riktigt. Det kan inte finnas någon annan förklaring.

Okej tillbaka till min underbara dag. Ja nämnde ju att jag klagat mest hela dagen särskilt på att det är så förbannat kallt här! Våra 25 grader som vi haft de tidigare veckorna har totalförsvunnit men det jobbiga är att det är så otroligt kallt inomhus också. I skolan sätter de inte på värmen inomhus förrän första oktober för då räknas det som höst -HERREGUD en hel veckas outhärdlig kyla. Glad nyhet på den fronten är dock att det har varit superkallt i min lägenhet också men idag har hyresvärden satt på värmen - TJOHO! Ni förstår inte den hemska känslan av att behöva klä av sig i ett badrum (där de alltid har fönstrena öppna) och frysa till is av att sätta fötterna på det nordpolskallagolvet - USCH. Men no more of that.

Nu har jag dessutom gjort större delen av min franskaläxa och lyssnar på disney. Otroligt mysigt. Iman sa också att min syster gärna får bo här under sportlovet - det var väl bra Johanna?!? Idag fick vi se skolfotot också och jag blev INTE ful fast jag till och med vågade mig på ett leende med tänder. Dagen flyter på bra och jaghar härlig träningsvärk från igår när jag sprang och gymmade i utegymmet på île de Puteaux. Det är fett coolt. Det finns små stolar man sitter på och så drar man i handtag så lyfter man sig själv - väldigt häftigt men väldigt tungt dock.

Dagens icke roliga var väl mattediagnosen. Den var inte särskilt svår men ett tal där blir jag lite fundersam över. Kan någon säga mig kan man räkna ut hypotenusan på något annat sätt än med pythagoras sats? Jag har då aldrig hört om något och tyvärr kan jag inte räkna ut roten ur 500 i huvudet så där blev svaret just roten ur 500. Får väl se imorgon om Alla har något svar på det.

Dagens roliga dock det var kul. När jag och Sofie satt på metron på väg till Mederic så var det en kille på tåget som spelade gitarr och sjöng stand by me. Så vi sjöng med och min hemliga önskan om allsång som i en musikal tändes men icke. Alla stela buisnessmänniskor satt knäpptysta men det var kul iaf.

Nu har jag ätit en jättegod middag och fått min franskaläxa rättad av Jean, inte så många fel men han har många idéer om hur jag kan skriva så det låter bättre. Dock vill jag inte låta för smart för då kommer hon tro att jag fuskar.

Jag är numera också ordförande för skolans pluggrupp. Det är alltså jag som kommer ordna träffar då man kan träffas och just PLUGGA. Låter mkt töntigt jag vet men jag tror faktiskt att det är en lysande idé. Det är roligare att plugga ihop och man kan få hjälp utav varandra. MYCKET BRA!

Det här blev ett otroligt långt inlägg men nu ska jag renskriva min läxa och sen lite rolig matte.

Miljoner pussar och kramar till Sverige!

Dag 29 - Fyra veckor

Idag har jag varit här i exakt fyra veckor! Om tre och en halv timme så var det exakt fyra veckor sen jag träffade min värdfamilj. Det är galet! Tiden har gått så for men ändå så fruktansvärt långsamt. Det känns som att jag har varit borta från Sverige så himla mycket längre än jag varit här. Nu hade jag faktiskt tänkt ta mig i kragen och springa men nu ska vi äta lunch så då måste jag göra det först. Lite drygt att bli stoppad precis när man faktiskt tagit sig samman.
Lade precis upp ett album på facebook men kom på att jag döpte det fel så det var ju lite misslyckat. Jag döpte det till "En månad i Paris" men jag har ju faktiskt inte varit här i en månad än.
Här kommer bilder på Tomas från i fredags när vi gjorde tårtan



Hahahah jag börjar skratta bara jag ser "Jimmy Åkesson-tårtan"

Nu ska jag äta

puss och kram


Dag 28 - Snabb update och Mingelfesten igår

I'm back! Har haft liiite för mycket att göra och varit liiiite för trött för att orka skriva. Men här kommer en snabb update över veckan.
Måndag - Helt vanlig dag + den glada överraskningen att jag bara behöver läsa andra delen i min bok som är mycket lätttare än första. Vi hoppade också hopprep på lunchrasten på Mederic - så fruktansvärt roligt! Kommer bilder så fort jag får tag på några
Tisdag - FRUKTANSVÄRT jobbig dag. Har nog aldrig gått så mycket i hela mitt liv. Ännu en mördande franskalektion
Onsdag - Då skulle jag sluta tio direkt efter franskan eftersom att min grupp har idrott ojämna veckor men ack så blev det icke. Jag hade nämligen skrivit upp mig på festkommitén så efter en liten fika med Clara, Greta och Thomas på mcdonalds(lr McDo, som de säger här) var det bara att gå till st.Do för att ha möte. Drygt som fan. Men dagens roligaste var att jag och Disa följde med Anna till hennes lag och spelade fotboll! Hur kul som helst verkligen. Har inte tränat fotboll på ett halvår och GUD vad roligt det är.
Torsdag: Otroligt lång FFK som totalt manglade min hjärna och efter det var dem Sk B och Sv B, det var dock roligt. Grabbarna grus livade dock upp min FFK genom att sjunga Darin - Why does it rain

Om jag inte missminner mig är det precis på raden: "Oh baby I keep holding on
Can't let go please let me know"
Mycket fint!

Fredag: Igår var en lååång dag. Lämnade in en uppsats på historian och skrev dessutom en krönika på en timma på svenskan. Inte min grej det där att skriva - usch. Så efter sista lektionen vilket var krönikeskrivningen så vill man ju bara hem och få lägga sig ner ett tag men nej! Först och främst så regnade det så sjuuuuukt mkt. man blev genomblöt på två sekunder typ och dessutom så skulle ju inte jag hem. Jag skulle planera feeeest. Jag och Hanna ruschade därför först till Franxprix för att införskaffa lite grejer och sen till metron. Mina skor var blöta långt in på kvällen. Sen var det lekledare till 100 %. Oj oj oj vad vi jobbade för att fixa den leken, tror tack och lov att det blev ganska lyckat iaf.
Efter "Mingelfesten" som skulle vara en integrationsfest (50 svenskar vs 4 fransmän) så åkte vi till Montmartre och gick till en kareokebar men det var inte så kul som vi hade trott så vi gick istället upp till Sacré Coeur och satte oss ett tag och tittade på utsikten över Paris. Den är helt sjuk, särskilt på kvällen för då ser man alla ljus och Eiffeltornet är helt upplyst. Dock får man inte med det på min 7,1 megapixelkamera så tyvärr inga bilder. De fyrade också av fyrverkerier vilket var jättefint även om de avr långt borta. Efter en liten stund där så bestämde vi oss för att åka hem och sen gick jag bara och la mig.

Måste tillägna ett litet stycke till min lärare Tomas. Han kan vara den roligaste läraren nånsin - så himla kul. Mingelfesten avslutades med att alla lag dekorerade sin egen tårta. Eftersom att jag var festfixare var jag i Tomas lag med Linus, Karin och Hanna. Alltså jag har aldrig skrattat så mkt. Tomas är min lärare i Sk B och Hi B och han är väldigt vänster. Nu tänker ni att man ska inte visa sin åsikt om man är lärare men Tomas skämtar så mkt om det så det går bra ändå. Iaf så gjorde vi en tårta av Jimmy Åkesson. Hemska människor vi är, ja men det var ett SKÄMT! Vi satte Sverigeflaggor i hans ögon och gav honom en hitlermustasch och lät sylt rinna som blod ur mungipan. Sen totalt strimlades den sönder när vi skulle äta den. Alltså slutet gott allting gott!


Nu är jag uppe igen och funderar över om jag ska ta itu med lite läxor eller om jag ska skjuta upp dem - vi får se hur det blir med det.

Puss och kram


Dag 23 - Obekväm stämning

Tänkte egentligen inte skriva något inlägg idag men jag kände att jag måste berätta om skillnaden i hur man behandlar sina barn här jämfört med i Sverige. Missuppfatta mig inte nu för jag tycker verkligen jättemycket om min värdfamilj men ibland tycker jag att föräldrarna är alldeles för hårda mot Alexandra.

Jean och Alexandra gör läxor typ två timmar varje eftermiddag och hon har det lite svårt i skolan så jag kan förstå att det är svårt att vara tålmodig hela tiden men hon är liksom bara nio - klart det går långsamt. Iaf så bråkar de varenda eftermiddag och då tycker jag faktiskt synd om Alexandra för det är hela tiden "c'est quoi ca?", "mais dépêche-toi!", "qu'est-ce que tu fais?" dvs " vad är detta?", "men skynda dig!" och "vad gör du?"
Detta slutar iaf alltid med att Jean blir jättearg och alexandra börjar tjuta och gråta. Under tiden sitter jag på mitt rum knäpptyst och hör allting. Men idag kom piken på dessa bråk, iaf hittills. Alexandra hade problem med att skriva sin bokpresentation som hon ska hålla för klassen och efter att hon gnällt och Jean hade skällt på henne ett antal gånger fick han tydligen nog och tog hennes uppsats och knycklade ihop och rev sönder. Alexandra hon blev ju helt ifrån sig, stackars barn! Grejen är att samma sak hände förra helgen när vi skulle ha ramadanfirande. Alexandra hade gjort en lång teckning som det ramadan på och sen när hon och hennes mamma började bråka så tog Iman den och knycklade ihop och slängde i papperskorgen. Sen när hon blir ledsen för att de förstör hennes grejer så skäller de på henne lite till tills hon skärper sig. Det blir en väldigt obekväm stämning kan jag ju säga.

Jag vet inte hur det var för er men mina föräldrar har aldrig nånsin gjort så mot mig - tack mamma och pappa. Försår nu hur mycket jag ska uppskatta allt tålamod mina föräldrar (särskilt pappa gällande matten) har haft när jag varit omöjlig. Herregud jag hade blivit helt rasande om någon hade haft sönder allt jag jobbat med. Stackars Alexandra...

Nu måste jag faktiskt ta itu med mina egna läxor

Ciao ciao


Dag 22 - Breakfast in America och härlig skolångest

Hej igen!
Dagen började med att jag vid två träffade min grupp från engelskan för att påbörja vårt projekt - att besöka ett engelsktalande ställe i Paris. Vilket i vårt fall innebar restaurangen Breakfast in America! Tyvärr var jag inte hungrig eftersom att jag hade ätit frukost klockan elva och brunch klockan ett. Hade berättat för min värdmamma att vi skulle äta lunch på BIA så jag tror att brunchen innehållandes scrambled eggs, bönor, skinka m.m var ett försök att visa att de var lika bra. P.g.a. min brist på hunger så bestämde jag och Greta oss för att dela på en brownie med glass, grädde och chokladsås och en morotskaka. VILKET BRA VAL! Jag ångrar så att jag inte fotade det för det var så himla gott! De andra käkade pancakes och bagels och bacon och annat gott. Ännu bättre var att fransyskan Helene i vår grupp inte orkade äta upp ens hälften av sina pancakes så jag och Ingrid tog resten, yummie! Restaurangen var verkligen jättemysig även om vi fick sitta i den lite fulare delen. De spelade bara 50- och 60-tals musik och alla pratade engelska och maten var verkligen American size. Jag sa när vi skulle beställa att de var sjukt att ta 7 euro för tre pancakes men så stora som de var, en motsvarade typ fyra gjorda av mig!

Sen for jag hem och skrev lite på min franskauppsats om vänskap. Min värdpappa rättade den precis och så här fin blev den då:


Syns inte riktigt, men det var en hejdundrande massa fel - KUL

Sen iaf så åkte jag ut till La Défense för att träffa Agnes och Sanna en sista gång innan de åker hem. Vi bestämde då möte på La grande Arche och jag sitter där och väntar i evigheter eftersom att telefonsystemet i det här landet kan slänga sig i väggen. Man kommer verkligen aldrig fram om man har mobiler från olika länder! När jag sitter där kommer det fram en liten filur (nja liten var han då inte) För er som inte vet det så är det inte riktigt samam sak att prata med främlingar här som i Sverige. Man ska helst inte gör det, särskilt inte i La Défense och särskilt inte med killar. Han börjar ju då prata med mig och all franska försvinner ut ur mitt öra och jag stammar fram Je ne parle pas très bien francais och förklarar att jag kommer från Sverige.
Sen kommer frågan: kan jag få ditt nr?
Svar: eeehh nej...
Han: varför då?
Jag: eeeehh....(dog så smått inombords)
Han: Är det för att jag ser ut som jag gör? Är det för att jag är svart?
Jag: Nej då, men nu ska jag träffa mina kompisar
Han: Du ska träffa dina kompisar?
Jag: Jaa oj nu ringer de, HEJDÅ
Sen ruschar jag iväg över torget. Det var dagens otroligt icke roliga händelse.

Sen iaf hittade jag Sanna och Agnes och var en timme med dem tills de var tvungna att åka hem. Nu har jag ätit middag med familjen och dessutom gjort en av mina fem läxor. Guldstjärna till mig!

Att-göra-lista:

  • Läsa ut min franskabok på 250 sidor - just nu är jag på andra raden.
  • Öva på mina härliga glosor
  • Skriva en uppsats om läroplaner i historia - 1887 jämfört med 2000
  • Skriva min del i engelskauppgiften vilket innebär att skriva en text som ska ta två minuter att läsa upp för klassen och den ska då handla om inredningen på restaurangen.
  • Träna
  • Sluta äta allt socker som trycks i en konstant
  • Skaffa gymkort
  • Köpa lite smått och gott till garderoben

De två sista är väl egentligen inte jobbiga men de finns där iaf. Dessutom har jag anmält mig till elevrådsstyrelsen. Klassen röstade i torsdags om vilka som skulle bli och jag börjar ifrågasätta mitt infall där alltså. Och utöver det så har jag också skrivit in mig på festkommitéen som ska fixa en fransk-svensk fest på fredag och att jag tillsammans med Åsa ska ta hand om Läxgruppens tider, lokaler etc. Kan jag sluta ta på mig saker och ting som är frivilligt. Räcker det inte med skolan i sig!

En annan sak som gnager är att SD med all sannolikhet kmr komma in i riksdagen och dessutom med vågmästarroll och det finns inget som jag vill mindre. Jag hatar dem! När jag tänker på Jimmy Åkesson vill jag stampa sönder hans ansikte med mina fotbollsskor. Så mycket tycker jag om honom.

Här kommer lite bilder från helgen:

Agnes och Sanna i fredags på caféet


Lite suddig men om ni inte skulle se det så är det iaf jag och Agnes

Här är då min engelskagrupp
Från vänster: Matilda, Greta, Gustaf, Helene och Ingrid


Breakfast in America - det var jättesvårt att få en bra bild för jag tyckte det var så himla pinsamt att ställa mig och fota okända människor

Ja ännu en halvtaskig bild


Nu ska jag hjälpa valle att komma på ett ämne som han ska hylla imorn. Han går nämligen svenska c och därför ska han hålla ett tal i 3-5 min imorn där han ska hylla någon. Jag röstade starkt för mig eller möjligtvis hans mamma men han är mer inne på fritösen. Vi får se hur detta slutar.
Nu har jag skrivit ännu ett enormt inlägg men nu ska jag valvaka lite och börja fundera på historian. Det låter som en utmärkt plan.

Good night, sleep tight, don't let the bedbugs bite!



Dag 20 - Debatt och besök

Hejsan svejsan!

Inte skrivit på ett par dagar men jag orkar faktiskt inte och jag tror inte att så många bryr sig heller så ingen skada skedd. Idag hade vi debatt på samhällskunskapen och vi i vänsterpartiet var ju inte bland de bättre. Vi hade inga siffror eller någontign utan körde bara på hjärta. Dessutom så sa Felicia i presentationen att vi fortfarande var kommunister hahaha, men det gick helt okej iaf.

Sanna och Agnes är nu i Paris och jag har hört av mig till de men de har icke svarat. Vi får väl hoppas att de gör det så att jag hinner träffa dem nu när de är här liksom. Nej nu hinner jag inte skriva mer ska nämligen ut och springa med Sofie. Läste Linas blogg och hon är ju helt galen! Tränar hela tiden så nu måste jag verkligen ta tag i mig själv så jag hinner med henne när jag kommer hem.

Hare'

Dag 17 - Pyrenéerna!

Hejhopp!

Oj oj oj vilken lång dag! Började åtta imorse och slutade fem, KUL! Väckarklockan ringde inte(för att jag inte hade satt på den) så jag vaknade tio över sju och skulle gå hemifrån kvart i åtta. Oduschad och osminkad blev därför dagens look. Deesutom fick jag en bok på franskan som ska vara utläst och reflekterad över om mindre än tre veckor, också kul. Franskan dödar mig. Dagens dubbeltimme kan ha varit det längsta jag varit med om. Jag var övertygad om att det hade gått åtminstone snart en timma och då hade det gått en kvart! Försåtr ni hur långt jag hade kvar då!?

Och vet ni avd som hände idag?
Iman frågar mig när vi sitter och fikar på balkongen:
Ska du åka till pyrenéerna på höstlovet?
Jag: Eh, nej
Iman: Nähä okej

Det iman egentligen sa var: VILL du åka till pyrenéerna på höstlovet!
Självklart ville jag det men jag förklarade att mina kompis och mina släktingar kommer ner då så det går tyvärr inte. Men sen kom vi på att Jean och Alexandra har lov veckan innan så om jag tar ledigt torsdag och fredag så kan vi åka dit över en långhelg! Fattar ni så roligt! Det är inte helt bestämt dock.

Nu har jag suttit och lyssnat på när alexandra läst högt för mig ur en bok som jag inte förstod nånting av så jag somnade och vaknade bara när hon skrattade och då skrattade jag också. Till sist sa jag att jag hade matte att göra(vilket jag har också) och smet iväg.

Toodles

Dag 16 - Taylor Momsen och Banana Split

Hallihallå!

Idag har varit ännu en bra dag. Först och främst kom jag i tid till historian vilket var väldigt viktig så att Thomas inte tycker  att jag är en liten slarvmaja. Två så blev det ingen franska för lärarna hade satt in ett extra informationsmöte. Och sist men inte minst så har jag och Disa sett Taylor Momsen ikväll! Är det inte otroligt häftigt?

Som jag skrev igår skulle hon komma till en restaurang i St. Michel men vi visste inte riktigt vad hon skulle göra där men självklart gick vi dit. Utanför var det massa folk men absolut inte så mkt att man inte kunde tränga sig fram vilket vi gjorde. Efter att en massa överklass människor slussats in i lokalen så dök hon äntligen upp och då blev folk som galna så jag fick inte nån särskilt bra bild.
Det här är de två bästa:




Ja inte sådär jättebra men jag och Disa var iaf nöjda för vi hade ju sett henne även om det inte kom med på bild. Tråkig som hon var hoppade hon direkt in i sin bil och körde iväg och då börjad jag och Disa gå därifrån men sen kom vi på att vi hade hört att hon skulle sjunga och borde hon inte då komma tillbaka? Vi gick alltså tillbaka igen och när vi stått där i kanske 5 min så kör en stor öppnad lastbil fram och i står hon och sjunger! Fatta vilekn tur att vi gick tillbaka!

Bildbomb!













Ja nu har ni väl sett henne antar jag. Sen gick jag och Disa och satte oss på ett café precis vid Seine och delad på en Banana Split. Hur mysigt som helst! Allt som allt en mycket lyckad kväll med mycket trevligt sällskap!


Nu måste jag verkligen sova. Två timmar naturkunskap klockan åtta imorrn bitti, FY!

Toodles!



Dag 15 - Vår dam och crêpes med nutella

Idag har varit en lysande dag! Först och främst har jag gjort alla min läxor trots att de inte ska vara klar förrän om några dagar. Guldstjärna till mig! Klockan två träffade jag Valle och vi åkte till Louvren (igen) för att vänta på ville som så himla gärna ville se Mona Lisa. Där väntade vi på honom i evigheter så när han väl kom orkade vi inte gå in igen. Vi hade gått in med Jenny och Catherine en gång redan nämligen. Så jag, Ville, Valle, Jenny, Catherine och Disa gick till St. Michel och köpte crêpes istället. Efter det bar det av till Notre Dame och vi lyckades precis timea (tajma) mässan så vi fick en skymt av prästen också.

Dessutom så hittade jag och Disa (mest Disa) en restaurang dit TAYLOR MOMSEN kommer imorgon!! Hur coolt är inte det? Det är då såklart planerna för imorn.

Nu har jag ätit middag med familjen och spelat spel i vad som känns som flera timmar. Typ familjegeni på franska, de fick översätta alla frågor till engelska för att jag skulle förstå.

Lite bilder från de senaste dagarna

Åsa och Ville i Disneyaffären


Ramadankvällen


Crêpesätning

Powerpuffpinglorna


Disa och Catherine i Notre Dame

Ville och Valle i Notre Dame

Nu ska jag sova för imorrn har jag Historia B och då ska jag inte komma för sent

Toodles!

Dag 14 - Ramadan och skypning med Sofia och Lina

Tjoflöjt!
Idag har jag inte gjort mycket hittills men ikväll är det grejer som gäller alltså. Ikväll eller rättare sagt om en och en halv timme så kommer lite familjekompisar hit och då ska vi fira RAMADAN! Det kan bli jätteroligt tror jag, har ingen aning om vad man gör eller så men det ingår mat och då spelar resten inte så stor roll. Min familj är inte muslimer men jag tror att mamman i familjen som kommer är det så det är därför vi firar. Alexandra har gjort en stor banderoll som det står ramadan på som ska hänga i lägenheten. De är just nu och klättrar men jag hoppade det idag och fick lite ensamtid istället - mycket skönt!

Nu har jag skypat med Sofia :D och vi väntar just nu på att islandmountain också ska komma. Egentligen skulle jag nu varit ute i Paris med Ville och Valle och åkt till den svenska affären men de har inte hört av sig så jag får väl anta att de inte ville ha mig med - TACK!

Kom förresten på att det är ju kulturnatten idag i Uppsala och vad jag inte känner att jag missar nåt!
Dessutom har jag nästan, nästan gjort klart min FFK-läxa. Gud vilken tid det tog! Var mycket svårare än jag trodde.

Nu ska jag hjälpa Sofia att välja kläder

Toodles!


Dag 13 - Köttbullar och potatis

Ja eftersom att klockan är över tolv så blir det faktiskt dag 14 men det jag skriver om hände dag 13 därför står jag fast vid det. Har precis kommit hem efter att ha varit ute med Sofie och de andra tjejerna. Jag var verkligen inte särskilt pepp där vid halv nio när vi skulle ut men gud vad mysigt det var! Vi satt på Pont des artes (inte helt säker på om den heter precis så) och chillade och träffade några härliga fransmän och dessutom några svenskar. Otroligt bra att jag ändå pallrade mig ut!

Vi slutade klockan tre idag och en timme senare skulle vi träffa några fransmän för att fika med dem så under tiden passade jag, Sofie och Valle på att gå hem och lämna våra böcker för att slippa släpa på dem. Det finns ju inga skåp på den här skolan så man får ta med sig allting fram och tillbaka hela tiden. När jag kom hem stod underbara Iman och gjorde hemgjorda köttbullar till mig! Hon frågade mig igår vad mina föräldrar bruka laga hemma och eftersom att köttbullar var det lättaste att säga så tog jag det. Så idag ahde hon letat rätt på ett recept på svenska köttbullar och när jag kom hem ville hon försäkra sig om att smeten lr vad man ska kalla det såg ut som den brukade. Då avslöjade jag att vi äter färdiggjorda köttbullar hemma hos mig så att jag tyvärr inte kunde hjälpa henne och då skrattade hon bara. Tack och lov så blev de jättegoda, smakade precis som farfars köttbullar. Ni skulle sett som jag åt och upprepade : c'est exactement comme en Suède! Ja det var nog den bästa middagen hittills!


Fikat med fransmännen var också trevligt. Lite svårt att komma på samtalsämnen kanske men de var snälla. Bra att ha lite kontakter på skolan iaf. Drog till med kortet att min värdpappa är mattelärare på skolan men det startade tyvärr ingen otroligt konversation det heller.

Nej nu måste jag faktiskt sova lite.

Tjingeling

Dag 12 - Joggingtur med Iman

Kommer ett litet snabbinlägg här igen. Iman frågade mig om jag skulle med ut och springa efter middagen och självklart säger jag ja trots vetskapen att hon springer i en timme! Jag vet inte hur ni gör men när jag springer så springer jag i max en halvtimme men icke denna gång. Vi var utanför dörren 19.05 och kom hem 20.07. Under dessa 62 minuter dog jag lite smått. Nej jag överdriver, det gick faktiskt ganska bra. Dock blev jag lite rädd där i början för jag fick håll efter 100 m, jag skojar inte, och sennär jag såg varven hon springer så fick jag panik. Iman springer nämligen tre varv runt en stor äng med massa fotbolls- och rugbyplaner. Då trodde jag aldrig att jag skulle klara det men det gjorde jag! Nu sitter jag här tränad och nyduschad och har dessutom gjort en del läxor. Livet kan inte bli bättre. Ska skriva klart FFK-uppsatsen och sen är det bara franskan kvar men den tänker jag skjuta upp så länge som möjligt för jag hatar den.

Som en extra grej bara så sa jag också till Iman under de första 50 metrarna att jag kunde följa med henne jämt när hon springer när jag inte är i skolan. Alltså kommer detta definitivt bli av fler gånger.

Nu ska jag skypea med Johanna och sen FFk-läxan och sen sova.

GODNATT<3 

Dag 12 - FFK och en sjuk upptäckt

Dagen började med tre härliga timmar av FFK (Frankrike och fransk kultur) i La Défense vilket är Europas största affärsområde. Känns som att den kursen kommer bli ett relativt lätt betyg så det är ju alltid något.
Lite bilder från La Défense



La grande arche - för att ni ska förstå hur stor den är kan ni tänka att
hela Notre Dame får plats inuti!

Jag, Ville och Ebba

En liten instickare - Det här är min klass i naturkunskap B



Okej då kommer vi till dagens SJUKA upptäckt!
I sjuan så sov Ebba berg och Amanda Nielsen över hos mig en kväll och då chattade vi och hade jättekul med Amandas kompisar i Mocambique. De kompisarna till henne hette Ville och Abbe. Nu när jag flyttat till Paris har jag ju lärt känna en Ville och DET ÄR SAMMA VILLE!! Förstår ni hur sjukt detta är? Jag var i chock hela samhällskunskapslektionen. Det är galet.

Detta har helt klart varit en bättre dag än de två senaste. Mina lärare i Sh B, Hi B och Svenska B är också grymma så det känns hur bra som helst. Efter regn kommer solsken helt klart.

Nu ska jag hjälpa Iman att laga middag tror jag.

Tjingeling!

Dag 11 - 6 timmars håltimme + Quick Burger

Dagen började med dubbeltimme i franska mellan åtta och tio. Roligt. Jag sa en sak på hela lektionen och det var det enda läraren inte förstod. Ännu roligare. Efter den otroligt roliga lektionen hade jag 6 h håltimme. Jag tog metron hem och gjorde hela min matteläxa, dvs typ 30 tal x 4. Även om det inte var roligt så var det tusan så mycket bättre än franskan. När det var klappat och klart så åkte jag till Montmartre och mötte Ville och Valle på Quick Burger. Dessutom fick jag kuponger så jag käkar superbilligt där nu, AWESOME! Sen klockan 4 skulle vi ha idrott i form av en två timmars promenad så blev det dock inte eftersom att vädret har varit usch idag. Istället fick vi bara reda på grupperna och planeringen inför året.

Imorgon börjar jag kvart över nio med min första lektion i FFK (Frankrike och fransk kultur). Det kan bli väldigt intressant.

Det här inlägget får väga upp för gårdagens megadeppiga otroligt självömkande inlägg. Jag lovade att nämna Ville och Valle också för att de är så snälla och uppmuntrande, tack så mycket! Je pense à toi parfois :)

Dessutom har jag nu lyckats få min sänglampa att fungera efter tio dagars slit!

Tjingeling

Dag 10 - Franska med grupp 5-7

Idag var då andra dagen i skolan och den började med 2h naturkunskap. Vi är tre elever som går Nk B så det kan nog bli intressant. Sen hade jag håltimme fram till matten. Efter det hade jag en enorm håltimme till innan dubbeltimmen i franska började. Jag är i grupp 5-7 som då står för steg 5 till 7 men i princip alla i den klassen är eleverna som bor här permanent så de pratar flytande. Det känns inte kul alls. Jag är utan tvekan sämst i gruppen och i januari ska jag tenta av både steg 4 och steg 5 och sen i juni steg 6. Det kommer ALDRIG gå! Läraren Isabelle verkar snäll men hon kan inte svenska och hon ger sjukt mycket läxor. Till varje tisdag hela året kommer jag behöva skriva en "debatterande" text om något visst ämne. Just nu känner jag bara att jag verkligen inte vill. Dessutom så förstår jag så himla lite av vad folk säger. Det enda jag gör är att nicka och le. Jag försöker att vara social med min värdfamilj för att lära mig och utveckla min hörförståelse men det är svårt för vi har pratat sönder ämnet Sverige vs Frankrike. Det finns inget mer att säga. Dessutom längtar jag hem så att det gör ont i kroppen. Inte för att jag har varit ifrån alla länge för det har jag inte, utan för att det är så fruktansvärt långt kvar och det känns redan som att jag har varit här i typ två månader fast det bara är en vecka. Hur kommer då tre och en halv månad kännas? Jag vill inte ens tänka på det. Tiden måste börja gå snabbare för annars kommer jag inte fixa det här.

Det här blev ett deppigt inlägg, nu ska jag plugga matte och sen ska jag sova

tjingeling


Dag 8 - Bio med Sofie och första hemlängtan

Kom hem från bio med Sofie för en timme sen snart. Var jättemysigt, simpel men gullig film. Vi såg "Une famille très moderne" vet inte vad den heter på svenska. Nu sitter jag här och upplever min första riktiga hemlängtan därför tänker jag kasta mig i sängen snart. Imorgon börjar skolan så nu har jag packat väskan med block och pennor och allt. Har haft sommarlov i 3 månader så det ska bli kul. Nej fy tusan nu ska jag sova för imorrn ska jag upp halv åtta.
Godnatt Sverige, godnatt Frankrike

Dag 8 - En vecka senare

Idag och exakt nu är det en vecka sen jag först kom hem till familjen Chouvac. Det har gått sjukt snabbt men samtidigt känns det som att jag har varit här i lätt 3 månader. Kan inte ens föreställa mig hur det kommer kännas i november. Imorgon börjar skolan igen, och det ska faktiskt bli kul. Ser fram emot historie- och samhällskunskapslektionerna för Thomas verkar sjukt bra. Dessutom kom jag i den bra svenska gruppen, SCORE!

Idag var det picknick med alla värdfamiljer som var på schemat. Iman gjorde typ 5-6 pizzor och sen frågade hon mig om jag trodde det räckte och när jag svarade att  det var klart det skulle räcka eftersom att vi var tre personer det var då hon insåg att alla skulle ha med sig eget. Hon trodde nämligen innan att det var som ett knytkalas och att alla skulel dela på allt. Stackars Iman hade kämpat i flera timmar. Sen när vi kom hem sa hon att hon aldrig sett något liknande. Att alla bara åt sin eget mat!! "I Egypten lagar man till hela kvarteret"

Nu har jag tittat på film med familjen men jag förstod ingenting och somnade bara så nu smet jag in på mitt rum för att prata med Sofie om vad vi ska göra ikväll men hon loggar ju inte in på facebook! Förmodligen så ska vi gå på bio iaf frågan är bara vad och när. Ja nu loggade hon in!

Börjar sakna Sverige lite nu känner jag men ska köra på att ignorera det fram tills i oktober kanske.

Till Fia: Ja shoppingdag och middag låter hur bra som helst. Ska bli jättekul att träffa er också. Mitt mobilnr är +33670810938 om du behöver få tag på mig.

Tjingeling




Dag 7 - Klättring

Det får bli ett till inlägg idag.

Till Fia: Ja, jag kan absolut slita mig ifrån dem och träffa er. De kmr ner mellan den 1-5 november och novemberlovet slutar den 7 så ni kanske skulle kunna åka ner den 3?

Klättringen var kanske inte det roligaste jag har varit med om för jag blev erbjuden att klättra men jag ville inte eftersom att instruktören var sjuk och då skulle Iman behövt vara den som stod där nere och höll upp mig och det kändes inte riktigt bra. Alltså klättrade jag inte utan tittade på i två och en halv timme. Tyvärr kunde inte Sofie följa med så det var bara familjen och Alexandras kompis Celia och hennes pappa. Alexandra var ingen höjdare på att klättra kan jag ju säga men celia var så det blev lite problem. Jag stod där och tänkte på att Alex liknande någon när hon blev så arg och skrek på sin mamma och så insåg jag att hon är precis som jag var när jag var liten!  Herregud stackars mamma och pappa!


Jean, Alexandra och Celias pappa


Celia, Alexandra och Iman

Nu har jag ätit middag med familjen och deras vän Mary från Irland som ärhur gullig som helst. Dessutom sa jag till Iman att jag visste att vi bara får äta antingen lunch eller middag hemma på lördagar och söndagar (det är bara det som ingår i avtalet med skolan) men då sa hon att så gör vi inte här utan att jag äter hemma så ofta jag vill. Hon är så snäll och hon gör allt för att jag ska känna mig hemma.

Alexandra satt dessutom i bilen idag och lekte med mitt hår och sa helt plötsligt att jag var för vacker för att vara sann och att jag är som en stor docka, var får ungen allt ifrån?  Det är mitt blonda hår som gör det tror jag, annars hade det inte varit nåt speciellt. Men gullig är hon iaf.

Nu ska jag hem till Åsa för att fira hennes värdsyster. Kan nog bli kul.

Take care now, bye bye then

Dag 7 - Snabbinlägg

Nu sitter jag här efter att ha tränat för första gången på en månad. Jag sa till Alexandra att jag skulle ut och springa och då ville hon självklart följa med men jag sa att hon var tvungen att fråga sin mamma först. Så det slutade med att vi sprang alla tre. Underbar löprunda på Île de Puteaux, där ska jag definitivt springa fler gånger. Nu ska vi iväg och klättra så jag måste rusa, tjingeling!

Dag 6 - Skolfoto och Quick Burger-lunch

Idag var det dags för skolfoto så jag flög upp ur sängen kl kvart över sju. Du ser Fia, inga problem med uppstigningarna här inte! Åt en dålig frukost som följdes av en ännu sämre lunch. Lunchen var jättegod men det fanns nog inte nånting nyttigt med den alls. Jag insåg det idag, att antingen måste jag röra på mig mer lr skära ner på maten för det här går inte. Jag kan inte äta dessa gigantiska middagar med ost, kakor och choklad till efterrätt varje dag. Det går inte! Förhoppningsvis börjar jag spela fotboll nästa vecka och det skulle ju hjälpa iaf lite.

Efter skolfotot så drog jag, Valle och Ville till Quick Burger och åt lunch, otroligt gott men som sagt knappast nyttigt. Där satt vi sen i flera timmar innan vi orkade gå ner till metron och åka tillbaka till Neuilly. Då träffade vi Åsa och Hanna och när vi alla satt vi fontänen så kom Alexandra och Iman förbi av en slump. Självklart hälsade jag på dem (med kindpussar förstås) och det bästa var att Alexandra bara kastade sig runt mig. Hon tycker verkligen om mig, det känns hur bra som helst. Dessutom berättade Iman att hon kallar mig för "la princesse suèdoise"="den svenska prinsessan" i skolan. Hur gullig och snäll kan en nioåring vara? Och som grädden på moset så sa hon idag när jag stod och sminkade mig på toaletten att jag inte behövde smink för jag var vacker som jag var. Alexandra är bäst!

Sen så har jag ikväll spelat säkert 15 omgångar domino, alltså tio mindre än förra gångne men det är ändå en hel del. Läst tio sidor i djungelboken för Alexandra och tittat på fotboll med Jean. Dessutom hjälp jag Iman att laga middag. Sen tillbringade de säkert en timme inne på youtube för att visa mig alla franska artister som jag inte kände till. Det var lagom kul, efter den femte blir det svårt att uppbåda någon entusiasm.

Iman är näst bäst efter Alexandra. Hon har köpt små vattenflaskor till mig som jag kan ha i väskan eftersom att det är så varmt ute och jag får inte bli uttorkad. Det är också helt lugnt att jag går ut på kvällarna bara jag smsar var jag är och att allt är lugnt. Är jag dessutom väldigt långt borta eller något händer så ska jag bara ringa henne så hämtar hon mig med bilen. Plus att hon sa att jag får bjuda in kompisar på middag om jag vill.

Det är så skönt för jag börjar verkligen känna mig hemma nu. Jag kan ligga ner i soffan och hämta saker ur kylen utan att skämmas. Dessutom blir franskan bättre för varje dag. På måndag börjar skolan och det ska faktiskt bli kul. Har haft sommarlov i tre månader snart så jag behöver komma igång igen. LIte läxor är inte heller fel om man inte har något att prata med familjen om.

Förresten så är mitt franska nr +33670810938

En annan rolig grej är att jag efter snart en vecka fortfarande inte lyckats tända min sänglampa. Det är totalt omöjligt! Jag har försökt allt så om det inte fungerar ikväll ska jag prata med Jean lr Iman imorgon bitti.

Saknar er där hemma!

Take care now, bye bye then 

Dag 5 - Promenad i Neuilly + studieteknik

Hej!

Checka in designen! Härdan har fixat den, hon är väl för gullig den tjejen. Jag saknar henne väldans mycket.
Här är hon:

Ni ser ju själva att bilden är tagen igår


 Något jag inte saknar dock är vädret i Sverige. Hörde att ni hade frost - KUL! Vi har 25 grader varmt och strålande sol! Ja lite skadeglad får man vara åt såna saker när man är ensam i ett främmande land. Ni kan ju till exempel vara skadeglada åt mitt schema.

Hur som helst, idag var det promenad i vår stadsdel Neuilly sur Seine och studieteknik som stod på schemat. Samling kl tio så jag borde gått upp kvart över åtta men jag vaknade inte förrän kvart i nio men det gick bra i alla fall. Först gick jag och frågade Iman om jag fick ta en dusch då sa hon att jag inte ska fråga om sånt för jag bor här och ska göra som jag vill -  AWESOME. Sen gav hon mig en badrock som var hur stor och mysig som helst för att jag ska slippa bära kläder fram och tillbaka frånm badrummet, mycket snällt av henne. När jag var klar i duschen hade alla gått hemifrån så då fick jag min första tid helt ensam sen jag minns inte när. Jag kan på riktigt inte komma på när jag var helt ensam sist. Alltså verkligen helt ensam utan någon annan i huset. Det var hur skönt som helst. Åt en riktig baddarfrukost och sen drog jag iväg. Trevlig liten promenix med klassen och Anna som bor här i Paris och har bott här i hela sitt liv berättade att hon spelar fotboll så nästa onsdag ska jag och Disa hänga med och titta och kanske träna med dem. Jag är så sugen på att spela fotboll igen så det vore hur kul som helst.  Dessutom så åker de på matcher i hela Frankrike och planerar att åka till Gothia, visst är vi lite stora för det, men kul i alla fall!

Sen käkade vi lunch på skolan, helt okej mat, särskilt för- och efterrätterna. Huvudrätterna var sådär. Sen var det studieteknik, lagom kul men sam-lärarna verkar hur bra som helst så det ser jag fram emot. Imorgon ska vi ses på svenska skolan kl nio och ta skolfoto halv tio. Det gäller att vara snygg imorrn alltså. Jag och Sofie ska ses halv nio och ta  metron tsms så om vi skulle klanta till det är vi iaf två, det är bra.


Maten - smarrismaskens

I helgen har dessutom min familj bjudit med mig och Sofie på klättring på klättervägg. Det ska bli jättekul faktiskt dock är det lite osäkert om vi får klättra för tydligen ska man ha läkarintyg till allting här. Imorgon kanske vi ska gå på bio också, kul kul kul! Det är bara en massa roligt här, vi börjar ju inte skolan förrän på måndag så nu glider vi bara.

Ännu ett långt inlägg men ni får gärna kommentera det lilla ni läser om ni orkar :D

Take care now, bye bye then

Dag 4 - Louvren

Idag skulle vi inte träffas förrän kl 13.30 så jag hade hela förmiddagen fri. Jag gick upp vid nio och kl elva så åkte vi och hämtade min andra väska så nu har jag alla mina jackor, skor, träningkläder, känningar och saker jag glömde i första lasset. Sen åkte jag, Iman och Alexandra till ett jättestort varuhus och storhandlade. Iman var så himla gullig, hon frågade om allt innan hon lade ner det i vagnen för att kolla att det var okej. Dessutom tror jag hon bjöd in mig till att få komma med till deras sommarstuga under jullovet fast hon vet att jag ska vara borta då men hon sa klart och tydligt att hon ville att jag skulle få se Frankrike så jag är lite förvirrad men vi får se om hon nämner det igen.

Kl 13.30 träffades vi, alla elever och lärarna, och gick till skolan och fick en rundtur av de franska eleverna på skolan. Tydligen är stämningen mellan fransmännen och svenskarna inte så bra så det känns ju lite sådär lagom kul. Dessutom är det så äckligt mycket trappor. Katte kan slänga sig i väggen, den här skolan är galen. Självklart så har sameleverna alla sam-ämnen där. Tur att jag bara läser två i år.

Efter rundturen var vi fria igen så jag, Sofie, Valle och Åsa gick och köpte lite fika och satte oss vid Pont de Neuilly och åt och åkte därefter till Louvren. Det är gratis för personer under 18 så dit kan man gå hur mkt man vill, tror dock inte att jag kommer göra det så många fler gånger. Vi gick raka vägen till Mona Lisa och sen titta vi på lite annat men inte mer. Valle behöve fixa en ny mobil men efter vad som kände som flera timmars letande orkade inte jag och Sofie längre utan vi tog metron hem.

Skypade också i en timme idag med Johanna, första gången jag pratat med henne sen jag lämnade Sverige och gud vad jag saknar henne. Vi brukar alltid plugga tillsammans på eftermiddagarna men i år blir det inte så :(

Till Ebba och Hanna för att jag vet att ni gillar mat: Idag åt jag en jättegod middag tsms med familjen 3-rätters som alltid. Först en fetaostsallad med bröd till som förrätt. Efter det kom huvudrätten vilken bestod av något kött med hemmagjort potatismos och broccoli. Till efterrätt var det ost, ost, ost, frukt, yoghurt och kaffe. Det var awesome.

Det bästa av allt var att vi bara pratade franska under middagen ingen engelska alls och det var första gången sen jag kom hit. De förstod alt jag sa och jag förstod nästan allt de sa, känns fint!

Ikväll har vi tittat på Morden i Midsomer, dubbat förstås, där hängde jag inte med lika mycket men ändå helt okej. Familjen har gått och lagt sig nu för imorgon börjar Alexandra skolan och Jean börjar jobba.

På lördag ska vi åka och klättra klättervägg tsms hela familjen och jag får dessutom ta med en kompis om jag vill, det kan nog bli en upplevelse. Det här inlägget blev också jättelångt men här kommer lite bilder och sen får det räcka.


Åsa, Valle och Sofie framför nåt som måste vara världens största tavla.
Den fick inte ens plats helt och hållet.


Sofie, jag och Valle




Det var det det, sov gott alla ni där hemma, jag saknar er.

Take care now, bye bye then


RSS 2.0