Dag 111 - Kvällsinlägg

Sista kvällen i Paris innan lovet kunde inte ha blivit bättre. Har julhandlat med Ville och Matilda, ett paket gick dock sönder men jag har försökt rädda det så mycket som går. Sen åt vi tre middag på ett jättemysigt ställe när Hôtel de Ville, precis vid Seine. Efter det åkte vi till en bio i Bercy och såg Russel Crowe rädda sin kvinna undan ett liv i fängelse. Helt klart sevärd film. Särskilt när det kostar 39 kr som det gör här :D Fruktansvärt tråkigt att säga hej då till matilda som nu åker hem till Halmstad för gott vilket jag inte alls vill. Dock har jag bestämt att jag ska dit i sommar :)
Nu har jag nästan packat klart och försöker städa lite för att Iman inte ska behöva göra det när jag är borta. Hon har nämligen uttryckt såna idéer och det vill jag inte. Nu ska jag gå och lägga mig för jag ska upp tidigt imorn för att se till att jag verkligen har allt och så där ni vet. :)

Godnatt, puss och kram och om 17 timmar är jag i Sverige :D

Dag 111 - Morgoninlägg

Jag kände tydligen mig själv fel för det blev inget till inlägg i onsdags och igår kom jag inte in på bloggen så då kunde jag inte heller skriva men nu gör jag det iaf. Idag har jag engelska och så ska jag få tillbaka ekonomiprovet - ser jag inte direkt fram emot. Sen måste jag åkte tillbaka till en affär för att byta en sak för att idioterna gav mig fel färg!! Åh hur pantade kan man vara!?! och tänk om jag inte hade öppnat och kollat och sett det först i Sverige sen!?!? Idioter. Klockan tre till fyra är det avslutning och sen ska jag köpa de sista julklapparna med Ville.

Till Kajsa: Det ska bli jätteroligt att åka hem men ju närmare det kommer desto konstigare känns det. Samtidigt som det känns som att det har gått en evighet sen jag lämnade Uppsala så har tiden gått sjukt fort. Jag saknar dig också<3

Nu måste jag börja göra mig iordning så att jag inte kommer för sent. Förresten så skrev jag matteprov igår och det gick över förväntan. Har ännu inte kommit på nåt fel jag har gjort :D

Pussar

Dag 109 - Book report och Pingis

Idag började dagen med två timmars skrivande av en vad jag tycker ENORM book report. Efter en och en halv timma hade jag skrivit tre av nio paragraphs och jag ville dö. Får till slut ihop en text med alla paragraphs öven om de siste var bra mkt kortare än vad de skulle ha varit. Då säger Britt-marie att vi får fyrtio minuter till på oss. ÅH som jag fick sudda för att flytta ner allting en massa rader. Helvete asså men vad gör man? Nu är det över och vi får väl se hur det gick efter jul. Glömde jag nämna det förresten att jag hade mentorssamtal/utvecklingssamtal med karin igår och fick omdömen i alla ämnen. I engelska var det enda som stod : Resultat: Har varit ojämn muntligt, Kan förbättra: komma förberedd till lektionerna. Jag bara vaaa. För det första har vi ju inte gjort NÅNTING i engelskan under hela den här terminen  och för det andra så har jag knappast varit mindre förberedd än nån annan. Aja det var ju viktigt iaf att jag satte det här så det hoppas vi på än så länge. Sen åkte jag med en massa andra till Svenska Klubben och lussade och fick fika - nåt mellanting mellan bullar och lussekatter. Införskaffade också en julklapp och nu kommer det kluriga. Jag har två möjliga mottagare för denna present. Jag tror nämligen båda skulle gilla den men vem ska få den? Det bästa vore om jag kunde köpa två likadana så kunde de få varsin men då kanske det inte blir så kul? Väldigt tricky, måste nog sova på saken. På idrotten spelade vi pingis och dansade pyttelite juldans. Nu sitter jag här och ikväll är det matte som gäller eftersom att jag inte har pluggat nånting fast jag har sagt det och imorn är provet. Sista provet för det här året! Friheten imorn klockan halv tre typ!! Oj vad glad jag kommer vara! tror dessutom att jag ska börja packa lite ikväll för imorgon är det mys på mederic från halv sex och på fredag ska jag vara med Ville hela eftermiddagen och kvällen och handla julklappar och ha HSM-maraton :D Förutom matten är det bara en MASSA roliga saker kvar. Tänk vad lite man skulle längta hem om det inte vore för skolan!

Puss och kram, blir nog ett till inlägg ikväll om jag känner mig själv rätt.

Dag 107 - Volvo och miss Jay

Idag var det lussning för volvo som gällde och vi åkte dit i tron om att få äta julbord men oj så fel vi hade. Istället fick vi fransk cateringmat. Helt okej men inte julbord. Efter det begav sig jag och en hel drös till, till Le Marais vilket är jude- och bögkvarteren och det finns också en hel del fina små affärer där. Helt plötsligt tjuter Stina och Disa till och jag uppfattar orden "Top model" och "Jay". Tror ni inte miss Jay kommer gående, precis med samma stil kan jag tillägga, ner längs gatan. Helt galet var det. Tyvärr harjag ingen bild för jag ansåg att jag hade för mycket värdighet för det men det ångrade jag grovt en sisådär tre sekunder senare. Men men, det var dagens det!

Ikväll är det engelska och matte som gäller. Det blev ingen matte igår nämligen.

Pussar!

Dag 106 - Julshopping/marknad på La Défense och Champs Elysées

När smärtan från idiotprovet väl hade lagt sig så var det fredag och den spenderades med Emma, Ingrid, Disa och Thomas (ooch felicia ett pyttekort tag). Först tog vi en fika i Le Marais och strosade sedan omkring i affärerna utan större framgång på shoppingfronten. Sen satte sig jag, emma, ingrid och thomas på en utesevering där man dessutom fick gratis popcorn, quelle chance! Quelle chance är förresten mitt favorituttryck nowadays. Sen åt vi tre tjejer middag på en liten falafelrestaurang och hade det hur mysigt som helst och efter det bar det av till Ingrids värdsyrras fest. I början var vi väl något av tre outsiders men sedan började det prata med oss och vi med dem tack och lov! Sov hos Ingrid och på lördagen var det lucia på ikea som gällde. Vi tog oss därför upp klockan åtta ur sängen och var inne i stan vid tio och spenderade en timme med att leta julklappar. Hittade vi något? Nej. Lussade i något som skulle kunna vara likställt med evigheten sen fick vi handla på ikea wooohoo. Min värdmamma hade gett mig ett presentkort på ikea som var hennes som hon inte ville ha för hon åkte ändå aldrig dit. Hon visste dock itne hur mkt det avr på kortet. 100 EURO! Jag handlade för 30 varav 20 var till familjen och så gav jag tillbaka kortet. Dessutom fck jag ett eget kort på 20 euro för att jag hade varit med och lussat men det har jag inte använt. Idag hade jag bestämt mig för att köpa MASSVIS med julklappar. Blev det så? Nej. Först åkte jag till marknaden vid Champs Elysées med Iman och Alexandra för de skulle på bio. Hittade egentligen ingenting och ville heller inte uppehålla dem vid stånden hela tiden. Sen åkte jag själv till la défense och tillbringade fyra timmar där. Nu är jag död. Letade nyårsklänning till mig själv. Gick inte bra någonstans och överväger starkt idén att låsa in mig i källaren på nyår och trycka i mig choklad istället. Lockande. Sen var det julklappar som gällde och det gick väl ungefär en liten smula bättre vilket inte säger någonting. Två olyckliga scenarion. Jag letade efter en "sak" jättelänge men hittade ingen fin och sen när jag hittade en jättefin "sak" precis en sån jag hade letat efter så är den från VILA. Då blev jag irriterad. Sen letade jag efter en annan "sak" men den enda jag hittade som var rätt var superdyr så då tvekade jag. Sen hittade jag en som inte var riktigt lika fin men ganska mkt billigar som jag köpte. Sen hittade jag precis den "sak" jag letat efter som dessutom var ännu billigare. Kul.

Nu har jag precis ätit middag med värdfamiljen och vi diskuterade Harry Potter för Iman och Alexandra såg ju den idag. Detta ledde till min och min värdpappas första riktigt diskussion/dispyt. Han hävdade nämligen att Voldermort var Harry Potters pappa. Vilken oinsatt människa. Jag försökte då förklara att James Potter var Harrys pappa och till slut gick han med på det men han ansåg fortfarande att Harry själv inte riktigt vet vem av de två som är hans pappa. Jag dog. Hur kan man inte veta det här. Jag försökte propsa på att de läser böckerna så att de får lite riktig fakta. Men på ett språk som översätter Hogwarts till Poudlard så kan de väl översätta Voldemort till att bli harrys pappa också. Puckon.

Nu ska jag plugga lite matte och försöka hitta en ersättare inför morgondagens luciatåg hos Attaché Jonas Olsson eller vad det hette. Förresten sitter jag nu invirad i min nyköpta pläd. Två roliga ord det är "pläd" och "särk". Jag gillar pläd bäst.

Tjingeling


Dag 103 - Kul

Jag pluggade som en idiot. Jag kunde allt. Jag sumpade provet. Helvete.

Dag 102 - Matilda Plume Jönsson <3

Den här flickan räddade mig ikväll från ett totalt fiasko imorgon på ekonomiprovet. Om jag får bra betyg på det provet ska jag bjuda henne på glass eller macarons eller nåt sånt. Hon förklarade verkligen allting, kanske inte precis allt men 99.9%. Dagens hjälte: MATILDA PLUME JÖNSSON! Det suger att hon är från Halmstad och därför ska åka hem efter jul. Jag kommer sakna henne jättemycket.

Tack än en gång Matilda!

Dag 102 - Ekonomi och snöblask

Har egentligen verkligen ingen tid till det här men jag skriver ändå för jag vet ju att min kära syster iaf kommer bli glad. Idag satt jag på Méderic i princip hela dagen och försökte plugga ekonomi inför provet imorgon - det gick väl så där. Någon vänlig själ får väldigt gärna skriva hur stagflation UPPKOMMER, inte vad det är för det förstår jag, utan hur det växer fram. TACK! Sen åkte vi till st. do för att ha idrott men fransmännen hade tagit salen för de skulle ha pingisturnering och hade totalt struntat i att koll aupp om det var några som hade lektion då. Det var bara att traska hem och oj vad jag blev blöt. Slasket och vattnet bara forsade in i skorna och mina fötter var helt iskalla och genomblöta när jag kom hem.
Detta var min dag i stora drag. Jag har nu också förbjudit mig själv från att lägga mig i sängen och plugga för jag somnar. ALLTID. Så nu sitter jag här och ar bestämt att jag ska svara på alla instuderingsfrågor och läsa sidorna i boken två eller tre gånger till. Alltså borde jag sätta igång nu.

Tjingeling!


Dag 101 - Bildbomb








Dag 100 - Romeo och Julia!

Idag är det min hundrade dag här - är det inte galet! Om tolv dagar sitter jag hemma i soffan på blomgatan igen, vilken glädje!
Idag efter skolan hade teatergruppen visning av pjäsen de övat på under höstterminen - Romeo och Julia
Gud vad duktiga de var, hur bra som helst. Jag hade ingen kamera men andra fotade så jag ska sno bilder av dem. Mina små pojkar Ville och Valle spelade både med i pjäsen och var då Benvolio respektive Romeo. De var verkligen superduktiga och jag är så stolt över dem. Nästa termin ska jag också vara med i teatergruppen. Det kan säkert bli jättekul!

Dag 99 - Lunch och Lucia

Shululu, håller precis på att göra mig iordning för att åka till la défense och möta Ingrid och Thomas för lunch. Jag har visserligen redan ätit med värdisarna men jag kan ju hålla dem sällskap iaf :D Kanske kan jag också hitta nån julklapp när jag väl är där. Börjar fundera så smått på hur allt ska packas ner, vilket är det bästa sättet tro? Kan man checka in två bagage om de väger tjugo kilo eller mindre tsms? Vill nämligen separera vissa saker tror jag bestämt.

Efter lunchen ska vi till méderic för att ha lucia för värdfamiljerna men jag vet inte om min kan komma lr inte. Vi får väl se hur det blir.

Puss och kram, om tretton dagar kommer jag hem!

Dag 98 - Shopping, pizza och bio

Det blev till slut lite julshopping iaf tillsammans med Thomas och Felicia. Väldigt trevligt, de fick visa mig allting då jag hade noll koll. Vi var på La Fayette och Printemps om det nu skulle säga er något. Mkt fina dyra butiker är det där iaf. När vi hade tillbringat några timmar där åkte vi till la défense och käkade middag på Vapiano och sen gick vi på bio. Väldigt lyckad dag allt som allt och till och med ett par julklappar inhandlade.
Snön har förresten smält bort. Kul.

Utsikten från mitt fönster imorse fast det syns inte alls hur mkt snö det egentligen var.

Printemps

La Fayette

Thomas på bion

Felicia på bion

jaa trevligt hade vi minsann. Vi såg Red, mkt simpel film, otroligt amerikansk med explosioner och repliker som man bara vill döda men den var trevlig. Både Bruce Willis och Morgan Freeman var med så den var helt klart värd pengarna.

Imorn har jag mitt första luciatåg och funderar nu på vad jag ska ha under mitt lucialinne då det är genomskinligt. Tricky...
ja ja den som lever får se

Dag 98 - Julklappsshopping?

Hej hopp alla människor!

Vaknar upp klockan elva, gud så skönt att få sova ut, och möts av en snöstorm (nästan) när jag drar undan gardinerna. Har fösökt fota men det blir inget bra, lägger upp någon bild senare.
BAT igår var jättekul även om det måste finnas nåt sorts primitivt fel i fransmäns hjärnor, de trängdes och knuffades som om det vore en jättekonsert lr nåt. Numren som framfördes var jätteroliga, vissa var duktiga andra skämde ut sig.
Införskaffade årets första julklapp igår och är väldigt nöjd och idag är det tänkt att bli fler då jag förmodligen ska till lafayette och julhandla med Thomas, om han svarar vill säga.
Tills dess får jag underhålla mig med nånting annat.
Förresten drog jag sönder draggrejen på min vinterjacka igår - mkt irriterande I must say.

Hej då så länge!

Dag 97 - HHH = Härliga Himmelska Helg <3

Precis hemkommen från en lång skoldag som endast upplystes av att det iaf var den sista för veckan, helg, helg ,helg, helg <3 <3 <3 Nu ringde thomas och jag ska träffa honom på la défense om en kvart tjugo minuter så det här blir ett kort inlägg.
Ikväll är BAT, talangjakten på vår skola det ska bli väldans skoj och efter den så är det någon efterfest men den ska inte jag gå på för jag har varken tid eller ork istället ska jag hem och plugga som den duktiga studiemotiverade ungdom jag är.
I helgen har vi vårt första ludiaframträdande det ska bli kul men också nervöst eftersom att jag ska presentera en del.
Här är en bild på uppsala som jag snott från Lina Öberg
Jag dör vad jag önskar det var snö på riktigt här också

Erkänn att det är riktigt fint!
Precis bakom de här husen bor jag <3 <3

 nu måst ejag springa till metron, plingeling!


Dag 95 - Lekhjälp och felklädd

Idag har varit en oväntat bra dag faktiskt. Provet gick över förväntan och efter provet satt jag och pluggade med Thomas, visserligen väldigt lite men jag gjorde det iaf. Pratade också lite med min lärare Tomas om historiauppgiften och han sa att det verkade som att jag var väldigt på g eller hur han nu uttryckte sig. Det kändes bra öven om han nu kanske har ännu högre förväntningar på min uppsats... tricky
Sen åt vi lunch på méderic och som vanligt var det jättegod mat. Vår kock Micke borde få en guldstjärna för att han är så bra. Alltid är det god mat och eftersom att vi äter sist för vi är äldst får vi alltid kaffe om vi vill och på franskan på rasten får vi varm choklad - lovely även om thomasine förstörde den med för mycket socker. Sen satte sig jag och ville ner för att plugga lite mer men då blev vi överraskade för tydligen hade kyrkan sina lektimmar på onsdagar för barn som bor i frankrike och pratar franska men har en förälder som är svensk och därför ska lära sig svenska också. Gud vilka söta ungar! Så himla roliga också jag dog av skratt. När vi skulle ligga på mattan och vila lite och sjunga en sång så satte sig ett av barnen på min rygg och bara tjöt "un cheval, un cheval" det betyder "en häst, en häst". Sen när Liam (ett av barnen) skulle gå ut för att leta efter  Ville och Ville "fångade honom så  sa jag till de andra barnen att nu måste ni gå och rädda Liam och Nils bara skrek NON NON. Livrädd var det stackars barnet, ahahhah.

Sen åkte vi till st.Do för att ha luciaövning och efteråt pratade Karin med mig för jag hade absolut inte kläder som funkar på st.Do.
Såhär såg jag ut idag:

Fruktansvärt utmanade och slampigt!

Puss och hej

RSS 2.0