Dag 153 - Praktiken borta men utekvällen här!

Idag fick jag en riktig dipp när lärarna kom med den idiotiska bestämmelsen att om man åker hem på studenten (vilket infaller under våra praktikveckor) så får man inte praktisera alls. Istället får man sitta i skolan den tiden de andra praktiserar och skriva ett arbete. Kul för mig. På svenskan var jag ledsen både för det och för att jag är sämst i världen på att skriva reportage. Linus däremot kan vara VÄRLDENS bästa lärare. Han är så himla snäll och bra! Han märkte direkt att jag var lite deppig och kom och pratade med  mig och sa att jag kunde komma till honom när som helst om det var något - HIMLA BRA LÄRARE! Dessutom har Ann (vår rektor) bestämt att man får inte närvara vid kurser som man inte går för det är tydligen fusk. Alltså får jag inte vara med på psykologilektionerna längre vilket jag har varit i princip varje vecka hela året. Jag är nämligen i princip ensam om att ha håltimme då och vill inte vara själv. Men eftersom att Linus är världens bästa lärare så har vi bestämt att jag får visst vara där eftersom att jag utåt sett pluggar andra ämnen under tiden.

Nu är jag iaf på bra humör för min värdfamilj är bäst, min utetid är förlängd ikväll och jag ska ut med en massa människor jag tycker om. Det här kommer bli en awesome kväll även om den inte blir jättelångt. men det är som de säger "underbart är kort".

Nu ska jag fixa till mig det sista innan jag om tjugo minuter ska möta tjejerna på pont de neuilly. Sen ska vi ut i natten i Paris. Ha så kul i Uppsala mina vänner!


Puss och kram!

Dag 151 - FFK för fulla muggar!

Efter två timmars franska åkte jag med Ville och Valle till Méderic och käkade lunch. Vi försökte fortsätta på ffk:n men det gick inte alls särskilt bra. Vid två stack de till sin modellgrej och jag satt kvar och försökte plugga. Gick inget vidare men fick iaf en av mina tre franskaläxor gjorda. Sen kom Åsa och vi tillbringade fem timmar med att försöka förlänga pjäserna och göra dem bättre men det är sjukt svårt. När vi sen läste igenom allt tog det bara 7 minuter och minimum är 15. Så vi har lite kvar och redovisningen är på torsdag. Nu har jag käkat middag med familjen och insett att jag inte tränat sen i lördags. Det börjar bli dags alltså. Ska försöka ta mig ut imorgon innan skolan.

Veckans babe blir Channing Tatum




Nu ska jag läsa igenom min sh B anteckningaar för Sofie informerade mig precis om att Gustaf (vår vikarie) hade sagt att vi kommer få sjukt mycket att göra för det måste vara klart innan han åker. Tänkte då att det kanse kan vara bra att ha koll på det vi redan gått igenom iaf :)

Puss och kram på er!

Dag 150 - Franska steg 4 och 5 - check!

Idag har på det stora hela varit en bra dag. Fick 48/50 på maturkunskapsprovet och har i princip ett MVG säkert i slutbetyg om jag inte sumpar resten totalt. Har tentat av franska steg 4 och 5 och tog MVG i båda. Mycket skönt.

Mattelektionen dock var nog det värsta hittills. I vanliga fall har jag helt gett upp allt vad lyssna heter utan jobbar bara själv men idag behövde jag hjälp och det slutade i kaos. Robin var så snäll och gick fram till tavlan efter 20 minuters diskussion och lade ner ytterligare 10 minuter på att visa vad jag menade. Mycket snällt av honom. Jag vara en sekund ifrån ett totalt sammanbrott. Det bästa var att när läraren äntligen efter en halvtimme förstod vad problemet var fick jag svaret " Jag trodde det var självklart men till er måste man tydligen säga det om och om igen för att ni ska förstå". Tack. Känns bra att höra. Överväger att gå till rektorn och fråga om det går att på något sätt få läsa in matte B på egen hand och endast göra proven. Tror det skulle gå precis lika bra om inte bättre för jag skulle inte börja hysa hat mot ämnet såsom jag gör nu.

Imorgon har jag bara två timmars franska - lovely! Men jag ska skriva på ffk:n sen med grabbarna grus (som förresten börjat modella - jag är så stolt över dem) och Åsa.

Börjar förresten komma in i hela grötgrejen. Det blir bättre och bättre. Har dessutom hittat en blogg med massa roliga tips på nyttiga mellanmål, frukostar, luncher, middagar - ja allt i princip!

Dramagruppen har dragit igång nu och vi kommer ha möte eller vad man ska kalla det varje måndag klockan sju på Méderic. Nu är det så att jag slutar fyra (fem om jag får byta engelskagrupp) och det gör många andra också så då ska vi plugga och laga mat tillsammans under de timmarna. Mysigt va! Ska bli hur kul som helst! Är dock lite nervös för att spela inför Niklas för att han ska kunna se vilken roll som skulle passa mig.

Nu ska jag börja läsa Madame Bovary.

Puss och kram!


Dag 148 - Johanna Maria Andersson 19 år!

Idag fyller min syster nitton år. Om ett år är hon tjugo. Usch. Det känns inte alls bra. Just nu ser jag helst att vi stannar i den här åldern i en fyra fem år så att vi kan fortsätta bo hemma. Men hur som helst så fyller i alla fall världens bästa syster år idag och jag har inte kunnat vara där och fira henne. Jag var med via skype men det är ju inte riktigt samma sak. Present blir hon inte utan i alla fall för den får hon när jag kommer hem på lovet. Måste bara hitta en också.

Jag är så himla glad att jag och Johanna är födda så tätt in på varandra för om jag hade varit typ 95 så hade vi säkert inte varit lika bra kompisar och det hade varit riktigt synd. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att hon är världens bästa och att jag älskar henne och saknar henne mest av alla.

Jag lägger inte upp någon bild för alla bilder på oss tillsammans är fula så det blir inget kul.

Puss och kram på dig systern min <3

Dag 147 - Härlig lördagsmorgon

Idag gick jag upp vid tio och gjorde mig en skål havregrynsgröt enligt min gudmors recept. Det blev avsevärt mycket bättre men det är ju inte precis gott. Har dock hört att om man äter något 12 gånger med inte allt för långt mellanrum så lär man sig att tycka om det. Ska därför ge det en chans. Dessutom är jag helt fascinerad av hur mycket det blir av knappt en dl havregryn och knappt två dl vatten. Sjukt mycket, orkade inte äta upp allt. Sen var klockan tjugo i elva och jag funderade på om jag skulle hinna springa innan jag skulle möta Ville, Valle och Åsa på Méderic för att plugga. Jag var så sjukt opepp och det är bara tre grader här idag så det gjorde inte saken bättre. MEN jag slet till sist på mig löparbyxorna och tog mig ut och känner mig nu sjukt nöjd. Sen sköt vi upp att ses till klockan två så jag slipper stressa. Men det bästa på hela dagen kommer nu. När jag gick in till vardagsrumet för att äta lunch med familjen så sa Iman att det verkligen syns att jag håller på att gå ner i vikt! Awesome! Himla skönt att få höra det från någon annan och inte bara stå själv och försöka se om det är någon skillnad. Nu har jag gjort mig i ordning och om tio minuter ska jag åka till Méderic. Det blir nog nice även fast vi ska plugga.

Puss och kram på er!

Dag 146 - Självplågning

Idag har jag gjort det värsta (liten överdrift) jag någonsin utsatt mig för. Jag har ätit en skål havregrynsgröt. Så fruktansvärt äckligt. Jag tvingade mig igenom den för att det är nyttigt men fy tusan. Det kan ha något att göra med att jag inte visste riktigt hur man gjorde och därför följde de franska instruktionerna på paketet. Det är hetl slajmigt och kladdigt. Jag tog tre matskedar havregryn, ganska stora skedar och sedan skulle man ha i två dl mjölk. Mjölk? Brukar man inte ha vatten? Iaf så ställde jag in det i mikron i två minuter och reslutatet blev vedervärdigt. Försökte rädda det genom lite äppelbitar i men nej. Nu har jag iaf ätit upp allt. Duktigt gjort.

Dag 145 - Sjukligt fruktätande

Jag börjar fundera på om man kan äta för mycket frukt. Då menar jag inte äta så mkt så att man får ont i magen för självklart kan man det utan mer om man kan äta så mycket frukt att det faktiskt är dåligt för kroppen. Idag har jag ätit SJU frukter - tre apelsiner och fyra äpplen. Jag ÄLSKAR frukt. Det är sinnessjukt gott. Jag tog en apelsin innan jag gick ut och sprang och ett äpple efter. Sedan innehöll lunchen två frukter och jag tog ett äpple med mig i väskan till skolan. Nu har jag till middag då ätit två frukter till. Jag är på god väg till att äta hela min kroppsvikt i frukt känner jag.

Idag hade jag bara två lektioner - superskönt men ångensten inför FFK-redovisning blir allt starkare så vi har bestämt att på söndag ska vi sitta på méderic tills vi på riktigt har kommit någonstans. Efter skolan åkte jag till Méderic för att leta rätt på min halsduk och den hittade jag - quelle chance! Det var också Myrlandes (världens bästa, mysigaste och snällaste städerska) 50-års dag så jag gick in i församlingssalen och grattade henne också. Hon blev jätteglad och sa åt mig att ta för mig av buffén. Jag dog vilket sug jag fick. Den buffén bestod av chokladbrownies i mängder med jordgubbar på, något som jag misstänker var morotskaka, massvis med olika nötter, ostbågar, chips, godis, kakor, bakverk - alltså hur mycket gott som helst och jag ville bara kasta mig över det men det gjorde jag inte. Myrlande ville då att jag iaf skulle ta ett glas champagne med henne men det kunde jag ju inte heller där bland alla mina lärare så jag tackade nej men grattade henne tusen gånger om. Jag tror hon blev glad iaf.

Idag såg jag förresten också att de knappt har ätit nånting av de två daimpåsar jag köpte åt dem på IKEA. Lite tråkigt men om de inte tycker om dem så tänker jag ju inte tvinga dem till nåt.

Jag har också gått med i dramagruppen. Vem vet hur det ska gå men jag har ju mina stjärnor Ville och Valle (de var med i förra pjäsen dramagruppen satte upp) så de kan ju få lära mig. Ser helst att jag får en liten roll med något småintressant att säga. Det räcker bra.

Nu ska jag läsa historian jag har tills imorn och sen ska jag kolla gossip girl för fulla muggar. Har jag sagt det förresten att jag ska gifta mig med Ed Westwick (Chuck Bass)? Just det jag och min syrra satt och pratade om nånting så kom vi in på Eva och Adam. Ni som har sett sista filmen vet att Tobbe har en vägg med bilder på snygga tjejer och varje vecka har han en "veckans babe". Det ska jag också börja med!

Veckans babe blir Ed Westwick


puss på alla er som läser (ca 10 st)!


Dag 142 - Mentorsfika och glömda anteckningar

Jag går direkt på det tråkiga och jobbiga. Jag var duktig nog att ta med mig mina naturkunskapsanteckningar till skolan idag för att plugga på min håltimme (vilket jag gjorde ytterst lite men det är ju tanken som räknas). Dock lyckades jag också glömma dem där så nu har jag dem inte och provet är imorgon klockan åtta. Kul. Valle räddade mig så smått genom att skicka sina anteckningar så nu har jag iaf en del. Men här kommer det bästa. För att se till att det vi skrivit ( vi skriver exakt samma anteckningar nämligen) stämmer så läser jag lite i boken samtidigt och ser att vi har lärt oss precis helt fel. En hel lektion gick ut på diffusion, utjämning av koncentrationshalten, och Alla har då lärt oss att vatten passerar automatiskt genom öppningar i cellmembranet (passiv transport) medan sockermolekyler är förstora och kräver aktiv transport. Det vill säga att de måste pumpas in. Men boken säger klart och tydligt att sockermolekyler inte alls är för stora utan att de tillämpar passiv transport de också. Känns fint att veta att man lär sig rätt.
Fia om du läser och vet vad som stämmer får du gärna kommentera :D

Trevligt idag var iaf mentorsfikat. Jag, Hanna, Ville, Ingrid och Robin fikade med Karin och Gustaf och fick prata ut lite om hur det känns med saker och ting. Mycket trevligt. Nu kan jag tyvärr inte skriva mer för jag måste verkligen plugga. Provet är imorgon oavsett om anteckningarna stämmer eller inte. Förresten har jag nationella i steg fyra också. Spännande!

Puss och kram på er!

Dag 141 - Helgen som varit + bildbomb

Hallihallå, jag har inte bloggat på några dagar och det har inte varit för att jag inte har haft tid utan mer för att se om tiden går fortare om jag inte stannar upp och tänker hela tiden. Det gör den. I torsdags gjorde jag verkligen ingenting förutom att vara i skolan mellan två och fyra. I fredags däremot så åkte jag först till étienne marcel med Emma, Ingrid, Hanna och Felicia vilket var väldigt trevligt. Sedan åkte vi vrålhungriga till Méderic för välkomstfesten för de nya eleverna. Det var kul bortsett från att jag var tvungen att halvt bryta mitt nyttiga liv (för det bjöds endast på pizza och jag var ju tvungen att äta någon middag) och att folk fuskade på hela havet stormar (lite småbarnsligt - jag vet). Efter det åkte jag hem tillsammans med Sofie.

 På lördagen tog jag mig ut och sprang. Mycket bra sprang samma runda som i höstas och det tog 40 minuter - i höstas tog det 37 så jag var vääääldigt nöjd. Tillbringade dagen med att plugga lite smått och städa mitt rum och på kvällen åkte jag till République för att käka middag med tjejerna och Erik. Vi åt musslor och det var verkligen över förväntan vilket var trevligt. Poängen är egentligen att man ska äta som belgarna des moules et des frites - alltså musslor och pommes frites men jag tog sallad till för att väga upp för fredagen. Sen var det så kul för tydligen var det något erbjudande (som vi inte hade förstått och absolut inte beställt) att om man köpte en viss tallrik med musslor, vilket fem av oss gjorde, fick man en likadan för 1 euro till. Så när vi sitter där proppmätta så kommer kyparen in med föst en tallrik och när vi förstod vad han menade så tänkte vi att aja vi kan ju dela på den alla sju men sen kom han in med fyra till + massor med pommes frites. Hahaha blev väldans mycket mat - särskilt för Ingrid, hon åt som en hel karl. Efter middagen åkte vi till Truskel och höll först inte på att komma in men sen tack och lov släppte de in oss men då var det nästan helt tomt och vi blev jättebesvikna men sen kom det iaf mycket folk. Hade en jättetrevlig kväll men när de andra åkte till l'Arc så åkte jag hem (utetid till kl: 01.00 nämligen). Det var lite tråkigt men överlag mycket lyckad kväll!

Idag har jag varit på Méderic och försökt komma  igång med FFK:n men det gick inte så jättebra och naturkunskapen likaså men åt i alla fall riktigt god fisksoppa till lunch. Ja mamma och pappa ni läste rätt - FISKSOPPA! Åt massor med bröd dock vilket inte var lika bra men gick en metrostation extra. Det kompenserar ju inte riktigt men jag behöver inte äta bröd på jättelänge nu så det ska nog gå bra.

Nu tänkte jag bjuda er på en bildbomb - både med bilder från igår men också från innan jul!

Kväll i Le Marais med Ingrid, Thomas och Emma

Ingen smickrande bild - ser ut som en galen katt men den får väl gå. 50 % är ju fint i alla fall :)

Guldäpplet jag fick för att jag skickade in historiauppsatsen närmast deadline. Ville som håller i det dock.

Ville och Valle i Tour Montparnasse

Högst upp i Tour Montparnasse - kallt som tusan



Helvetesdagen när vi visade de nya eleverna runt, min lånbok blev stulen och jag blev matförgiftad

På Méderic i väntan på mat o fredags

Ingrid var ganska hungrig - hon åt allt som vi andra inte orkade


De två franska i gruppen - Thomas och Clementine

Disa, jag och Linn på Truskel


Vi avslutar med sötbilden på Felicia (hon kommer döda mig men det är okej för hon är så fin annars)

Nu ska jag skype med familjen, puss och kram!

Dag 137 - Tillbaka i skolan

Idag tog jag mig som alla andra friska barn till skolan för två timmars franska och sen var dagen slut. Skönt. Åkte till méderic för att äta, lite onödigt kanske och tyvärr var det inte världens godaste mat idag men bättre än på st.Do iaf. Sen åkte jag hem och började läsa novellen i franska men jag kom inte långt förrän jag somnade och sov i 2,5 timmar - AWESOME! Hur skönt som helst och imorgon börjar jag två - också hur skönt som helst.

Häromdagen hände en sak som jag gått och tänkt på ett tag. Ni som läser vet att jag har velat mellan att åka hem eller inte på sportlovet för jag vet inte om jag kommer dö av hemlängtan om jag inte åker hem eller ifall en resa hem bara skulle göra det värre. I alla fall så satt jag och grabbarna grus (Ville och Valle) på metron och pratade lite om hur vi skulle göra. Då sa jag
- Men jag åkte ju faktiskt inte hem på höstlovet så då borde jag ju kunna göra det nu.
Då fick jag reaktionen:
- Men Frida, det är ju för fan ingen tävling! Man kan åka hem hur mycket man vill - det spelar väl ingen roll!

Och det slog mig att de har helt rätt. Precis som jag alltid gör så har jag gjort även detta till en tävling. Jag är sjuk. Jag har gjort det till en hemlig tävling (som BARA jag vet om) om vem som åker hem minst. Är inte det stört så säg? Någon fix idé har satt sig om att alla (min familj) kommer sakna mig mycket mer om jag är borta längre i sträck och inte åker hem emellan fast jag vet (hoppas iaf) att de saknar mig hela tiden. Jag måste skärpa mig, så här kan jag inte hålla på. Jag förstör ju bara för mig själv. Ingen skulle ju tycka att jag var mesig om jag åkte hem men ändå finns tanken där att vissa klarar det minsann att vara kvar. Jag ska söka hjälp för detta tror jag. Det behövs.

Dag 136 - Oviktigt vetande

Eftersom att jag har varit hemma hela dagen och bara tagit itu med en hundradel av vad jag kunde ha gjort så har jag haft mkt tid till min kära dator. När jag kollade igenom lite bloggarså såg jag att en vän hade legat sömnlös och därför radat upp massa oviktigt vetande. Har nu tillbringat en del tid med att läsa sånt och tänkte ge er lite godingar. Jag tar inget ansvar för källorna till dessa påståenden men de flesta kommer från TT Spektra (vad nu de är)

Knölvalens gap är 4 m brett och kan svälja en hel bil.

Under flera århundraden gned kvinnor in sina bröst med krossade jordgubbar i hopp om att de skulle bli större.

För 50 år sedan gav Röda Korset ut en broschyr där det framgick att man kunde dö av kramp om man äter precis innan man badar.

80 % av världens kvinnor tvätter händerna när de har varit på toaletten. Hos männen ligger siffran på 55 %

På Nya Zeeland fins det 20 ggr mer får än människor.

En genomsnittlig chokladkaka har 8 insektsben i sig. (tror jag inte ett dugg på)

Vi ringer i snitt 1140 telefonsamtal per år.

Folk är i allmänhet mer rädda för spindlar än för döden. (idioter)

Världens mest kända ord är okej. Världens näst mest kända ord är coca-cola.

Det är fysiskt omöjligt för grisar att titta upp i himlen.

En haj kan känna lukten av blod inom 100 miljoner liter vatten. (Man är alltså i princip körd om man badar i såna vatten)

Ett 4-årigt barn ställer runt 400 frågor per dag. (kan det verkligen stämma? de kan ju inte göra annat än att fråga saker då ju)

Cigarettmärket Lucky Strike var från början ett lotteri där vinnaren kunde finna en marijuanacigarett i paketet.

Pablo Picassos fullständiga namn var Pablo/Pablito Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso Lopez. (Dryga föräldrar)

37 % av alla amerikanska barn är överviktiga.

En kalkon kan drunkna om den tittar uppåt med öppen mun när det regnar.

Endast 55 % av alla amerikaner vet att solen är en stjärna. (HAHAHAHAHA)

I genomsnitt skrattar en normal person 15 gånger om dagen. (En normal person?) En bebis skrattar 400 gånger. (Alltså inte en normal person)

Man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.

Hur de svart-vita svenska korna än är mönstrade har de alltid svarta öron.

När män från Walibri-folket i Australien hälsar på varandra skakar de inte varandras händer utan genitalier.

Oprah har sex tår på ena foten. (Skulle förvåna mig om hon inte opererat bort en)

Astrid Lindgren var med i filmen av Emil i Lönneberga. (VEM VAR HON? En fattighjon kanske...)

Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.

Det är omöjligt att resa till solen. (Människan som skrev det där måste ju vara dum i huvudet)

Det är större risk att du dör av en champagnekork än av en giftig spindel. (Skulle tro att detta kanske inte gäller alla länder)

Hajen kan höra en tonfisks muskler arbeta på två kilometers håll. (Jag sa ju att man är körd)

Det säljs i snitt 50 biblar per minut världen över.

År 2005 drack varje invånare på jorden i snitt 77 drycker gjorda av The Coca-Cola Company.

Den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord. (Superbra anledning att fortsätta)







Dag 136 - Polisanmälan och vila

Pallrade mig upp vid halv åtta och tog en minst sagt välbehövlig dusch innan jag gav mig av till metron för att åka och möta Karin. Vi kom till polisstationen nio och fick hjälp direkt och efter tre kvart ungefär var vi klara. Lite strul men det gick på det stora hela väldigt bra. Sen åkte jag hem istället för tillbaka till skolan för Karin tyckte att jag fortfarande verkade lite tagen och utmattad och jag hade själv känt efter promenaden till metron att jag var väldigt trött. Därför fick det bli en dags vila idag med - ingen idé att försöka tvinga sig frisk. Har dock faktiskt tänkt läsa igenom naturkunskapen idag. Det borde jag klara.

Skriv gärna här, på facebook eller skype för att roa mig!
Puss och kram

Dag 135 - Update från sjuklägret

Är inte i skolan idag för jag är inte helt frisk och dessutom helt utmattade av att endast fått i mig ett äpple på 40 timmar ungefär. Nu har jag precis fått i mig en brödbit också - smarrigt. Rena rama festmåltiden här med äpplen, bröd och vatten.

Det här med att vara borta från skolan gör mig alltid lite kluven. Det här är första dagen jag är borta från skolan sen jag kom hit i augusti och det är jag rätt glad över. Man tänker ju jämt att gud vad skönt att bli sjuk och få vara hemma en dag men när man väl ligger här är det ju inte hejdundrande roligt alltså. Men sen har ju inte jag en proppfylld kyl och skafferi här som jag skulle haft hemma. Dessutom har jag ingen tv heller för den har de slängt ut. Det gör dock ingen skillnad för jag kollade ändå aldrig på den och eftersom att jag inte är ensam hemma (Iman jobbar natt) så skulle jag aldrig satt mig sjuk i vardagsrummet och tittat på tv. Nej datorn är mitt liv nu.

Jag har nk-boken här bredvid mig men den har inte öppnats än och risken är stor att det förblir så. Mamma har dock sagt att jag inte får oroa mig för provet nu utan bara ska bli frisk och jag ska försöka lyssna på henne.

Hej dååååå

Dag 134 - Uttråkad och äcklig

Det här inlägget skriver jag mest för jag har absolut inget annat att göra. Hela dagen har gått ut på att sova, må dåligt och skypea med familjen och klockan är bara halv fyra. Det är långt kvar tills kvällen alltså. Ska inte sova mer nu iaf har jag bestämt för då somnar jag aldrig ikväll. Dessutom har jag tänkt på det här med att Alexandra gav mig pengar - det går inte. Även om hon vill vara snäll så kan jag inte ta emot dem. Att ta en nioårings besparingar är bara helt fel. Hon ska få tillbaka dem så fort jag är frisk nog att ställa mig upp och gå mer än tjugo steg. Har övervägt att kravla bort till badrummet och duscha men jag tror inte det är någon bra idé. Jag kommer bara bli yr och trilla i duschen. Nej då är det bättre att jag fortsätter vara den äckliga person jag är just nu.

Dag 134 - Som grädden på moset

Bara för att tillägga till förra inlägget så är jag nu också matförgiftad och ligger i 40 graders feber och spyr. Kan inte se vad som skulle kunna göra mitt liv bättre. Jo men visst, naturkunskapsprovet som jag har om två dagar och som jag inte ens börjat plugga till.

Dag 133 - Extremt dålig dag

Dagen började dåligt med att Sofie bangade på att springa och jag fick springa själv istället. Dessutom fick jag hemlängtan men detta överlevde jag och efetr springturen kändes allt ändå ganska bra. Sen mötte vi upp de nya eleverna för att visa de runt och det gick väl sisådär men vi hamnade slutligen i Montmartre på ett fik. Det var trevligt men inte anade jag att helvetet skulle komma när som helst. Sen laddade jag på mobilen (tacka gudarna för det) och vi gick till metron. Vi går ner och jag trycker väskan med plånboken och navigot mot läsaren och går igenom spärrarna. Vi går till metron (Anvers) som precis kommer och vi trycker oss in med alla andra miljoner människor. Precis när dörrarna stängs känner jag att väskan är öppen och i ligger ingen plånbok längre. Jag får panik och börjar gråta så Sofie hoppar av med mig på nästa station och åker tillbaka i hopp om att jag kanske tappade den i vimlet och den trillade ur på perrongen eller ner på rälsen. Nej självklart inte. Till råga på allt börjar jag på metron tillbaka till Anvers blöda hejdlöst mycket näsblod och människorna på tror att jag blivit misshandlad. Plånboken hade inte blivit inlämnad heller så den var helt klart stulen. I den låg allt. ALLT. Mitt bankkort, mitt navigo, mitt leg, mitt csn-kort och dessutom 200 euro. Jag var så arg och upprörd att jag visste inte vad jag skulle ta mig till och står där med mina forsande tårar och forsande näsblod. Jag och Sofie ringer då Karin ch Britt-Marie en miljon gånger men får inte tag på någon så vi chansar på att åka till Méderic och se om nån är där. På metron tror folk som sagt att jag blivit slagen och ger mig servetter och låter mig sitta ner och jag bara fortsätter gråta.  Tack och lov är Karin på Méderic iaf och hon hjälper mig så att jag kan ringa mamma och spärra kortet och vi åker sen tillbaka till Anvers för att se om den ligger i någon av papperskorgarna för tydligen slänger de dem ofta innanför själva påsen för att kunna hämta dem senare.  Där ligger den iaf inte utan vi åker då till polisstationen för att göra en anmälan så att jag kan få ett papper för att sen läman in det för att få ett nytt navigo. På polisstationen var det så mkt folk att de hann inte med oss utan vi måste åka tillbaka imorgon. Riktigt dåligt kändes allting och jag ville bara åka hem. Då ringer Iman och säger att vi ska ut och äta så jag fick åka till Pont de Neuilly på biljetter betalda av karin för att möta dem. Det blev trots allt en riktigt trevlig middag och Alexandra är världens snällaste unge. Hon gav mig 25 euro för att hon tyckte synd om mig och trots att jag vägrade ta emot de i början och upprepade nej nejj nej, det behövs verkligen inte så tryckte hon de till mig och sa att hon ville dela med sig till mig för vi är ju vänner. Så himla gullig. Jag ska köpa nåt till henne. Nu har hon och jag kollat på film och imorgon ska jag möta karin klockan tio i nio för att gå till polisen.

Förutom min värdfamilj, Sofie och karin så sög allt idag. Nu ska jag sova.

Dag 132 - Två veckors nyttigt liv

Dagen flöt på med lektion efter lektion men ingenting fruktansvärt jobbígt. En summary på engelskan som var lite halvjobbig och som jag inte gjort klart än men annars rätt lugnt. På historian knäcktes jag av vikarien som förklarade för mig (han råkade höra om min plan på att gå ner i vikt) att för att gå ner nånting överhuvudtaget måste jag träna minst fyra gånger i veckan, får bara äta på tre bestämda tidpunkter frukost, lunch och middag och jag får bara dricka vatten, BARA vatten. Om det är sant så är jag körd. Jag kommer aldrig tappa vikten från förra terminen i såna fall. Hur som helst - kul star på dagen! Nu sitter jag här och har bestämt mig för att vara hemma ikväll eftersom att jag har flytt in på mitt rum för att skypea större delen av tiden här och känner att jag borde vara lite med familjen. Ska föreslå att vi spelar domino eller nåt sånt lätt. Det blir bra det. Imorgon ska jag först springa med Sofie och sen ska vi visa de nya eleverna runt lite i Paris och på kvällen ska jag på bio. De andra hade tydligen bestämt The Tourist men jag och hanna är mer sugna på Love et autres drouges, antar att den heter love and other drugs på engelska. Vi får väl se hur det blir.

Idag har jag förresten hållt mitt nyttiga liv i två veckor - om det nu ger nåt hehe

puss och kram ha en trevlig helg :D

Dag 131 - Mon certificat médical

Lysaaaande dag! Gick upp klockan tio efter att ha njutit av att ha fått somna om ett x antal gånger. Drog på mig löparbyxorna och sprang ner för att möta Sofie. Min hälinflammation gjorde sig bara påmind i början sen försvann smärtan allt eftersom. Vi sprang i 50 minuter en förkortad version av rundan som tog oss 62 minuter i sep/okt eller när det var. Alltså ganska bra jobbat. Vi avbröt (pga mig) och stannade nån minut för jag var millisekunden från att spy men jag klarade det och sen pinnade vi vidare om än inte lika fort. Hur som helst, MYCKET bra jobbat! Insåg sen att nästan-spy-incidenten kan ha påverkats av att jag inte åt nånting innan jag sprang för att jag inte ville få håll utan tänkte äta efter. Senaste matintaget var därför 16 timmar tidigare vid middagen. Ganska dumt av mig. Så blir det inte nästa gång. Sen efter mina två chilllektioner (förutom informationen om en hemtenta som gör mig skitnervös) så gick jag och Sofie till vårt läkarmöte. Efter ganska lång väntan var det äntligen vår tur och nu har vi våra intyg. Yes, ett steg närmare friskiskort! Dessutom var det 7 euro billigare än väntat - score. Sen var det middag med Jean och Alexandra för Iman jobbar inatt och nu har jag borstat tänderna för att undvika småätande. Har också skypat med söstra mi men hon lämnar mig nu för att vara med sina vänner - tack din svikare!

Dag 130 - Skridskor vid Hôtel de Ville

Idag hade vi redovisning av de utflykter vi gjorde igår till Paris olika kvarter. Min grupp hade le quartier de l'Opéra. Det gick väl ganska bra måste jag säga. Sen efter det tillbringade jag cirkus fem timmar på Méderic med att äta lunch, skriva lite, ha möte med Karin och några andra etc. Sen bar det av till Hôtel de Ville för att åka skridskor. Det var väldigt trevligt men jag måste säga att isarna i Sverige är otroligt mkt bättre. Mycket jämnare och man får göra annat än att åka runt i en ring som man gjorde här. Sen efter det blev vi bjudna på café av lärarna men jag tog bara en kopp SVART kaffe för jag har startat ett nyttigt liv. Efter förra terminens viktskjut som jag upptäckte på riktigt när jag kom hem så bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Första steget blev inga sötsaker. Det har jag hållt sen Julafton. Sen blev det att bara ta en portion och inte trycka i mig bara för att det är gott och det har jag väl hållt i fem dar typ och sen jag kom hit INGEN OST. Nästa steg är att imorgon fixa läkarintyg (man måste ha det om man ska utföra någon form av fysisk verksamhet) för att kunna ta nästa steg och köpa friskiskort. Kostar en del pengar men man kan tydligen få tillbaka pengarna för intyget genom försäkringskassan på något sätt.
Imorgon börjar jag klockan två och kommer göra det fyra torsdagar framöver för vi har ett uppdrag på egen hand på FFK:n. Vi ska skriva en liten pjäs innehållandes mkt fakta och sedan redovisa för de nya eleverna. Det betyder att jag kan gå upp typ tio och hinna springa ( första gången på nästan två månader) och ta det lugnt iaf :) Kameran har varit urladdad så jag har inte tagit några bilder än men det kommer. Nu har jag precis varit en underbar värdsyster och tittat på alla Alexandras julklappar, visat henne mina, pratat om olika böcker och kändisar och dessutom visat henne alla bilder på mobilen. Jag har också fått förklara att man inte behöver vara tillsammans med någon bara för att man står nära varandra på ett foto.

Jag tycker det är jättekul när ni kommenterar och uppskattar alla kommentarer oerhört för då känns det som att iaf någon läser - fortsätt med det! Säg till om det är för lite bilder också.

Pussar!
P.s. Det känns absolut en gnutta bättre idag om man jämför med i måndags.

Dag 128 - Tillbaka i Paris!

Efter ett helt underbart jullov är jag nu på plats igen i Paris hos värdfamiljen. Det känns...  kluvet kanske man kan säga. Jag hade inte varit nöjd med att stanna hemma eftersom att jag vill verkligen vara här och framförallt lära mig franska men det var ju inte roligt att behöva lämna alla en gång till. Dessutom blir det så ensamt hos värdfamiljen. Visst är de här i lägenheten och så men jag är ju oftast på mitt rum så då blir det ensamt iaf. Tanken på att åka hem till sportlovet känns allt mer och mer lockande. Ville funderar också  på att åka hem då och då skulle vi ju kunna åka tillsammans. Vore rätt nice - inte lika nice att lämna alla en tredje gång eller kanske missa allt roligt som händer här. Vet dock inte hur mkt kul som kommer hända här eftersom många verkar ha planer på att åka hem, få besök eller åka utomlands.

Nu sitter jag iaf här och har insett att jag har franskaläxa tills imorn. Vi skulle ta reda på fakta om tre ord som hade med 1600-talet att göra. Tyvärr minns jag dem inte och jag hittar dem inte nånstans i boken. Jag tror jesuiterna var ett ord men jag är inte säker. Och ett annat var Porte ..... nånting. Känns bra att jag har koll.
Imorgon börjar jag skolan klockan åtta - två timmars naturkunskap - frestande.

En bra grej är att det varken är särskilt kallt eller blött här. Det är skönt. Jag överlever nog med mina trogna små tygskor ett tag till. Jag känner mig extremt trött nu och ska nog gå och borsta tänderna och tvätta bort sminket så att jag bara kan somna sen.

Pussar

RSS 2.0