Dag 64 - Inhyst hos Ville

Nu sitter jag här hos mon petit William och skriver på hans dator. Hans värdmamma eller farmor kanske man ska säga är hur gullig som helst! Snart ska vi iväg till Ingrid, även fast jag borde plugga men det ska inte bli så sent ikväll iaf.

Resan till Pyrenéerna har varit toppen ochjag har fått se en massa fina kyrkor och tavlor och hit och dit. Kommer bilder i nästa inlägg. Kan tänka mig att ni dör av spänning för att få se alla utsiktsbilder!!

Om mindre än ett dygn så kommer jag att ha träffat Isak, Martin, P och Andreas och jag längtar såå himla mycket! Det kommer bli awesome.

Nu skriker Ville på mig  och eftersom att han är så snäll och trevlig så ska jag lyda honom. Nu åker vi till Ingrid.

Pussar

Dag 62 - Megasnabbt inlagg fran internetcafé

Heeej

nu ar jag i pyrenéerna och semestrar med min vardfamilj. Idag ar det inte bra vader men igar oj oj oj, nastan pa vag till lite branna men inte i mitt fall eftersol att jag har noll pigment. Har ocksa smeknamnet anemifrida - tack ebba och hanna

Idag var vi i lourdes och drack heligt vatten fran en kalla och sa har jag gatt i affarer med iman och alexandra

nu hinnet jag inte skriva mer tiden rinner ivag snabbt snabbt snabbt

pusss kmr langt inlagg nar jag ar tillbaka i paris


Dag 59 - Matteprov och Monet

Idag skrev jag det fruktade matteprovet men det var oväntat lätt så jag tror det gick relativt bra - Tack pappa, det är din förtjänst. Sen var vi på museum och kollade på tavlor av Monet och kände oss väldigt chica. Monet är en av de få konstnärer som jag faktiskt kan uppskatta. I vanliga fall har jag inte mycket till övers för konst.
Ett par smakprov
 

Imorgon klockan 06.00 bär det av till Pau. Det är cirkus 85 mil dit men min familj beräknar att det tar 12-13 timmar!! Herregud! Antingen är vägarna sämst eller så kör de fruktansvärt långsamt. Jag satsar på att sova de sex första timmarna och sen läsa, lyssna på musik och skriva på MEDIAUPPSATSEN <3 Det finns INGET bättre. Jag har också lovat att titta på det sista avsnittet av en serie som min värdfamilj följer men som inte jag har följt det vill säga HELT ointressant för mig men jag orkade inte neka dem en gång till. Jag kmr definitivt somna i soffan igen. Det blir alltid så.

Nu är min syster i Ghana och volontärarbetar. Hon jobbar på ett barnhem och det minsta barnet är fem veckor. En sån yttepyttelytteliten en! Åh jag skulle också vilja åka dit. Jag saknar min syster väldigt väldigt mycket. Jag brukar liksom träffa henne minst 12 timmar om dygnet och nu har jag inte träffat henne på snart två månader!
Jag vill därför tillägna henne en bild tyvärr hade jag bara en på oss på den här datorn. Hon hatar den men hon har inget internet i Ghana så kanske missar hon den. Hon kommer döda mig när hon får syn på den. Men här har ni.

Tu me manques (Jag saknar dig/ Du saknas mig)
Jag vet att jag har varit löjligt dålig på att lägga in bilder på sistone men jag glömmer hela tiden. Efter min resa med familjen ska jag smälla upp ett helt album minsann. Massvis med bilder ska det bli.

Puss och kram, nu blir det dött här fram till den 31 då jag kommer tillbaka för att bo hos mon petit william (Ville) i två dagar.
ciao ciao


Dag 58 - Mysdag och en vecka kvar

Idag började jag skolan klockan två och hade en lektion - museum. Vaknade klockan nio, gick upp elva, tog låååång tid på mig och han dessutom kolla på en avsnitt av gossip girl. Mysigt så det heter duga.
Imorgon har jag matte B prov. Det ska bli jättekul - ännu en chans att visa vad jag kan!
Idag frågade Jean och Alexandra mig om jag ville kolla på lite bilder från konstutställningen de varit på. Jag svarade ja som en snäll flicka och dumt var det. Jag måste lära mig att "lite bilder" på det här stället inte är så lite. Förra gången vi skulle kolla på bilder fick jag titta igenom sju skivor med bilder på stockholm och idag blev det 520 bilder på konst. Jag somnade i soffan runt den 250:e bilden. Vet inte om de märkte nåt. Försökte bita mig själv i kinderna för att hålla mig vaken. Det gick inte!

Jag och Ebba skulle skypa idag men eftersom att hennes dator är dum i huvudet så går inte det.

Dagens glada är att om exakt en vecka så är jag med Martin, Isak, P och Andreas här i Paris. Det kommer bli awesome. Så himla awesome. Jag saknar dem väldigt väldigt mycket nämligen.

I övermorgon åker jag till Pyrenéerna vilket innebär att då har jag lov! Fast jag har visserligen en massa arbeten som ska in under lovet men det förtränger jag så smått. Jag kommer bli en mästare på det kan jag säga er. Jag kan förtränga i princip vad som helst. En förträfflig egenskap.

Isak informerade mig om de underbara söndagskvällarna i Sverige parlamentet + Beck = awesome tv-kväll. dessutom går Miss Marple då också.

Nu ska jag öppna matteboken så att jag iaf har läst igenom det tills imorn. Bra idé.

Pussar

Dag 57 - Åtta veckor

Idag har jag varit här i åtta veckor vilket innebär att det är sju veckor sex dagar tills jag åker hem till jul. Galet. Alla här blir, vad ska man säga, upprörda när man säger att man längtar hem. Det är typ den här " nämen gud känner du så, du är ju i Paris, njut när du är här" etc etc.  Men jag tänker inte förneka det. Jag längtar visst hem, mer eller mindre hela tiden. Så jag ser fram emot att åka hem till jul. Jättemycket. Det är hemskt vad allt är mkt svårare och jobbigare när man måste göra det själv. Men självklart har jag det roligt här också - bien sûr. 

Min pappa har också gjort något otroligt coolt. Han har laddat ner en app till sin mobil och inte vilken app som helst heller utan FICKLAMPSAPPEN! Otroligt praktiskt och bra att ha och dessutom var den gratis. Perfekt.

Nu ska jag titta på gossip girl och njuta av tanken på att jag kan gå upp typ tolv imorn eftersom jag börjar klockan TVÅ! hahahah yees (har dock läxor som jag skulle kunna underhålla mig med men det tänker jag inte)

Förresten så ringde inte taxibolaget -score
Kanske kommer vi inte kunna åka till Pyrenéerna pga idiotstrejken vilket betyder 84 euro bortslängda - inte lika mycket score

Puss och kram och godnatt <3  

Dag 56 - Taxifail och VIP-room

Jag fick ju då stanna ute ända till tre idag efter att ha smörat lite för min värdfamilj och jag  var taggad men självklart som det alltid blir när man är det så är det något som går fel. Först och främst så skulle vi beställa taxi till mig och sofie till klockan kvart i tre och då lyckades jag ge jean fel adress så efter att han hade stått i telefonkö i en kvart typ så fick jag skamset gå tillbaka och be honom göra det igen för att taxin skulle komma till rätt adress. Sen på kvällen gav vi oss ivä iaf och var först på pop in vilket var mysigt och sen skulle vi bege oss till vip-room. Det var då allt det jobbiga började. Först och främst dröjde det två timmar innan vi ens kunde ställa oss i kö för att komma in. Jag frös och mina fötter dog i mina äckligt obekväma skor. Sen kom jag in men inte Sofie, Thomas och Gustav så efter en stunds väntan gick jag ut igen och då bestämde vi oss för att åka hem. Detta var 45 minuter innan min beställda taxi skulle komma så vi orkade ju inte vänta på den. Av en slump sprang vi på en buss som körde ända till pont de neuilly - perfekt för mig och sofie! Sen försökte thomas avbeställa min taxi men det var ju helt omöjligt eftersom att man inte kunde få någon riktigt människa på tråden och de pratar BARA franska. Till slut kom jag iaf hem men då sa min värdmamma, via sms, att jag måste avboka taxin och jag svarade då att jag hade försökt men att det inte gick och att jag lovar att betala dem allt vad det kan kosta och då skrev hon godnatt. Vet inte riktigt hur jag ska ta det. Aja i värsta fall får jag väl slänga fram en massa pengar och sen snåla i flera veckor. Nu ska jag sova och vila mina ömma fötter. Totalt misslyckad utkväll känner jag bara - varför skulle mina sena kväll läggas på det här -nej fy tusan!  Besvikelse är vad jag känner. Jag hade taggat så mycket inför ikväll men vad blev det? En taxinota för en taxi jag inte ens åkt - känns awesome - jag vill bara dö av glädje. Mitt liv äger.
Om mindre än nio timmar ska jag vara på méderic och ha plugggruppsmöte så nu måste jag sova.

Hoppas du får det hur bra som helst i Ghana Johanna! Lycka till! Det kan inte bli sämre än den här utekvällen i alla fall.

Puss och kram <3

Dag 56 - Hästbajs och spöregn

Som av ett under tog jag mig faktiskt ut och sprang idag efter att inte ha tränat på över en vecka. Det var väldigt skönt måste jag säga och det känns så bra i kroppen nu. Något tråkigt var dock att jag klev i hästbajs på vägen och fick tillbringa en kvart vid fönstret med att pilla bort så myckat jag kunde med en hårnäl som sedan slängdes ner på i buskarna tsms med bajset. Sen fick jag stå ännu en kvart inne på toaletten och försöka tvätta bort så mkt som möjligt. Måste säga att jag lyckades ganska bra men GUD vad äckligt det var. Verkligen jätteäckligt. Efter det tvättade jag händerna i en evighet ochs en duschade jag i ytterligare en evighet och nu sitter jag här. Tänkte att jag skulle ut och shoppa lite idag men nu spöregnar det så jag blev lite avskräckt. Får se om jag tar mig till les quatre temps, där är man ju faktiskt inomhus. Ikväll så ska jag förmodligen ut men eftersom att jag inte har hittat någon att sova hos så är min hemmatid fortfarande ett. Jag drömde till och med att jag frågade värdfamiljen om jag fick vara ute längre och i drömmen blev de jättearga så nu vet jag inte om jag vågar fråga. Nu ska vi äta lunch, är det ett bra tillfälle att lägga fram det tro, ååhåhåhåhåhå allt hade varit så mkt lättare om de inte höll på tiderna.

Jag ska hålla er uppdaterade om hur det går

pussar


Dag 54 - Quick och Medea

Medea blev inte klar igår, surprise. Därför ska den uppta min kväll ännu en gång. Idag åkte jag Ville och Åsa till Quick efter FFK.n och käkade lunch. Mycket gott, mycket onyttigt och jag har fortfarande inte tränat. Vill helst bara skjuta mig själv. Det är dock sant att jag har en väldans massa att göra och det tar stor del av min tid men framför allt så gör det mig så himla slut psykiskt att jag bara vill sova när jag får chansen. Eftersom att jag ska med min värdfamilj till pyrenéerna på onsdag så måste jag göra klart en massa saker innan det vilket dubblar stressen. Livet som parisare är inte enkelt.

Nu sitter jag här med kent i öronen och funderar på hur jag ska avsluta medea. Knepigt. Idag bakade Iman kanelbullar för min skull - tyvärr var de inte i närheten av att kallas kanelbullar. Möjligtvis minikanelskorpor. Men det är tanken som räknas och det var väldigt gulligt av henne. Dock har ju jag inget behov av att trycka i mig mer onyttigheter idag eller den här veckan eller månaden.

Dessutom kostar tågbiljetten hem från pyrenéerna 90 euro så det blir ju en mysig utgift sådär. Glad nyhet är dock att jag ska få bo hos Ville de två nätter som jag skulle bo själv men som jag sedan inte fick. Det kommer bli awesome och sen ska jag bo hos killarna två nätter och sen så kommer min faster, farbror och kusin och ja jag kommer ha världens bästa höstlov. Det ni!

Dag 53 - EN lektion och a walk down Champs Elysées

Slutade härliga tio över tio idag och satt sen på Méderic och väntade på de andra som också skulle äta där. Pluggade pyttelite historia så att jag iaf är lite förberedd inför textseminariet på fredag. Sen åt vi mat i mängder och åkte sen vidare till Champs Elysées och gick i affärer. Hittade en jacka som var jättefin för 65 euro (på H&M) men grejen är att jag vill köpa ett mellanting mellan min trenchcoat och min vinterjacka och den där är egentligen inte tillräckligt varm, men fin var den.

Fotbollen var inställd idag så det blir ingen träning heller för jag är alldeles för trött och lat för att gå ut i den iskalla Parisluften och springa. Kanske att jag tar en promenix men då måste jag hitta någon att gå med.

Idag SKA jag skriva klart Medea så att jag kan fokusera (nästan) helt på Mediauppgiften för den gnager sönder min hjärna. Känner total ångest när jag tänker på den.

Till Martin, Isak, P och Andreas om ni läser min blogg:
Jag hoppas ni är medvetna om att vissa turistmål i Paris är svartlistade. Dvs ligger högt på terrordådsriskskalan. Iaf så tänkte jag iaf att  några saker vi ska hinna med är Notre Dame, Mona Lisa, Eiffeltornet, Triumfbågen och Champs Elysées. Ni får jättegärna skrika nej om det är något ni inte vill göra. Säg bara till :D Räknar dagarna tills ni kommer hit!


Turist - javisst!
Det ser ut som om det är varmt men det är det inte kan jag säga, idag hade vi tio grader och det blåser rakt igenom kläderna, huden och ända in i märgen.

Så här ser det ut utanför mitt fönster precis nu

och åt andra hållet


Här är jackan förresten (fast jag vill ha den i svart, fast grå är också snyggt iofs)<3


Nu måste jag sätta igång med Medea

Puss och kram, jag saknar er där hemma och jag längtar efter Sverige jättemycket. De har så mkt dumma idéer och system i det här landet. Puckon.



Dag 52 - Uppskjutet matteprov och min dubbelgångare

Fick tyvärr inte börja tre idag för Alla var inte sjuk. Till alla er (mina hundratals läsare) som inte har greppat det än så är Alla namnet på min matte och nv-lärare. Istället började jag åtta högst upp i B-huset. Det är NIO trappor dit upp. När jag kämpar mig upp för trapporna med alla mina böcker, eftersom att vi inte har några skåp, så dör jag så smått inombords. Vaktmästaren, som förövrigt är helt galen, träffar jag nästa alltid när jag går upp och då ropar han alltid "mot himlen" och jag frustar fram ett skratt och måste sen hyperventilera för att ta igen allt syre som jag förlorade på skrattet.
I alla fall så var Alla här idag men matteprovet är uppskjutet till nästa tisag vilket inte hjälper mig ett smack för jag kommer ändå inte plugga mer till det nu. Det får gå som det går. 

Hälsning till Sofia Härd: Det finns en tjej här som är precis som du. Clara heter hon - mkt trevlig men mobbar mig konstant. Idag ritade hon en bajshög på min linjal  och skrev bajs (frida) bredvid. Alltså hon är precis som du!

Dessutom så har jag fått en dubbelgångare eller tvilling eller vad man ska kalla det. Hanna Engberg heter hon. Alla tycker att vi är jättelika. Isabelle, vår franskalärare säger fel namn hela tiden och på bilder tkr alla att vi blir superlika. Det är sannerligen en komplimang tycker jag, man får väl hoppas att hon inte är förnärmad. Jag ska försöka få tag på en bild på oss båda tillsammans så ni får se.

Imorgon slutar jag klockan tio, SCORE :D och dessutom är det hamburgare på méderic! Världens bästa människa kan ju vara kocken Micke. Han lagar världens godaste mat och är typ världens snällaste. Även om man inte har lunchtid på méderic så får man alltid ta bröd och fruktsallad och mat om det räcker och idag bjöd han dessutom på kaffe. Han är världsbäst!

Nu ska jag göra mina franskaglosor och försöka skriva lite på Medea.

Pussar!

Dag 51 - Två veckor kvar och frimärken

Först till min vän Ebba som inte kan räkna. Det är INTE tre månader till Lucia. Det är faktiskt mindre än två så det så. Och nej vårt luciatåg är inte som det på katarina.

I alla fall soft, soft, soft dag idag alltså. Började nio med en timmes historia, var sedan ledig till klockan tre då franskan började. Emellan hade jag dock elevråd så jag kunde inte fara iväg och göra nånting kul men fick lite plugg gjort iaf så det avr bra. Gick till Britt-Marie idag också för att prata om min nivå i engelska (alla måste göra det) och se mina resultat på grammatik- och vokabulärprovet och uppsatsen. Kan ju säga innan jag berättar mina resultat att det var faktiskt svåra prov det där så det så. Vokabulärprovet är jag absolut nöjd med då man kunde få 82 och jag fick 69, hade förväntat mig en sisådär 40. Den bästa på det tror jag var Ville med 74 poäng - DUKTIG GRABB! Jag sa till Britt-Marie " men oj vad högt Ville fick" då svarade hon " ja han är verkligen superduktig Vilhelm". Hoppas du läser det här nu Ville!
Jag såg pappret med alla resultaten nämligen så jag vet lite hur jag ligger i jämförelse med andra. Uppsatsen gick jättebra, fick excellent på den men grammatiken - vilket skämt! Jag trodde innan att jag var ganska duktig på engelsk grammatik och att jag hade koll men nej tydligen inte. 49/72 fick jag. Tragiskt men den som hade bäst i klassen fick 52 så det gör mig inte så mycket. Har dock fått en grammatikövningsbok för att jag måste förbättra mig.

Idag är det exakt två veckor tills Martin, Isak, P och Andreas kommer hit! Som jag längtar! Ska försöka förklara för min värdfamilj ikväll att jag ska bo hos dem två nätter, det ska nog gå bra. Och två dagar efter dem kommer Fia, Julia och Anders! Och Julia har ju faktiskt aldrig sett Paris så det är ju på tiden.

Idag har jag också köpt frimärken - äntligen tog jag tag i det. 75 kr för 10 st - är det normalt? Kostar frimärken så mkt? 0Hoppas ni uppskattar era brev där hemma. De är alltså värda cirkus åtta kronor styck allt som allt.

Har inte lagt in några bilder på länge så här kommer ett litet urval

Här har ni busstationen på Pont de Neuilly. Den går jag förbi varje morgon.
Där i bakgrunden är La Défense och La Grande Arche

Lite suddig bild men här har ni iaf boysen på villes födelsedag

Valle inne i Panthéon. Mkt fint ställe.

Annars har det inte hänt så mkt idag. Orkar inte ta mig ut och springa och skyller det på att jag har mycket i skolan och att man måste få ha en svacka ibland. Jag är himla himla sugen på lussebullar nu alltså, verkligen jättesugen. Inte mkt att göra åt saken dock.

Nu ska jag ägna mig lite åt matematikens underbara logik <3 <3 <3 <3 <3

Over and out!

Dag 48 - Mentorsfika och kyla

Det börjar bli riktigt kallt nu i den här staden. Mornarna är inte roliga nånstans - usch! Men det är säkert kallare i Sverige så jag ska väl vara tyst, skillnaden är bara att ni har iaf värme inomhus, det har man inte här. Eller vi har värme men av någon anledning envisas de med att ha fönstren till badrummet och toaletten öppna och balkongdörren. Varje gång jag har stängt dem så nästa gång när jag kommer dit är de öppna igen. Hörde att det snöade i Uppsala idag - gud vad mysigt! Ju längre man är här desto mer börjar man uppskatta allt det fina med Sverige. Kan säga några vardagliga saker som jag hatar med Paris.
1. INGEN plockar upp bajset efter sin hund - trots att det finns gratis bajspåsar hängades i boxar överallt och soptunnor i varje hörn.
2. Trafiken är ett skämt under rusningstiderna - Att åka en busslinje som inte har egna körfält (som min buss 43) mellan klockan åtta och nio på morgonen går inte. Det tar så fruktansvärt lång tid.
3. All tv är dubbad till franska och då är den självklart inte textad så jag förstår ungefär vart hundrade ord.
4. Elen och varmvattnet är jättedyrt här därför sätter man t.ex. inte på värmen i husen förrän medeltemperaturen är under 15 grader. Jag har ju då tur att de satt på i min byggnad men i skolan är det inte varmt alltså.

Saker jag gillar med Paris
1. När jag går tidigt till skolan så är det samtidigt som gatusoparna är ute och städar och då ropar alla bonjour till mig och ca va och då känner jag mig som Belle i skönheten och odjuret när hon går ut i staden.
2. I min värdfamilj anses baguette inte riktigt som vitt bröd och ost är jättebra för en - det ska man äta mkt utav sa Jean igår.
3. På fiken får man sitta kvar hur länge som helst när man har köpt något vilket betyder att man kan sätta sig och plugga utan problem.
4. Att husen är så himla fina att man har något att tänka på när man går till skolan.

Ska bara nämna fort att jag har så löjligt mycket att göra i skolan att när jag tänker på det vill jag bara dö. Tomas sa till mig i skolan att jag inte får prata om det för då drar jag ner andra i min negativitet vilket han kan ha rätt i men det här är min blogg så här klagar jag så mycket jag vill, HA! Jag har alltså ASMYCKET att göra och just nu hatar jag mina lärare starkt, starkt, starkt. Idioter.

Efter skolan idag så tog Karin, Bmt och Marina med sina mentorselever på fika. Vi var bara 5 av 9 elever som kunde komma men det var jättemysigt. Jag beställde något så coolt som en Flan au chocolat, fancy va? Den var väldigt god även om konsistensen på en flan är lite lustig.

Imorgon ska jag bruncha med några tjejer klockan tolv, det ska bli jättemysigt då resten av min dag ska bestå av luciaträning och PLUGG! Kommer nog inte gå ut i helgen för att hinna plugga så mkt som möjligt. På söndag är det första pluggruppsmötet då det förra gick käpprätt åt helvete. För det första var lokalen upptagen och för det andra kom ingen - KUL. På söndag är det över tjugo stycken som planerar att komma - wooohooo! Jag sa ju att det var en utmärkt idé!

Nu ska jag plugga - I love it!

Tjingeling och njut av snön i Sverige - MYS!

Dag 43 - Brevet från Lina

Kom på att eftersom att jag hade en sån dålig dag att jag skulle öppna brevet som Lina skickade med mig när jag åkte. Det fick öppnas först ledsna dagar i Paris.

Gud vilket fint brev, Lina! Tack så jättemycket! Du hade rätt dock om att det var mest sorgligt och inte så jättepeppande, haha. Tårarna strömmar ner nu. Jag saknar dig så himla mycket ska du veta men om tio veckor ses vi - Minijulafton <3

Även om brevet var så sorgligt så att jag inte kommer kunna sluta gråta på säkert en halvtimme så är jag så himla glad att du skrev det - TACK<3


Över 4 år sen - så söt så söt <3

Tack, tack, tack, älskade Lina!

Dag 43 - Baksteg och pluggruppsmöte

Inte bra humör idag, inte alls. Igår var roligt och vi träffade i princip hela klassen på Social Club men jag kunde ju då inte stanna så som alla andra. Vi kom in tio i tolv och halv ett var jag tvungen att åka hem och då kom jag ändå tio minuter för sent. Min värdfamilj är den enda som håller på tiderna, alla andra får komma hem när de vill, kul för mig.

En annan sak som inte heller är kul är att jag gör (och jag överdriver inte) noll framsteg i franskan. Jag känner inte att jag har utvecklats ett smack sen jag kom hit och det har gått 6 veckor nu! Det är ungefär en åttondel av tiden jag ska vara här, mer än en åttondel. Hur är det möjligt? Är det så bara att jag är totalt inkompetent att lära mig detta språk? Jag gör inte framsteg utan snarare baksteg. Blir bara mer och mer fel i allt jag säger, skriver, allt jag gör. Kul är det inte. Alla har sagt att jag kmr prata flytande när jag kmr hem - DET KMR INTE ATT HÄNDA! Finns inte en chans i universum att det skulle ske.

Har inte sprungit idag heller och hinner inte det nu för att om en och en halv timme ska jag vara på médéric för att anordna det första pluggmötet. Har starka aningar om att det inte kommer komma någon. Bryr mig faktiskt inte jättemycket - då får jag plugga själv bara istället. Sitter och funderar på om jag ska offra 10 euro på att bli medlem i svenska kyrkan och då får jag också tillgång till deras internet -det kanske är värt?

Har nu underhållit mig med att se hur mycket pengar jag gjort av med och på vad - mycket intressant
Mat, kaffe och varm choklad är högst upp på listan efter mobilen.

Idag har jag dippen alltså. Ni förstår nog innebörden av ordet dipp men jag kan ju säga att vi använder det här för alla sorters dippar. Trötthetsdipp, hemlängtansdipp, umgås-med-värdfamiljen-dipp, trött-på-sitt-liv-dipp, jag har den sist nämnda.

Nu ska jag försöka ta mig samman

Puss och kram på er

 

Dag 41 - Äntligen helg!

Och så var det helg igen! Den här veckan har varit ganska tuff både skolmässigt och psykiskt. Alla säger att de har det så chill med läxor etc men jag ahr minsann saker hela tiden! Den är definitivt franskan som är boven i dramat. Nu har jag äntligen ledigt så att jag ahr tid att plugga lite och ska dessutom försöka ordna ett plugggruppsmöte på söndag tror jag. Dessutom så har jag haft en riktig dipp gällande värdfamiljslivet. Absolut inget fel på dem men jag har känt mycket den här veckan att gud vad skönt det vore att vara hemma.

Hemma <3


I onsdags så hade vi bara redovisning av les rues de Paris så klockan elva skulle jag varit ledig resten av dan men icke, Britt-Marie hade nämligen lagt in ett värdfamiljssamtal klockan fyra. Det var ganska skönt dock att få höra lite hur andra har det och så. Under min gigantiska håltimme så åkte jag med Ville och Valle till Médéric och käka och sen promenerade vi hem till Ville och spela fotboll, eller de spelade, inte jag. Jag läste vår engelskabok istället. Ville har ju flyttat nu så nu bor han mitt i Paris och har mycket kortare till skolan - det gillar vi!



Vi avslutar med den bästa


På kvällen på onsdagen tränade jag och Disa med damlaget. Det var jättekul men måste nog testa ett par gånger till innan jag bestämmer mig. Igår gjorde jag väl egentligen ingenting förutom att plugga, plugga, plugga och titta lite på kungarna av tylösand för jag var bara tvungen att se vad det var för nåt. Helvete vilka patetiska människor.

Ikväll har jag ingen aning om vad jag ska göra, kanske bio med Sofie. Borde egentligen kila ut och springa men alla mina träningskläder är blöta från tvätten. Dock är det så varmt ute att de skulle nog torka rätt fort men det känns lite omysigt ändå. Kan springa imorn istället.

Nu ska jag lägga mig och läsa Medea och kanske sova lite.

Puss och kram

Dag 38 - Quick och terrorhot

Dagen började som vanligt med två timmars härlig naturkunskap högst upp i B-huset dvs 9 TRAPPOR! Man är helt matt när man kommer upp. Vi fick också tillbaka mattediagnoserna idag 37/37! Kändes fint att jag klarar ett ämne bra i alla fall. Nu vill ni säkert veta den spännande fortsättningen på hypotenusanuppgiften. Vad jag förstod så hade hon bara rört till det förra gången och verkade nu ganska på det klara med vad pythagoras sats är. Det känns ju bra jobbigt bara om hon rör till det med något jag inte kan för då kommer jag ju tro på det. Får har regelbundna checks med pappa tror jag. Efter lunchen åkte jag Ville, Valle, Matilda och Fanny till Quick ett tag. Var väldigt längesen jag var där så det var trevligt. Jag kom på någonting där som jag skulle skriva om på bloggen men det har totalt försvunnit. Vi får se om jag kommer på det. Efter det var det två timmars franska som gällde och vi har nu bytt böcker igen så nu har jag tre veckor igen på mig att läsa ut den. Jag måste sluta klaga för det blir ALLTID värre. Jag tror att jag har nått botten men tji fick jag. Absolut inte. Den här boken är ännu svårare men det ska tydligen vara jättebra så förhoppningsvis förstår jag någonting iaf. Efter skolan tillbringade jag en timme med min grupp för att förbereda presentationen till imorgon. Ytterligare en timme senare klockan sju var jag hemma och då undrar ni hur kan det ta sån tid. Jo för jag tog bussen och eftersom att trafiken i den här staden är fullständigt åt helvete så tog det en evighet. Och varför tog jag bussen? Jo för att Paris är 5/5 på terrorattacksriskskalan och man ska hålla sig undan från metron. Imorgon tar jag nog metron iaf. Om de bombar så bombar de i la défense och där är aldrig jag - tur för mig, osis för er andra.


Churrosätning på Quick

Hahahah nu kom jag på vad det var jag skulle skriva om. Ville och Valle läser psykologi och började därför analysera mig idag på Quick och de kom fram till att jag lägger över ilskan jag har mot andra på dem. De sa det med något finare ord men kommer inte ihåg vilket. I alla fall slog Ville upp sin bok för att visa en bild som illustrerar detta och här är den

Förskjutning var ordet! HAHAHAHA lägg märke till att färgerna på gubbarna är samma som vi hade på powerpuffpingelbilden om ni minns den. Jag är den röda för er som inte har sett den. Valle är den gröna och Ville den gula.

Ja nu har jag faktiskt gjort klart två läxor och tänkte dessutom läsa engelskan. Helvete klockan är elva! Jag brukar ha sovit i en timme vid det här laget. ÅÅÅÅÅHHH vad tiden springer ifrån en. Imorgon ska jag och Disa träna med de stora tjejerna - NERVÖST

Sov gott allihop <3


Dag 37 - Mysiga neandertalare

Hej alla mina trogna bloggläsare! Vet att ni är trogna då jag har ungefär trippelt så många sidvisningar som unika besökare. Jag uppskattar det mycket! Har egentligen inte tid att skriva men försöker skjuta upp franskapluggandet så länge som möjligt. Än så länge går det bra - har inte öppnat häftet :D 

Igår var jag ju på bio med värdfamiljen och såg AO - den sista neandertalaren. AO var hans namn och det uttalas precis som man tror. Det som slog mig mest med filmen var hur otroligt äckliga de var på den tiden. Nu tänker ni att gud vad töntig jag är men jag ska förklara. Har redan förklarat det i skolan ett antal gånger och det slutade med att det var jag som var äcklig istället - TACK!
I alla fall tillbaka till AO. Först och främst så var de ju så fruktansvärt smutsiga och hade så äckliga tänder eftersom att de aldrig tvättade sig eller borsta tänderna. Okej om det slutade där men icke. När neandertalarna och de andra folken var kärleksfulla och skulle "kyssas" så slickade de varandra i ansiktet. Istället för att få en puss fick man alltså en slick. Detsamma gällde barnen!!! Man slickade alltså på sina små bebisar och barn - motbjudande. Det absolut äckligaste kommer dock nu. När kvinnan födde barn så när barnet kommit ut så slickade hon rent det!!! USCH USCH USCH! Det var verkligen inte mysigt någonstans. Men sen tänkte jag att det är ju faktiskt inte så himla konstigt, alla andra däggdjur gör ju det. Frågan är ju bara när slutade man med detta? När insåg man att det faktiskt inte är så nice? Det har jag funderat på idag.

Tänk att få en slick av AO - det skulle man inte tacka nej till!

Nu frågade precis Alexandra varför jag alltid har röda prickar i ansiktet - TACK! Jag har ju nämligen haft myggbett i hela ansiktet och nu har jag en finne. Den här dagen kan ju inte bli bättre, mitt humör är sannerligen på topp. Det enda bra som har hänt idag är att jag har sprungit. Jag borde få medalj!

Nu ska jag ta tag i mig själv och skriva lite franska - fy fan vad jag hatar språket. Förresten Ellika så har jag inte hört särskilt mycket om terrordåden. Eiffeltornet har blivit hotat två gånger så att alla har fått evakuerats men inget har hänt sen.

Puss och kram - njut av att vara i världens bästa land ni där hemma!

Dag 36 - Bullbak och biobesök

I vanliga fall brukar mina rubriker/överskrifter säga vad jag har gjort under dagen men eftersom att klockan bara är halv ett så säger den här vad jag ska göra. Eftersom att det är kanelbullens dag imorgon så ska vi idag baka på Médéric - mys<3
och sen så har jag också lovat Alexandra att jag ska följa med dem på bio idag - Den sista neandertalaren heter filmen. Det är en film i utbildande syfte!! Och hon har föreslagit det själv - alltså VA?? Kunde vi inte sett någon animerad barnfilm, det hade ändå varit kul.

Igår var en otroligt lyckad kväll om man bortser ifrån det att min värdfamilj är den enda som håller på tiderna. Alla andra är fria att stanna ute så länge de vill men icke jag. Nästa helg tänker jag sova över hos någon så att jag också kan få vara med ett tag. Extra roligt var att det var fyra fransyskor som var med oss ut - jättegulliga tjejer!
Jag vet inte hur många av er som har sett the proposal med mig men iaf varje gång jag ser den så nämner jag hur fina Sandra Bullocks skor är. Chloé (en av fransyskorna) har exakt de skorna!! Jag frågade henne hur mycket de kostade för jag är beredd att lägga ned en slant på så fina skor. De kostade 460 euro = 4500 spänn! Inte riktigt så mycket vill jag lägga ned fast det är ju då ett par äkta Christian Louboutin.
Men jag smälter när jag ser dem


De är så fina!

Nu ska jag göra mig iordning och sen bär det iväg mot bion skulle jag tro
Förresten igår var det en gammal farbror som gjorde ett porträtt av mig helt gratis - inte särskilt likt dock enligt mig
Vad tycker ni?


tjingeling <3

Dag 35 - Löpning och städning

Rubriken säger väl precis vad jag har åstadkommit idag och jag är väldigt nöjd måste jag säga. Jag har insett det att när jag inte tränar blir jag deppig, nere, längtar hem ännu mer och allmänt bara jobbig och gnällig. Med andra ord ingen särskilt rolig person. Mina gladaste inlägg har jag i princip alltid skrivit när jag tränat eller iaf varit fysiskt aktiv. Idag sker alltså en förändring på träningsfronten. Jag har hittills tränat en max två gånger i veckan och det räcker inte! Tre gånger minst ska det vara har jag bestämt och jag tror det kommer ge mitt humör en riktigt skjuts!
Så här glad är jag när jag ska träna (självutlösare är mycket töntigt, jag vet, tyckte dock att det vore lite kul att lägga upp en bild iaf):

Lägg märke till einstein-håret som inte går att tämja<3

Helt redo för att bränna fett, det enda som saknades var en Lina Öberg vid min sida :(

Riktigt så där pigg såg jag inte ut när jag kom hem. Iman och Jean drog precis ett skämt om hur röd jag var i ansiktet när jag kom genom dörren - kul....

Igår i alla fall så tillbringade jag kvällen med en massa mysiga personer. Vi drog till vad vi trodde var en spelbar där man kunde spela biljard, airhockey och såna grejer men nej. Det var bara ett sällskapsspelsrum typ. Så vi satt och spelade ett spel som gick ut på att hitta så många saker som möjligt på en viss bokstav på en bild. För er som har sett fem myror är fler än fyra elefanter så går det ungefär till som när de letar efter saker på K. Iaf så spelade vi då världens tråkigaste spel i en timme och hur mycket kostade då kalaset?
Jo 400 riksdaler! Vi fick alltså betala 50 spänn var för att spela ett bokstavsspel. Vi var alla lite smått irriterade efter detta då vi också misstänker att vi har blivit lurade eftersom att vi är turister. Ingen människa vid sitt sinnes fulla bruk skulle vilja betala 400 spänn för det där nej nej nej...
Sen åkte vi alla hem och idag så får vi väl se vad som händer, förhoppningsvis något lite mer lyckat.
Bilder från igår:

regn, regn, regn

"valle i regnrusket" kallar jag den här bilden



Där ser ni spelet också - inte kul

Det här var det enda coola på det där stället - Uppsala <3

Jag har ju då också dammsugit mitt rum idag - guldstjärna till mig!
Nu ska jag göra mig iordning för sen ska jag iväg och shoppa med Sofie och Lisa

Puss och kram

Dag 34 - Les rues de Paris

Hej och hå!

Ingen särskild speciell dag idag, lite historia, engelskaskrivning och projekt: Les rues de Paris - Paris gator
Jag var ju då ledare för min grupp under projektet p.g.a att lärarna ville ha nån från den högsta gruppen i franska i varje grupp. Stackars min grupp som fick mig och inte Anna, Clara eller Greta eller nån som VERKLIGEN kan franska.
Det gick iaf ganska snabbt och sen köpte vi världens godaste lunch på ett boulangerie - kycklingbaguette, apelsinjuice och en gigantiskt deliciös(?) brownie - mmmmmm.

 Okej nu vill jag ha ett svar för om detta stämmer så faller allt jag ahr byggt upp mina mattekunskaper på, kanske inte allt men en STOR del. Här kommer mattefrågan från diagnosen vi hade, ni vet den om hypotenusan. Om svaret är som Alla sa att det var så går inte min världsbild ihop längre. Det vore som att säga att Asien inte finns.

Mattetalet: Frida(ja hon hette det i uppgiften) ska räkna ut hypotenusan på en rätvinklig triangel. Hon vet att ena katetens kvadrat är 100 och att den andra katetens kvadrat är 400. Hur lång är hypotenusan?

Enligt mig gör man så här för att räkna ut den (jag kan inte göra upphöjt på datorn så jag skriver bara en tvåa efter):
Enligt Pyth.sats a2+b2=c2

Alltså...

100+400=x2
x2=500
x= roten ur 500

Enligt Alla kan man göra såhär:
roten ur 100 + roten ur 400 = hypotenusan
10+20=hyptotenusan
Hypotenusan=30

Jag vill bara skrika NEJ när jag ser det här. Kan nån säga mig om detta är rätt för just nu kan jag bara inte se det. Jag är övertygad om att hypotenusan är 22,3.... nånting och INTE 30
Och nej pappa jag har inte hört talas om sinus och cosinus, aldrig i hela mitt liv

 Förresten mamma titta så fint jag har på mitt rum (och nej jag har inte städat innan jag fota)




Du ser mamma, jag klarar det här utmärkt.

Förresten igår fick vi tillbaka våra krönikor som vi skrev förra fredagen. Jag var inte nöjd med min kan jag ju säga och vi hade bara en timme på oss så när vi skulle få tillbaka dem var jag väldans nervös. Vi fick inga betyg utan bara omdömen tack och lov men det första som står i mitt omdöme är: AJ AJ AJ! herregud jag blev livrädd och hjärtat rusade. Jag var övertygade om att nästa mening skulle vara "Du har ingen aning om vad en krönika är" men tack och lov så var det inte det. Linus gillade min krönika och det var bara positiv kritik - WOHO!

Nu ska jag försöka få tag på Valle och se om han ska göra nåt ikväll för jag vägrar att sitta inne hela fredagkvällen.
Ha det bra där hemma, saknar er otroligt mycket. Ingen här verkar ha lika mycket hemlängtan som jag.
Puss

RSS 2.0